Prima pagină » Local » Imagini incredibile surprinse pe străzile Tătărași! Un șofer circulă haotic, punând în pericol pe toată lumea

Imagini incredibile surprinse pe străzile Tătărași! Un șofer circulă haotic, punând în pericol pe toată lumea

18 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Imaginile incredibile au fost surprinse de un vatman care circula cu tramvaiul prin Tătărași. Mișcările unui șofer i-au atras atenția după ce a condus într-un mod ciudat

Incidentul a avut loc pe 16 octombrie 2024, în jurul orei 22:40. Vatmanul conducea tramvaiul 1 pe strada Tătărași și se îndrepta spre stația Pădurii când, deodată, în față i-a apărut un șofer care se deplasa ciudat cu mașina. Acesta conducea haotic, intrând pe contrasens de câteva ori și revenind pe banda sa. Din fericire, în acel moment nu erau și alte mașini pe strada respectivă.

Imagini incredibile surprinse pe străzile din Tătărași

La un moment dat, șoferul a oprit brusc și a dat să vireze la stânga, însă a început să dea înapoi. Vatmanul a frânat brusc și l-a atenționat pe șofer, iar acesta a semnalizat. Totuși, modul în care șoferul circula cu mașina era extrem de suspect, mai ales că pe stradă nu erau alte mașini sau oameni. Vatmanii au mai surprins, de-a lungul timpului, imagini șocante din trafic.

„Nu înțelegeam ce face, așa a circulat pentru o bună porțiune din drum, când pe contrasens, când pe banda sa, nu avea nicio logică. Chiar am încetinit când l-am zărit, deoarece era impredictibil ce va face. Când mă apropiam de el, deodată a făcut stânga și am crezut că va intra pe altă stradă, însă a oprit și a dat imediat înapoi, atunci m-am speriat și am frânat, altfel aproape intram în el. Oamenii trebuie să înțeleagă că un tramvai este mult mai greu de oprit decât o mașină, în special, un model vechi de vagon”, povestește Anton, un vatman de la CTP.

În cele din urmă, șoferul a reușit să vireze la stânga, însă vatmanul a păstrat distanța și viteza scăzută pentru a nu risca un accident.

„L-am lăsat să dea înapoi, pe șoferul respectiv, a mers din nou, câțiva metri, pe contrasens și după a revenit în fața mea. Atunci a semnalizat și a făcut stânga, însă a virat extrem de greu, de parcă ar fi avut o remorcă în spate. Mă gândesc că poate șoferul a pățit ceva sau era beat, altfel nu îmi explic de ce conducea în modul respectiv. A avut noroc că era târziu și nu erau mașini pe stradă și nici eu nu aveam călători mulți în tramvai”, a mai precizat Anton.

Vatmanii sunt expuși la un stres enorm

Angajații de la CTP care sunt zilnic în trafic acuză că sunt expuși la un stres enorm din cauza șoferilor care circulă agresiv și nu respectă regulile. Cea mai mare problemă cu care se confruntă vatmanii o reprezintă șoferii care taie calea tramvaielor și virează deodată la stânga. Unii ieșeni își pun viața în joc pentru a trece strada neregulamentar.

„Zilnic, în trafic, trebuie să ne confruntăm cu situații extreme cauzate din cauza șoferilor. Noi trebuie să conducem timp de 8 ore, nu doar 2-3 ore pe zi, măcar ar putea să ne acorde prioritate, deși suntem îndreptățiți în multe locuri, în schimb, întâlnim oameni care întorc în fața tramvaiului sau virează la stânga deodată, prin fața noastră. Într-un mijloc de transport sunt zeci de oameni care sunt responsabilitatea noastră ca să ajungă în siguranță acasă”, a încheiat vatmanul.

Vatmanul a surprins imaginile incredibile în Tătărași, însă după câteva sute de metri, a scăpat de șoferul respectiv.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024