Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini incredibile, surprinse de camerele de supraveghere! Doi tineri, de 16 ani, au pus la cale un furt, în scara unui bloc din Iași. Planurile le-au fost dejucate de către polițiști

Imagini incredibile, surprinse de camerele de supraveghere! Doi tineri, de 16 ani, au pus la cale un furt, în scara unui bloc din Iași. Planurile le-au fost dejucate de către polițiști

12 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Doi tineri, de 16 ani, au pus la cale un furt, într-un bloc din Iași, însă totul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere. Localnicii au anunțat imediat polițiștii, care au intervenit de urgență

Nici bine nu se terminase ceremonia de deschidere a noului an școlar, că doi elevi, din Iași, au trecut la alte activități. Aceștia au fost surprinși de o cameră de supraveghere, în timp ce dădeau târcoale prin scările de bloc și când furau o bicicletă. Adolescenții s-au ales cu dosar penal după ce polițiștii au intervenit.

Pe data de 9 septembrie 2024, în jurul orei 15:44, trei tineri din Iași dădeau târcoale la blocurile de pe strada Bucium. Doi dintre ei s-au oprit la blocul B1, de pe strada Bucium, nr 17. Aceștia au văzut o bicicletă în scara blocului și nu au mai stat pe gânduri. După ce au văzut că nu este nimeni în zonă, au reușit să taie sistemul de siguranță și să fure bunul unei persoane. O femeie a observat, în aceeași zi, că bicicleta ei a dispărut și a început să întrebe vecinii. Unul dintre ei avea camere de supraveghere montate, care au reușit să surprindă momentul când adolescenții au acționat. Este o posibilitate foarte mare ca elevii să mai fi furat și din alte blocuri din zonă.

„Camerele de supraveghere au reușit să surprindă momentul când cei doi au ieșit, din bloc, cu bicicleta. S-a făcut sesizarea la Secția 5 de Poliție și le-am oferit polițiștilor și imaginile surprinse, pentru a le fi mai ușor să îi identifice. Noi credem că indivizii respectivi sunt elevi, de la liceele din zonă, și stau în cămin. Nu au mai fost probleme aici, doar acum, după ce a început anul școlar și a fost acest incident”, a spus Claudiu Bărbosu, un localnic din zonă.

Tâlharii au fost identificați

Polițiștii i-au identificat pe cei doi tâlhari, fiind vorba despre doi tineri, de 16 ani. Acum urmează să fie anchetați, iar oamenii legii vor determina, exact, ce s-a întâmplat și dacă au mai acționat și în alte locuri. Cei doi băieți s-au ales și cu dosar penal pentru furt calificat. Datorită camerelor de supraveghere, în Iași, au fost depistate mai multe furturi.

„La data de 09 septembrie a.c., Secția nr. 5 Poliție Iași a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o bicicletă, faptă petrecută în municipiul Iași. Din cercetări, a rezultat că, la aceeași dată, persoane necunoscute, prin tăierea sistemului antifurt, ar fi sustras o bicicletă depozitată la parterul unui bloc, din municipiul Iași, cauzând un prejudiciu de 850 de lei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, autorii fiind identificați, urmând să fie stabilită întreaga situație de fapt”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

După ce au fost prinși, tinerii din Iași s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat, iar locatarul din bloc trebuie să își recapete bicicleta.

Comentarii
  • Daca-i prinzi in fapt si le rupi oasele tot tu iesi vinovat ca ai maltratat minorii. Ciorile dreaqu.

  • Azi furi o bicla, maine o Tesla. Furturile eco si sustenabile ar trebui dezincriminate, sa tinem pasul cu EU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 octombrie 2024
12 octombrie 2024