Prima pagină » National » Imagini incredibile! Elevi obligați să își ceară iertare, în genunchi, pe asfaltul încins

Imagini incredibile! Elevi obligați să își ceară iertare, în genunchi, pe asfaltul încins

17 iul. 2024, 13:00,
în National

Un grup de elevi membri ai unei fanfare din Călărași au fost supuși unor pedepse umilitoare de către profesorii lor. Copiii au fost obligați să stea în genunchi pe asfaltul încins, în plin soare, și să-și ceară iertare de la îndrumători.

Imaginile cu puternic impact emoțional au fost distribuite pe rețelele de socializare, generând un val de indignare.

Elevii, pedepsiţi să stea în genunchi pe asfalt

În înregistrare, se aude un adult spunând: „Dacă se mai întâmplă vreodată, vă țin ore în șir! Stați acolo!”

Scenele au avut loc în fața unui public de martori. În filmare, se observă cum mai mulți adulți privesc cum copiii sunt forțați să stea în genunchi pe asfaltul fierbinte.

Deocamdată, nu se știe dacă părinții au depus plângeri oficiale, dar aceștia așteaptă clarificări din partea profesorilor din cadrul fanfarei. Imaginile au stârnit controverse printre părinți, care au contactat autoritățile locale din Jegălia.

Incidentul a avut loc în timpul unei excursii la Slatina, unde copiii erau însoțiți de câțiva părinți și un profesor din Fanfara Răsăritului din Jegălia.

În timp ce unii părinți au fost profund afectați de aceste imagini, alții le-au catalogat drept o „glumă nevinovată” și nu o pedeapsă reală.

Un tânăr din Iași a fost găsit fără suflare, cu temperatura corpului de 43,3 grade

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum un tânăr de 32 de ani din Prigoreni, județul Iași, a murit din cauza caniculei. Acesta avea temperatura corporală de 43,3 de grade Celsius atunci când a fost găsit pe o bancă.

Un alt caz de hipertermie a fost înregistrat la Lețcani, la un bătrân de 74 de ani.

„Două cazuri de hipertermie azi noapte. Bărbat de 32 de ani adus din Prigoreni cu 43,3 grade. Din păcate a decedat în ciuda eforturilor de răcire și terapiei în UPU. A fost găsit pe o bancă. Al doilea de 74 ani adus din Leţcani. A fost găsit căzut în casă. Ambii au muncit pe afară”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Un bătrân în vârstă de 80 de ani a ajuns în comă în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din cauza căldurii. Bărbatul locuiește la ultimul etaj al unui imobil din zona Copou și, deși dispunea de aer condiționat, nu a reușit să facă față temperaturilor extrem de ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 august 2024
16 august 2024