Prima pagină » Local » Imagini incredibile din „blocul fantomă”. Localnicii din cartierul Cantemir sunt îngroziți de ce se întâmplă acolo – FOTO

Imagini incredibile din „blocul fantomă”. Localnicii din cartierul Cantemir sunt îngroziți de ce se întâmplă acolo – FOTO

20 mai 2023, 02:00, 4 ,
Petronel Ștefan în Local

Imagini incredibile din „blocul fantomă” de pe bulevardul Nicolae Iorga. Clădirea a rămas un focar de infecție, spre disperarea localnicilor. Atmosfera din interior este extrem de greu de digerat, tot ce se întâmplă acolo te trimite cu gândul la un lagăr de concentrare

Blocul M2 reprezintă o problemă veșnică pentru administrația locală. De mai mulți ani se încearcă demolarea clădirii, însă fără prea multe rezultate până în prezent. Primăria a avut, acum câțiva ani, o inițiativă de a evacua persoanele din imobilul aflat în stare de degradare, însă a apărut o problemă, proprietarii nu au dorit să renunțe atât de ușor la bunurile lor, astfel că totul a ajuns în instanță.

Imagini incredibile din „blocul fantomă”

 o poză cu blocul fantomă

Proprietarii refuză să părăsească imobilul

De la exterior se observă că imobilul este într-o stare groaznică, însă, pe lângă estetică, acesta reprezintă și un real pericol pentru localnici. Clădirea este lipsită de geamuri în mare parte, animalele de pe stradă își fac adăpost în interior, pe lângă locatari și șobolani. Încă de la intrare, mirosul este dezgustător, camerele sunt pline cu mormane de gunoaie, iar podeaua este udă de la urină și de la materiile fecale. Aici nu există utilități de niciun fel, oamenii trăiesc în condiții mizere, ceea ce reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea lor.

În interior este o haită de câini care terorizează localnicii din zonă. Pentru a urca scările trebuie să treci prin gunoaiele de pe holuri, iar șobolanii se plimbă dintr-o parte în alta, chiar pe la picioarele oamenilor. În contrast cu mizeria prezentă, lumea are rufele la uscat, dar aerul este aproape irespirabil, chiar dacă nu există geamuri. Este incredibil cum oamenii pot locui în astfel de condiții absolut inumane, însă mulți dintre ei motivează că nu au o altă alternativă.

„Vedeți ce este aici. Ce pot să fac, decât să stau pe stradă… Mai sunt câteva familii care stau aici, din câte știu, nu vor să plece. Eu nu stau de mult timp, dar altă soluție nu am, mai bine stau aici decât să stau pe străzi”, povestește un bărbat care locuiește în bloc.

Primăria încearcă să demoleze clădirea

 o poză cu blocul fantomă

Vecinii sunt îngroziți de ce se întâmplă în acest imobil

Primăria Iași le-a oferit o alternativă proprietarilor, să se mute în alte locuințe, în cartierul Canta. Doar că aceștia ar deveni chiriași la stat, trebuind să plătească o sumă de bani lunară pentru a locui acolo. Mulți dintre ei nu au acceptat acest lucru și și-au susținut cauza în instanță, acuzând autoritățile locale pentru lipsa de intervenție în ceea ce privește imobilul. Practic, ei au învinuit primăria pentru cum a ajuns blocul M2.

„Eu am proprietate aici, nu locuiesc înăuntru, am camera dată în chirie. Uitați ce a făcut primăria aici, a distrus locul mai tare, a acoperit geamurile, ușile, dar degeaba. Normal că nu am să renunț la proprietatea mea, ei vor să mă trimită în Canta, la blocurile alea. Nu mi se pare corect, măcar să îmi dea ceva mai bun”, a declarat una dintre proprietare.

Reporterii BZI au surprins niște imagini incredibile din „blocul fantomă”, unde oamenii trăiesc în condiții incredibile în una dintre cele mai infecte clădiri. Rămâne de văzut care va fi rezultatul procesului dintre proprietari și Primăria Iași, cu speranța că localnicii vor scăpa de această pată neagră din istoria orașului.

Comentarii
  • Rusine chiar in centrul Iasului, chiar nu se poate face nimic.

  • Au pus ochii pe suprafata aceea de teren rechinii imobiliari.
    Si nu este cinstit ca ,un proprietar sa fie transfornat in chirias.
    Asa au facut comunistii.Au furat case mai bune

  • Demolare controlata si pa

    Sa ai proprietate in cocina asta etajata si sa te plangi de Canta… Mai bine stai in Canta in conditii decente decat in cocina asta.
    In Canta o locuinta valoreaza ceva, in cocina asta nu valoreaza nimic, nu cumpara nimeni camera in asa ceva.

  • Cumpara terenul nu cocina. Ati pus ochii pe terenul ala si vreti cu orice pret sa demolati blocul .Unde este legea asta ca Primaria poate sa ia proprietatea cuiva sai dea o locuinta de stat cu acceleasi conditii aruncati toti la un loc cu apa,curent electric la comun?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *