Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini în exclusivitate cu fiul fostului primar în timp ce încărca în propria mașină documente furate din primărie. Actele vizează afaceri de familie derulate în timpul mandatului

Imagini în exclusivitate cu fiul fostului primar în timp ce încărca în propria mașină documente furate din primărie. Actele vizează afaceri de familie derulate în timpul mandatului

09 nov. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Furt de documente din Primăria Golăiești din județul Iași. Andrei Bîzdîgă, fiul fostului primar Mihai Bîzdîgă, este suspectat că a sustras mai multe acte din instituție la finalul săptămânii trecute. Băiatul fostului primar condamnat penal pentru fraudă cu fonduri europene a pus mâna pe documente ale afacerii de familie derulate cu primăria în ultimii ani. Andrei Bîzdîgă a fost ajutat chiar de Ana Maria Stratulat, secretara Primăriei comunei Golăiești

Scandal cu Poliția la ușa unei primării din județul Iași. Vineri, 6 noiembrie 2020, fiul lui Mihai Bîzdîgă, fostul primar al comunei Golăiești, a fost surprins încărcând în portbagajul unui autoturism mai multe documente din primărie. Bărbatul este medic veterinar și nu are nicio calitate la administrația locală din Primăria comunei Golăiești. Cu toate acestea, a fost prins în flagrant cu mai multe documente interne ale primăriei.

Mărturie șoc a primarului comunei Golăiești. Documentele au fost furate înainte de orele de program

Costel Manoliu, noul primar al comunei ieșene Golăiești, a menționat că cei doi au fost surprinși chiar vineri dimineața, 6 noiembrie 2020, încărcând în portbagajul unei mașini zeci de documente. Andrei Bîzdîgă a fost ajutat de Ana-Maria Stratulat, secretarul instituției.

„Totul s-a întâmplat vineri dimineața, între orele 7:30 și 8:00. Eu nu eram în primărie la ora respectivă pentru că am fost până într-un sat unde dorim să implementăm un proiect. Cei doi au fost surprinși de către consilierul meu personal. Acesta m-a sunat imediat și am ajuns cât de repede acolo. Fiul fostului primar a fost ajutat de secretara instituției să care toate aceste documente. În momentul în care am ajuns eu, băiatul fostului primar pleca cu mașina încărcată de documente. Au scos din primărie hotărâri de Consiliu Local, documente de la anexa 24, dar și despre ferma sa proprie”, a menționat Costel Manoliu, primarul comunei Golăiești.

Dezastru în documentele din Primăria comunei Golăiești. Secretara l-a ajutat pe fiul fostului primar

Costel Manoliu, primarul comunei Golăiești, a arătat că a discutat inclusiv cu secretara instituției despre situația apărută. În plus, a fost anunțată și Poliția despre incidentul de vineri, 6 noiembrie 2020.

„Am sunat la 112, iar Poliția din Golăiești a ajuns la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. Am chemat secretara primăriei pentru a da explicații. Ea a recunoscut că i-a dat voie băiatului fostului primar să ia acele hârtii, motivând că i-a dat doar acte de la ferma familiei. Numai că acesta a încărcat și alte documente”, a mai menționat Costel Manoliu.

După ce a ajuns și Poliția la sediul primăriei, Andrei Bîzdîgă a venit înapoi cu mașina plină de documentele subtilizate. Numai că nimeni nu știe și ce hârtii a apucat să scoată de acolo. Fiul fostului primar a preluat ferma familiei după ce tatăl său a fost condamnat penal pentru fraudă cu fonduri europene.

„Totul a durat circa 40 de minute. El a venit înapoi cu mașina, însă nu știm la acest moment ce hârtii lipsesc din cele sustrase. Este posibil să fi luat o parte din hârtii. Voi depune o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în acest caz”, a adăugat Costel Manoliu, primarul comunei ieșene.

Chiar dacă și-a pierdut mandatul, fostul primar a continuat să vină la primărie.

Replică șocantă a secretarului primăriei. „Sunt la masă cu familia. Nu discut incidente de serviciu”

Reporterii BZI au discutat și cu Ana-Maria Stratulat, secretarul Primăriei comunei Golăiești, pentru a afla detalii despre incidentul petrecut la finalul săptămânii trecute. Reacția acesteia a fost însă una total șocantă. Femeia a refuzat să ofere explicații, ba chiar s-a arătat deranjată de situația apărută.

„De ce mă sunați duminica în zi de sărbătoare? Sunt în timpul meu liber și nu stau să explic incidente de serviciu. Am un sărbătorit în familie acum. La revedere”, a precizat Ana-Maria Stratulat.

În schimb, Mihai Bîzdîgă, fostul primar al comunei Golăiești, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la ceea ce s-a întâmplat în instituție.

Scandal după scandal în comuna Golăiești. Fostul primar și-a pierdut mandatul după condamnare

Mihai Bîzdîgă și-a pierdut mandatul de la Primăria comunei Golăiești după ce a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru fraudă cu fonduri europene. La finalul lunii iunie 2020, fostul primar Mihai Bîzdîgă, soția lui, Maricica Bîzdîgă, dar și viceprimarul Mihai Bojoga au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție săvârșite în comuna Golăiești. Mai mult, Curtea Supremă i-a obligat, alături de Asociația Profesională a Crescătorilor de Taurine Golăiești, să achite părții civile APIA peste 2,1 milioane lei. În luna iunie 2013, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași i-au trimis în judecată pe cei trei pentru fraudă cu fonduri europene.

Între 2008 și 2011, primarul Mihai Bîzdîgă a depus la APIA Iași, în numele asociației, patru cereri de acordare a subvențiilor agricole. În susținerea cererilor, acesta a depus mai multe înscrisuri cu mențiuni inexacte referitoare la suprafața de pășune și numărul de animale. Aceste înscrisuri ar fi fost semnate de primarul Mihai Bîzdîgă atât în calitate de primar, cât și în calitate de președinte al Asociației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *