Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini horror la magazinul Penny din Tomești! Comisarii de la Protecția Consumatorilor și-au făcut cruce: rafturi jegoase și legume putrezite. Vânzările la nivel național sunt de 1 miliard de euro – FOTO/VIDEO

Imagini horror la magazinul Penny din Tomești! Comisarii de la Protecția Consumatorilor și-au făcut cruce: rafturi jegoase și legume putrezite. Vânzările la nivel național sunt de 1 miliard de euro – FOTO/VIDEO

22 aug. 2022, 02:00, 6 ,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Mizerie, legume și fructe putrezite, asta au găsit comisarii ANPC și la magazinul Penny din Tomești. Compania germană înregistrează vânzări anuale de aproape 1 miliard de euro. Din cauza neregulilor, compania a fost sancționată contravențional, dar suma este infimă în comparație cu profiturile obținute

Acțiunile de control efectuate de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au scos la iveală mai multe nereguli privind activitatea lanțurilor de magazine. La finalul săptămânii trecute, au fost închise 5 magazine Lidl din cauza condițiilor igienico-sanitare, dar și după ce loturi de alimente putrezite au fost identificate pe rafturi. După cum anunța președintele ANPC, Horia Constantinescu, prezent la Iași în cursul zilei de joi, 17 august 2022, controalele vor fi extinse și spre celelalte lanțuri de magazine. Astfel, a fost verificată și activitatea de la magazinele Penny din Iași, lângă Spitalul de Recuperare, dar și de la punctul de lucru din comuna Tomești, județul Iași. Dacă în cazul primul magazin s-a dispus doar închiderea zonei de brutărie, în al doilea caz s-a decis sistarea totală a activității din cauza neregulilor grave identificate.

Imagini horror la magazinul Penny din Tomești. S-a aplicat amendă

Comisarii ieșeni au aplicat o amendă de 20.000 de lei după ce au verificat rafturile magazinului din Tomești. Rafturile pe care erau așezate produsele erau foarte murdare, în timp ce loturi de legume și fructe putrezite erau păstrate la vânzare. De precizat că lanțul german Penny este administrat prin societatea Rewe SRL. În 2021, firma a înregistrat în România o cifră de afaceri de 5.395.014.100 de lei, aproape 1 miliard de euro, un profit de 123 de milioane de lei, datorii de aproape 700 de milioane de lei și un număr de 5.137 de angajați. În cursul zilei de ieri, 21.08.2022, activitatea magazinului Penny a fost reluată. De menționat că în perioada următoare controalele vor continua.

Amenzi de aproape 20.000 de euro pentru magazinele LIDL

La finalul săptămânii trecute, au fost închise 5 magazine Lidl, din Nicolina, Tătărași, Dacia, Moara de Foc și Vișoianu (Ciurea). S-au aplicat și amenzi de 98.000 de lei, aproape 20.000 de euro. Din cauza abaterilor repetate, pentru magazinul Lidl din Tătărași  s-a decis suspendarea activității pe o perioadă de 6 luni. La acțiunile de control au participat comisari din Iași, Botoșani, Vaslui, Botoșani, Suceava și Neamț. Nu mai puțin de 30 de comisari au verificat 15 puncte de lucru. Controalele au fost organizate și în urma reclamațiilor formulate de clienți, dar acest tip de comerț se află constant în atenția celor de la Protecția Consumatorilor.

Imaginile horror din magazinul Penny din Tomești i-au determinat pe comisarii de la Protecția Consumatorilor să repete acțiunile de control până când deficiențele vor fi rezolvate.

Comentarii
  • Sa treaca si la magazinele Profi si La 2 Pasi.

  • Si pe la Carrefour Market-uri si alte magazinase de aceeasi speta. Mizerie si multa nesimtire din partea vanzatorilor. S-ar observa daca macar o singura data ar trece prin raioane sa faca ordine, sa arunce ce este stricat si sa verifice preturile….Dar de unde…mai bine te plimbi cu nasul pe sus prin magazin, debordand de aroganta.

  • Asta arata lipsa de personal,ei vor profit reducand salariile si personalul la minim.

  • Angajati sunt, dar multi sunt sefi si sefuti care freaca menta toata ziua…manager, manager adjunct, sef departament, sef raion….la ce trebuie atatia sefi, clar incompetenti, pentru a vinde intr-un magazin de max 100 mp, cartofi , pufuleti si eugenii, etc.?? Daca tot fac economie la salarii, mai bine ar suplimenta cu personal pentru raioane si sa mai dea afara din putorile de sefi…. 1 salar sef = 3 salarii angajati utili.

  • am fost dimineata la Lidl si un angajat statea si sorta lazile de rosii abia primite . deasupra erau rosii bune iar randui inferior era o adevarata bataie de joc ,strivite mici mucegaite nu inteleg de ce nu au refuzat tot lotul de rosii, erau rosii romanesti bineinteles .si daca tot au inchis Lidl Nicolina au mers la toneta cu legume de peste sosea sa vada acolo produse alterate rafturi murdare

  • Ce coincidenta..tocmai cand au anuntat ca preiau si clientii din zona Moldovei cu cardul de 250 lei. Dar jegoasele de Profi, Doi Pasi si Carefour unde duhneste a fructe doschite de cum intri(Era) nu a vazut nimeni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *