Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini greu de privit! A fost cel mai bolnăvicios dintre frați, iar părinții l-au abandonat pentru totdeauna: este în ultima fază a bolii – FOTO

Imagini greu de privit! A fost cel mai bolnăvicios dintre frați, iar părinții l-au abandonat pentru totdeauna: este în ultima fază a bolii – FOTO

31 iul. 2023, 02:00, 8 ,
Cristina Doroftei în Titlurile zilei

Vasile Matei Moroșanu, un tânăr ieșean în vârstă de 29 de ani, ar putea scrie o carte care să cuprindă toate suferințele prin care a trecut. Provine dintr-o familie cu încă 14 frați, el fiind singurul care s-a născut cu probleme cardiace și pulmonare. Din acest motiv, părinții au hotărât să-l abandoneze într-un centru de plasament pentru că nu puteau să-i asigure tratamentul necesar

A fost adoptat, însă chinurile nu s-au sfârșit, așa că s-a simțit nevoit să plece în străinătate pentru a scăpa de sărăcie. A ales Marea Britanie pentru un trai mai bun, dar nu știa ce-l așteaptă. Patru ani a lucrat ca ospătar, iar toți banii strânși i-a trimis familiei care l-a luat în plasament.

Viața unui tânăr de 29 de ani atârnă de un fir de ață

poză cu Vasile Matei Moroșanu

Provine dintr-o familie cu încă paisprezece frați, el fiind singurul care s-a născut cu probleme de sănătate

Anul trecut s-a întors acasă, însă fără putere, obosit și amețit. A urmat o serie de investigații care s-au finalizat cu un diagnostic tragic, anume leucemie acută. Tânărul se află în stare gravă, pentru că boala a avansat rapid, iar el nici nu și-a dat seama că este bolnav, pentru a o trata din timp. Mai mult decât atât, aceasta s-a născut pe fond nervos și a fost conturată de nenumărate supărări pe care le-a avut.

Vasile Matei Moroșanu a trecut prin multă suferință, dar și prin singurătate. Aceste lucruri l-au îmbolnăvit și l-au pus la pământ fără ca el să apuce să riposteze. Dana Matei, iubita tânărului, este singura care-i cunoaște situația și încearcă să-i fie aproape. I-a fost alături în cele mai grele momente, i-a înțeles suferința și nu își poate da seama de ce un om cu un suflet atât de bun trebuie să treacă prin toate acestea.

„El provine dintr-o familie săracă, formată din 14 frați, însă dintre toți el a fost singurul abandonat într-un centru de plasament, pentru că s-a născut cu mai multe probleme de sănătate. După trei ani a fost adoptat de o familie de la mine din sat, însă sărăcia l-a urmărit, așa că a fost împins să plece în străinătate. Dorința sa era să-i ajute pe cei care l-au scăpat din centru și pe care-i consideră familie. În Anglia a lucrat ca ospătar, apoi într-un restaurant, era foarte obosit, dar el a considerat că principala cauză este faptul că muncește prea mult, așa că a ignorat până când a început să obosească din ce în ce mai tare.

Anul trecut, când s-a întors în țară, era foarte slăbit, nu se simțea bine și era prea obosit pentru un tânăr de 29 de ani, așa că a hotărât să-și facă o serie de analize. Atunci a descoperit că are leucemie. A fost un șoc pentru el și, mai mult, o sentință la moarte. Boala este foarte avansată, în faza a treia, din acest motiv vreau să fac un apel umanitar pentru că are nevoie disperată de sânge și de trombocite. Situația materială nu ne permite să-l ajutăm, are nevoie de o dietă specială, de liniște și de ajutor din partea oamenilor cu suflet bun.

Nu este o leucemie genetică, este o leucemie pe bază de stres, de supărare, pentru că doar el știe prin câte a trecut și cum a făcut față. Eu sunt mult mai mare decât el, cu toate acestea, nu vreau să-l las, pentru că a stat prea mult singur. Are nevoie de cineva care să-i fie aproape, să simtă și ce înseamnă să fii iubit, nu doar abandonat.

Părinții lui l-au trimis la casa de copii pentru că avea probleme de sănătate. Aveau o situație precară și nu puteau să aibă grijă și de el, tratamentul lui costa mult, el a avut probleme atât la inimă, cât și la plămâni. Erau mulți frați, aproape că nu le ajungea mâncare, așa că au hotărât că cel mai bine pentru sănătatea lui este să-l ducă la un centru de plasament, acolo a suferit și mai mult. Este foarte tânăr, cu un suflet cum nu cred că mai există pe acest pământ”, destăinuie Dana Matei, iubita tânărului.

Strigăt de ajutor

 poză cu Vasile Matei Moroșanu

Anul trecut s-a întors acasă însă fără putere, obosit și amețit. Au urmat o serie de investigații care s-au finalizat cu un diagnostic tragic, anume leucemie acută

Tânărul de 29 de ani este internat la Institutul Regional de Oncologie din Iași, are nevoie disperată de trombocite și de sânge. Viața sa atârnă de un fir de ață, iar pe patul de spital se simte tot mai singur.

„El a ajuns la spital pentru că se simțea din ce în ce mai obosit, dar și cu splina foarte inflamată, ziceai că are o minge acolo, amețelile, scăderea poftei de mâncare și pierderea în greutate. De la 80 de kilograme a ajuns la 50”, adaugă Dana Matei.

Comentarii
  • Asta face Hanglia din sclavii est europeni.
    Apoi se trateaza,atat cat se mai poate,tot pe banii romanilor.
    Multumim UE,multumim Hanglia!
    In Romania nu este de lucru?

  • O întrebare am:s a vaccinat?

  • Se pare ca tu Anonim – prost esti, prost ai sa mori!

  • Tu anonime „Anonim1” chiar ai mare tupeu de redus mental. Ai auzit de Legea Bumerangului?

  • E și stresul dar și alimentația haotică, numită nesănătoasă. Mare e Dumnezeu să se găsească donatori. Trebuiesc făcute campanii mai dese pentru ca cei sănătoși organic să doneze sânge pentru pacienții spitalelor.

  • Nu ar fi cazul sa facem bășcălie din tragedia lui ! , normal ca era vaccinat pe Anglea , “oficial” tipul asta de boala i sa declanșat de la stres , te rup cu munca unii patroni pe afara și te mai fac și preș și cârpa de șters pe jos ! , primul anonim greșește grav la fel ca și alți ignoranți tembeli care i-am mai auzit vorbind urît despre cei ce lucrează prin alte țări ! , copilul asta a muncit cîteva ani zi lumină în Anglia și a trimis TOȚI banii în România ! , TOȚI banii bai prostule ! , banii ăia au rulat economia românească , au susținut-o , au dezvoltat-o , de la consum casnic, plăti utilități, TVA , plati servicii, etc, etc …., bă anonimule ești prost ? În fieacare an intra bani în România oficial vreo 7 , 8 miliarde de euro de la muncitorii romani ! , neoficial peste 10 miliarde ! , cit de prost poți sa fii să nu realizezi cum ar fi economia României fără ei ?

  • @isal
    iulie 31, 2023 la 10:19 pm

    Iar a aparut anal-fabetul de serviciu. Oi, iar esti de noapte? Tot la salubrizare lucrezi? Stai cu burta pe carte ( manualul de gramatica, cl a 2a) :))

  • Da ce ai ? Ești stresat economic ? Sau doar ești mic , ignorant și prost și stai să ataci greșelile neînțelegînd discuția ? Doar proștii fac asta anonimule !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *