Prima pagină » Eveniment-Social » Imagini fabuloase cu tezaurul de la Răducăneni expus la Muzeul de Istorie a Moldovei – FOTO

Imagini fabuloase cu tezaurul de la Răducăneni expus la Muzeul de Istorie a Moldovei – FOTO

28 feb. 2020, 08:36,
în Eveniment-Social

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași anunța, acum cateva zile inaugurarea unei serii de micro-expoziții organizate sub titulatura „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, la Palatul Culturii din Iași. Acestea aduc în atenția publicului obiecte de mare valoare, unele celebre, altele mai puțin cunoscute, sau chiar neexpuse vreodată în ultimii 30 de ani, ce provin din colecțiile tuturor muzeelor aflate în componența Muzeului de Istorie a Moldovei, inclusiv de la Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” din Iași și Muzeul Memorial „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa.

Compus în prezent din 59 de piese, tezaurul a fost descoperit în 1969 și a urmat un traseu sinuos până când a intrat, în 1978, în colecțiile muzeului. Majoritatea pieselor sunt realizate din argint și constituie obiecte de podoabă și accesorii vestimentare (cercei, pandantive, mărgele, brățări și aplice). Alături de ele s-au păstrat patru mici lingouri și șapte monede arabe (dirhemi), emise în secolul VIII d. Hr., toate din același material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *