Prima pagină » Actualitate » Imagini extraordinare făcute înainte şi după pandemie! Iată cât era de poluat era orașul Delhi din India – GALERIE FOTO, VIDEO

Imagini extraordinare făcute înainte şi după pandemie! Iată cât era de poluat era orașul Delhi din India – GALERIE FOTO, VIDEO

01 iun. 2021, 14:44,
George Cristian, în Actualitate

Mai mulţi specialişti au făcut o serie de poze înainte şi după pandemia de COVID-19. Oraşul Delhi din India arată total schimbat după marea blocare din 2020. Vorbim despre un oraş mai puţin poluat, un oraş în care smogul a dispărut aproape complet.

Imaginile fac înconjurul internetului şi este un exemplu cum, prin neintervenţia umană, natura se poate curăța și poate recăpăta o cu totul altă formă.

Planeta s-a schimbat radical datorită pandemiei de COVID-19

Reporterii de la BBC.com au publicat o serie de imagini prin care se dovedeşte faptul că pandemia de COVID-19 a ajutat natura să se schimbe. Vorbim despre schimbări radicale ale aerului. Poluarea aerului a fost de mult timp unul dintre cei mai mari ucigași, provocând anual aproximativ șapte milioane de victime. Cu toate acestea, pandemia globală Covid-19 a arătat cât de repede am putea curăța aerul odată ce am redus numărul de călătorii pe care le-am făcut …

Cifrele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) estimează că poluarea aerului ucide în fiecare an șapte milioane de oameni din întreaga lume.

Datele sale arată, de asemenea, că 9 din 10 persoane respiră aer care depășește limitele OMS de la nivelurile ridicate de poluanți.

Emisiile provenite din arderea combustibilului reprezintă aproape un sfert din emisiile de CO2 generate de activitățile umane. Așadar, impactul blocărilor asupra transportului din întreaga lume în pandemia Covid-19 a fost puternic.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, activitatea medie pe drumurile lumii a scăzut cu aproape 50% față de 2019. Îmbunătățirea calității aerului era clar obsevabilă.

Au fost înregistrate scăderi masive ale poluanţilor

Într-un spațiu scurt de timp, zonele urbane înregistrau reduceri masive într-o serie de poluanți asociați cu motoarele cu ardere internă.

Datele colectate de Centrul Național pentru Științe Atmosferice din Marea Britanie arată reduceri semnificative ale dioxidului de azot (NO2) și ale particulelor (PM2.5) din 10 orașe. În India, oamenii au mers pe rețelele de socializare pentru a poşta imagini cu cer senin după ce aproximativ 90% din călătoriile rutiere s-au oprit în timpul blocării. Vorbind în aprilie, Sunil Dahiya de la Centrul de Cercetări pentru Energie și Aer Curat a declarat pentru BBC News:

„Criza actuală ne-a arătat că cerul senin și aerul respirabil pot fi realizate foarte repede dacă se iau măsuri concrete pentru a reduce arderea combustibililor fosili. ”

Cu toate acestea, la fel de repede pe măsură ce calitatea aerului s-a îmbunătățit în timpul blocărilor, se pare că a revenit la normal la fel de repede odată ce restricțiile au fost ridicate.

 

India este puternic afectată de COVID-19

Cea mai afectată țară în acest moment este India. Vorbim despre faptul că statul care numără peste 1.4 miliarde de locuitori se confruntă cu un val uriaș pandemic COVID-19. Medicii au arătat faptul că nu mai există oxigen în spitale iar oamenii mor pur și simplu sufocați pentru că le lipsește tratamentul de specialitate. De altfel, albia râului Gange, un râu sfânt din India a fost umplută de sutele de cadavre aruncate de indieni. Oamenii legii spun că, cel mai probabil, aceștia au murit după ce s-au infectat cu COVID-19.

În altă ordine de idei, criza pandemică din India ar putea genera un adevărat șoc economic la nivel mondial pentru că țara este una în care se produce o bună parte din produsele destinate consumului. India este cea mai mare producătoare de vaccinuri din lume dar și printre primele țări în care se produc articole de vestimentație.

SUSĂ FOTO, VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *