Prima pagină » Coronavirus » Imagini dureroase la morga unui spital COVID. Ce a surprins un fotomodel celebru din Rusia – VIDEO

Imagini dureroase la morga unui spital COVID. Ce a surprins un fotomodel celebru din Rusia – VIDEO

16 nov. 2020, 14:16,
BZI.ro, în Coronavirus

Imagini dureroase de la morga unui spital COVID din Rusia au fost surprise de către fotomodelul Olga Kagarlitskaya. Aceasta acuza autoritățile de faptul că ar ascunde numărul real al deceselor cauzate de coronavirus. Modelul de 37 de ani a surprins imaginile într-o morgă extrem de aglomerată din oraşul Samara, situat în sud-vestul Rusiei.

Tânără se afla acolo pentru pentru a ridica corpul neînsufleţit al părintelui său, mort de coronavirus.

Imagini dureroase la morga unui spital COVID din Rusia

Celebrul fotomodel și-a pierdut tatăl după ce acesta s-ar fi infectat cu SARS-COV-2 la locul de muncă. Bărbatul lucra ca medic pe ambulanță ce se ocupa de transportul bolnavilor de COVID la spital.

Olga Kagarlitskaya a spus că a postat aceste imagini pentru a întări declarațiile unui fost oficial guvernamental. Potrivit acestuia autoritățile ascund realitatea despre numărul de infectări cu coronavirus, dar şi despre numărul celor decedaţi din această cauză.

Fostul fotomodel a reușit să surprindă imagini de-a dreptul dureroase. În morga se aflau zeci de saci cu cadavre ţinute într-o încăpere care avea ferestrele acoperite pentru a nu fi dezvăluită amploarea pandemiei de coronavirus.

„Statisticile noastre oficiale arată că sunt șapte morți în Samara – din cauza coronavirusului”, spune ea pe filmare, acuzându-i pe oficialii din domeniul sănătății că încearcă să ascundă numărul deceselor legate de Covid-19, scrie Daily Mirror.

Își neagă Rusia adevăratul numar de morți de COVID?

Un angajat de la morga i-a mărturisit Olgai că în acel moment erau peste 50 de cadavre COVID. Olga s-a plâns că reprezentanţii din domeniul sănătăţii au tot negat deceselor unora dintre medicii infectaţi cu coronavirus, precum şi cel al tatălui ei ca să nu plătească despăgubiri de 22.600 de lire sterline rudelor îndoliate.

„Un angajat de la morgă mi-a spus că nu mă pot aștepta la cercetări fiabile și independente despre cauza morții, deoarece se axează pe un apel de sus, pe o conversație cu ministerul, cu Moscova. Toate acestea se fac pentru a nu plăti despăgubiri familiilor lucrătorilor medicali care au murit îndeplinind atribuțiile lor”, mai spune Olga.

Tatăl ei a lucrat în serviciul de ambulanță al unui spital militar care îngrijea veterani timp de 23 de ani.

„Era medic militar, ofițer. S-a întors din vacanță și s-a îmbolnăvit la serviciu”, a mai spus ea.

Ce se întâmplă la morgă cu cei morți de COVID-19

O femeie este revoltată după ce și-a luat ruda moartă de la morga din Târgoviște.  Aceasta a filmat tot ce s-a întâmplat la morga în timp ce sicriul cu persoana decedată era predată aparținătorilor. Mesajul transmis de aceasta este pur și simplu cutremurător.

„Uitaţi costum de COVID. Tot aşa ne-o dă. În sac, băgată în sicriu. Nu ne-a lăsat să o îmbrăcăm, să o ducem la biserică, creştineşte. Cu poliţia o ducem la groapă. Uitaţi cum l-a îmbrăcat să îşi recunoască mama.  Dacă ar fi avut COVID îl îmbrăca aşa? O să ajungă să ne bage pe toţi aşa. Nici nu a îmbrăcat-o, dezbrăcată în sac o bagă. Uitaţi! Totă lumea aşteaptă aici să îşi ia morţii fără haine, fără nimic. O traumă pentru noi. Aş fi intrat înăuntru să vedeţi cum o bagă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *