Prima pagină » International » Imagini dramatice după cutremurele care au zguduit Turcia și Siria! Clădiri distruse, persoane sub dărâmături și peste 1.500 oameni și-au pierdut viața – FOTO/VIDEO

Imagini dramatice după cutremurele care au zguduit Turcia și Siria! Clădiri distruse, persoane sub dărâmături și peste 1.500 oameni și-au pierdut viața – FOTO/VIDEO

06 feb. 2023, 21:20,
în International

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit, luni, 6 februarie, sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Seismul a fost urmat de zeci de replici, care au fost resimțite şi în Liban, Siria, Israel și Cipru.

Bilanţul provizoriu indică cel puţin 1.498 de morţi şi 8.533 de răniţi în Turcia şi 810 morţi şi 2.315 răniţi în Siria.

Turcia se confruntă cu cea mai mare calamitate naturală din ultimele opt decenii

Turcia se confruntă cu cea mai mare calamitate naturală din ultimele opt decenii, a declarat luni preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în contextul seismelor produse în sud-estul ţării, soldate, potrivit celui mai nou bilanţ, cu cel puţin 1.498 de morţi şi peste 9.000 de răniţi, transmite.

„Astăzi la ora 4.17, am fost afectaţi de cel mai mare dezastru de la cutremurul produs în 1939 în Erzincan”, a afirmat Recep Erdogan, citat de postul TRT.

Turcia a cerut oficial luni ajutorul NATO după cutremurele devastatoare. Pe lista solicitărilor către aliaţi figurează echipe medicale şi echipamente pentru urgenţe, unităţi de căutare şi salvare a victimelor, precum şi spitale de campanie izolate împotriva condiţiilor meteorologice extreme.

18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după cutremurul din Turcia

Cel puţin 18 replici de magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după cutremurul din Turcia, potrivit Institutului american de geofizică USGS.

USGS precizează că a înregistrat şapte replici de magnitudinea peste 5. Cea mai puternică replică a fost înregistrată la doar 11 minute după cutremur şi a avut magnitidinea de 6,7, precizează USGS.

Experţi avertizează că replici puternice urmează să continue să aibă loc în orele şi zilele următoare.

Clădiri dărâmate și în Siria

Cutremurul a fost resimţit în Cipru, Liban şi mai ales Siria, dar şi în Grecia şi Israel, potrivit The Guardian. Presa de stat siriană a declarat că un număr mare de clădiri s-au prăbuşit în provincia Alep, în timp ce o sursă din cadrul serviciilor civile din Hama a declarat că mai multe clădiri s-au prăbuşit şi acolo.

„Au căzut tablouri de pe pereţii din casă”, a declarat Samer, un locuitor din Damasc, capitala siriană. „M-am trezit îngrozit. Acum suntem cu toţii îmbrăcaţi şi stăm la uşă”, a povestit sirianul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uçan Karga 🏡 (@ucankarga)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ставрополь (@stav_life)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *