Prima pagină » Actualitate » Imagini dintr-un joc postat pe internet circulă în spaţiul public. Mulţi le-au preluat și au crezut că sunt din război – VIDEO

Imagini dintr-un joc postat pe internet circulă în spaţiul public. Mulţi le-au preluat și au crezut că sunt din război – VIDEO

28 feb. 2022, 12:42,
în Actualitate

Atenție la neatenţie. De câteva zile în spaţiul public circulă mai multe imagini care arată o posibilă luptă aeriană dintre Ucraina și Rusia. Pe televiziunile din România au apărut mai multe momente cu aceste imagini. Totuși, cunoscătorii din domeniu și-au dat seama ulterior despre faptul că imaginile aparţin de la un joc video.

Jocul se numește Phalanx CIWS şi are pe Youtube mai multe filmulețe în care sunt diverse simulări militare. Respectivul video, cel apărut în massmedia din România a fost postat în mediul online în urmă cu 3 săptămâni, deci cu câteva săptămâni înainte de a începe cu adevărat conflictul.

Sursă video: Dan Panaet/ Facebook.

Site-uri care propaga fake-news, închise de Google

Astăzi, 28 februarie 2022, o nouă zi de război ân Ucraina, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, a anunțat că mai multe site-uri rusești vor fi închise din cauza faptului ca propagă știri false și dezinformare. Printre aceste site-uri web de știri pot fi enumerate: Sputknik, citestesitu, cloudx, bitinitiators și acum poate fi adăugat și Antena 3.

„Lista site-uri fake news şi fraude cu activitate în contextul crizei Ucraina – Rusia pentru care au fost demarate procedurile de blocare

https://bitinitiators.com/blog.html – INDISPONIBIL LA ACEST MOMENT

• https://profitsmall.com/?domain=https://bitinitiators.com/blog – INDISPONIBIL LA ACEST MOMENT

• https://yourincome.site/LP/lp_RO_RO_connera_XfZdkl_Av0VP

/?domain=newsmoney.work&uclick=q5fnx99z&uclickhash=q5fnx99zq5fnx99z-qn-0-ydi4-cig5-usx90-f5491e – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://ru.md.sputniknews.com/ – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://md.sputniknews.com/ – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://ro.md.sputniknews.com/ – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://citestesitu.com – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://rtnews.ro – ACTIV LA ACEST MOMENT

• https://cloudx.ro – INDISPONIBIL LA ACEST MOMENT”, a transmis Dan Carbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă.

Zeci de mii de refugiați ucraineni au intrat în România

De la declanțarea războiului din Ucraina, din data de 24 februarie 2022 și până în prezent, 28 februarie 2022, au intrat în România peste 70.000 de ucraineni. Aceștia au reușit într-un timp foarte scurt să-și adune câteva lucruri necesare (documente, jucării ale copiilor, câteva haine) și împreună cu animalele de companie și copii au plecat la pas spre frontiera din România.

Potrivit declaraţiei lui Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, în ultimele 24 de ore au intrat pe teritoriul ţării noastre nu mai puţin de 16.248 de persoane din Ucraina, din care 10.566 sunt cetățeni ucraineni, iar din Republica Moldova au intrat în România 21.000 de persoane, din care 10.758 sunt ucraineni.

„Sunt așadar în acest moment în România peste 33.000 de cetățeni ucraineni”, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciucă.

Ieri, doar 225 de cetățeni ucraineni au făcut solicitări de azil în România, numărul total al celor care au cerut protecția autorităților române ajungând în acest moment la 373.

În acest context, cel de fake news marca Antena 3, Guvernul României face un apel și trage un semnal de alarmă. Oficialii recomandă cetățenilor, indiferent de naționalitate, să se informeze doar din surse sigure și oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *