Prima pagină » Local » Imagini dezolante în orașul Podu Iloaiei! Locuitorii au rămas cu gunoiul la poartă. Firma de colectare Girexim SA nu mai vrea să ridice pubelele – FOTO

Imagini dezolante în orașul Podu Iloaiei! Locuitorii au rămas cu gunoiul la poartă. Firma de colectare Girexim SA nu mai vrea să ridice pubelele – FOTO

03 mart. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai mulți locuitori ai orașului Podu Iloaiei din județul Iași s-au trezit recent cu o surpriză de proporții. Firma care se ocupă de colectarea resturilor menajere în zonă refuză să ridice gunoiul care nu a fost colectat selectiv. Locuitorii orașului care nu au respectat cerința firmei s-au trezit cu gunoiul lăsat la poartă și cu însemnele unei avertizări

Situație incredibilă în localitatea ieșeană Podu Iloaiei. O bună parte a locuitorilor orașului au rămas cu gunoiul la poartă din cauză că nu au colectat selectiv deșeurile. În aceste condiții, firma Girexim Universal SA, cea care se ocupă de colectarea gunoiului în localitățile din județ, nu a mai vrut să ridice pubelele respective. Ba mai mult, ieșenii din Podu Iloaiei care au amestecat deșeurile au fost avertizați de autoritatea locală să respecte procedurile pentru a nu risca și altceva.

Ce se întâmplă cu locuitorii care nu au respectat măsura colectării deșeurilor?

Reprezentanții Primăriei din Podu Iloaiei au arătat că cei care nu au respectat colectarea selectivă nu au făcut decât să rămână cu deșeurile la poartă pentru mai multă vreme.

„Societatea Girexim SA, cea responsabilă cu ridicarea selectivă a gunoiului, ne-a comunicat că în ultima perioadă nu a ridicat gunoiul de la unele locuințe. Asta din cauză că oamenii nu au respectat colectarea selectivă. Avem rugămintea de a înțelege cât de important este să ne obișnuim să colectăm deșeurile selectiv. Nu e ușor, recunoaștem, însă e un principiu pe care îl întâlnim și la alți europeni. Vă stăm la dispoziție cu privire la orice nelămuriri ați avea, trebuie doar să luați legătura cu noi”, au arătat cei din Primăria orașului Podu Iloaiei.

Oamenii sunt arătați cu degetul în comunitate!

Mai mult, localnicii care nu au respectat regulile s-au trezit cu o dublă surpriză. Pe lângă faptul că au rămas cu pubelele pline, aceștia au fost și etichetați.

„Practic, Girexim, societatea contractată de către CJ Iași să colecteze deșeurile din întreg județul, ne-a înștiințat că nu mai ridică gunoiul din pubelele în care observă că nu s-au respectat regulile colectării selective. În aceste zile, acolo unde nu s-a ridicat gunoiul, angajații Girexim au lipit buline, în semn de avertizare că nu s-au respectat normele. Vă rugăm să înțelegeți că la nivelul județului se fac eforturi pentru a-i încuraja pe oameni să învețe să arunce gunoiul așa cum scrie la manual”, mai susțin reprezentanții Primăriei Podu Iloaiei.

Scandal vechi în Podu Iloaiei pe tema gunoaielor neridicate

În urmă cu 6 ani, orașul Podu Iloaiei a fost lovit de o altă criză a gunoaielor. La vremea respectivă, fosta administrație a orașului, condusă de Gabriel Istrate, a mărit prețurile de facturare, iar localnicii s-au revoltat. Unii operatori economici s-au trezit cu facturi mai mari, aceștia fiind încărcați de fosta conducere a primăriei, în condițiile în care nu aveau consumul respectiv. Situația s-a rezolvat abia după câteva săptămâni bune și tot după ce o vreme operatorul de salubritate refuzase să ridice gunoiul.

Taxe uriașe practicate de operatorul care refuză să ia gunoiul din Podu Iloaiei

Nici firma Girexim Universal SA, cea care se ocupă de colectarea deșeurilor din județul Iași, nu este ușă de biserică. O situație prezentată în vara anului trecut a scos la iveală faptul că taxele practicate de societate sunt mult mai mari față de cele ale operatorului din municipiul Iași. Compania privată din Pitești care a câștigat licitația pentru transportul deșeurilor în județul Iași impune o taxă de 200 de lei persoanelor fizice, respectiv 300 de lei persoanelor juridice. Taxa este necesară pentru eliberarea avizului de principiu privind desfășurarea lucrărilor de construire. Taxa este de 10 ori mai mare decât cea practicată de Salubris SA, firma care gestionează deșeurile în municipiul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`