Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini dezolante! Așa arată spațiul verde lângă una dintre cele mai importante clădiri din centrul Iașului: „Au lăsat să cadă totul”

Imagini dezolante! Așa arată spațiul verde lângă una dintre cele mai importante clădiri din centrul Iașului: „Au lăsat să cadă totul”

02 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Teatru Național „Vasile Alecsandri” este una dintre cele mai importante clădiri din centrul Iașului. Însă, imediat ce cobori în stația de tramvai, oamenii au în față o imagine groaznică

Între stația de tramvai Filarmonica și Teatrul Național este un spațiu verde, delimitat de o bordură de beton și un gărduț. Doar că prin jur au început să cadă bucăți din gard de mai mult timp, însă, până în prezent, nu a intervenit nimeni.

Imagini incredibile lângă una dintre cele mai importante clădiri din centrul Iașului

În stația de la Filarmonică este dezastru, iar imaginea de ansamblu este una dezolantă. În contrast cu frumusețea Teatrului Național „Vasile Alecsadri” din Iași se află zona verde, delimitată de un gărduț de beton care stă să cadă. Se observă cum bucăți de beton au căzut după ani în care a fost ignorat și nu s-a făcut nicio reparație. Chiar pe spațiul verde este un panou de control pentru electricitate, ruginit complet, iar câteva fire rupte atârnă spre trotuar. Plăcile de beton căzute nici măcar nu au fost ridicate, ci lăsate de izbeliște. Aceasta este imaginea pe care o văd ieșenii sau turiștii când coboară din tramvai, poate pentru a merge la teatru. Lumea, poate, s-a obișnuit să vadă locul așa, însă câteodată mai observă faptul că nu arată deloc bine. Mai mult, ar putea fi periculos și pentru oamenii care riscă să se accidenteze.

„Într-adevăr, arată urât așa, având în vedere că în spate este o clădire magnifică, teatrul. Trec aproape zilnic cu tramvaiul pe aici și am observat că bordura respectivă nu arată prea bine. Păcat că se întâmplă acest lucru, observi că tot a mai căzut o bucată de beton”, a spus o călătoare de la CTP.

Un cetățean a observat că facem fotografii la plăcile de beton și a venit să ne precizeze câteva lucruri de care este nemulțumit.

„De ani de zile este aceeași situație, de parcă era greu să amenajeze puțin zona, ba dimpotrivă, au lăsat să cadă totul, nici măcar nu au ridicat plăcile acelea de beton care stau prin iarbă. Dacă în centrul orașului este așa, atunci ce pretenții să mai avem să se facă și la periferie ceva?”, a spus un trecător.

Primăria promite că va amenaja zona, dar nu se știe când

Reprezentanții Primăriei Iași au precizat că au un proiect de reamenajare a curții Teatrului Național, doar că, deocamdată, nu se știe exact când va fi pus în aplicare. Cel mai probabil, anul acesta nu vom vedea vreo schimbare la spațiul verde de lângă stația de tramvai. Chiar dacă Primăria are un proiect de ansamblu, ar putea, măcar, să curețe zona și să o înfrumusețeze.

„Bordura și gărdulețul la care faceți referire constituie împrejmuirea curții Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, care este administrată de această instituție. Pe de altă parte, Primăria Municipiului Iași a comandat și recepționat un studiu de fezabilitate, privind reamenajarea și modernizarea curții și parcului Teatrului Național, în vederea realizării unui proiect mai amplu cu fonduri europene de amenajare integrată a zonei de la Mitropolie, esplanada Teatrului (aflată acum în lucru), curtea Teatrului, Filarmonica, până la Colegiul de Artă «Octav Băncilă»”, a transmis Dan Postolea, șeful biroului de comunicare de la Primăria Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *