Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt

Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt

27 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Doi agenți de poliție au imobilizat un jurist pe aeroportul din Iași și l-au pus pe burtă după ce a refuzat să se legitimeze. Totul a fost filmat de soția bărbatului

În cursul zilei de marți, 25 iunie 2024, Walter Roth, un jurist din Germania, a comandat un taxi pentru a ajunge la Aeroportul Internațional Iași. Cursa s-a oprit brusc înainte de destinație, unde acesta s-a trezit pus la pământ de doi polițiști ieșeni.

Doi polițiști au imobilizat un jurist pe aeroportul din Iași după ce a refuzat să se legitimeze

Walter Roth, un cetățean neamț, de profesie jurist, a venit recent la Iași, într-o călătorie de afaceri. În cursul zilei de marți, 25 iunie 2024, acesta și soția sa au comandat un taxi din fața Hotelului Traian, situat în Piața Unirii, pentru a pleca spre Aeroportul Internațional Iași. Cursa care ar fi trebuit să fie una liniștita s-a finalizat într-un mod neașteptat chiar înainte de destinație. Walter Roth a povestit reporterilor BZI faptul că, înainte de a ajunge la aerogara ieșeană, taxiul a fost oprit de doi agenți de poliție și de inspectorii de la Registrul Auto Român pentru verificări. Fiind în întârziere și de frică să nu piardă zborul spre Germania, acesta a cerut agenților să lase taximetristul să continue cursa, iar ulterior să îi facă verificările necesare. Potrivit informațiilor transmise de Walter Roth, agenții nu au afișat o atitudine profesionistă.

„Am stat la un hotel din Iași, eu sunt jurist în Germania și am venit în Iași pentru niște discuții de afaceri. Am comandat cu soția un taxi pentru a pleca la Aeroportul Internațional Iași, la 11:40, pe data de 25 iunie 2024. A venit taxiul în jur de ora 12:00 și un pic eram în zona aeroportului. Înainte de a ajunge la aeroport, ne-a oprit poliția și RAR-ul (n.r. – Registrul Auto Român), pentru a controla mașina. Am stat 10 minute, un sfert de oră și după am spus domnului polițist de pe bancheta din spate: «Domnule, dar nu puteți să îl lăsați să ne ducă la aeroport, că pierdem avionul și după îl verificați mașina, eu nu am treabă, eu am plătit drumul unui taxi care să mă ducă la destinație». Agentul de poliție mi-a spus: «Eu comand, plătiți și mergeți pe jos cu geamantanul». Am zis: «Ce să fac, asta e viața»”, a povestit Walter Roth.

Walter Roth a fost pus la pământ de agenții de poliție după ce a coborât din taxi

Cetățeanul neamț a povestit faptul că după ce a coborât din taxi le-a transmis agenților de poliție faptul că nu este normal și corect cum au procedat, iar unul dintre agenți i-a cerut să se legitimeze. Walter Roth a refuzat inițial, cerând la rândul său ca agentul de poliție să fie cel care se legitimează. De aici, situația a escaladat rapid, iar bărbatul s-a trezit la pământ, imobilizat de cei doi agenți de poliție.

„M-am dat jos și atâta le-am spus (n.r. – agenților de poliție), nu am înjurat, nimic, am o meserie și nu îmi permit să vorbesc urât, am zis: «Nu ați procedat bine, trebuia să ne lăsați să ne ducă acolo (n.r. – la Aeroportul Internațional Iași), el venea înapoi cu taxiul și îl verificați cu roțile în sus, ce mai era». Am mers 3-4 metri, soția mea era mai în spate și a venit polițaiul și a spus: «Legitimați-vă». Eu am spus: «Nu mă legitimez până nu vă legitimați dumneavoastră». Ultimele mele cuvinte au fost și m-a trântit jos, ca pe un criminal, nici la ăștia cu droguri nu faci așa ceva, am o poziție în țara asta, chiar și în România, nu se poate așa ceva. M-a bruscat cu genunchiul, m-am dus la doctor, am urechea lovită, telefonul s-a stricat. Este ceva incredibil. Am să fac plângere, eu vreau suspendarea polițistului. Nu se poate așa ceva. La noi, în Germania, vine polițistul cu legitimația, se prezintă cine este. El, nimic, el nu a spus nimic. S-a prezentat taximetristului, dar cu mine a fost alt caz, eu nu am reținut. Eu i-am tot spus că nu pot sta pentru că pierd avionul, să îl lase să mă ducă la aeroport și după aceea să îl verifice. Așa agresiv, nu se poate așa ceva, am peste 60 de ani, să mi se întâmple mie așa ceva, eu să comand taxiul și să pățesc așa ceva. Avocații mei se vor ocupa de acest caz și vor cerceta inclusiv dacă era drogat, pentru că este inexplicabil așa comportament”, a mai adăugat Walter Roth.

În filmarea surprinsă de soția bărbatului se poate auzi cum aceasta le-a transmis agenților de poliție ieșeni faptul că Walter Roth are probleme cardiace, însă niciunul dintre agenți nu a renunțat la imobilizarea și bruscarea bărbatului.

„Nu este normal ce puteți să faceți, suferă cu inima. Nu puteți să faceți cu el așa ceva, vă dăm legitimația (n.r. – buletinele), suferă cu inima. Dați-i drumul, suferă cu inima, vreți să moară aici? Nu se poate să vă luați așa de soțul meu, vă dă buletinul, dar nu trebuie să procedați așa, suferă cu inima și poate să moară. Nu se poate. Dacă vorbeați normal, vă dădea buletinul. Este bolnav cu inima, dacă i se întâmplă ceva, voi folosi înregistrarea”, le-a spus soția lui Walter Roth agenților de poliție.

Trebuie precizat că modul în care cei doi agenți încearcă să-l imobilizeze este unul de tot râsul. Cel care îl „încalecă” pe bărbat nu reușește să-i ducă mâinile la spate pentru a-l încătușa. Dacă ar fi fost agresiv, oare cum s-ar fi descurcat cei doi polițiști? Probabil că ar fi fost nevoiți să pună mâna pe pistol.

Comentarii
  • Animalele de milițieni merită câte un glonte în capul fără de neuroni. Jeguri ordinare, mama voastră de neghiobi!

    • Avocat Ioan Taleriu

      Depinde ce o făcut. Daca e un criminal in serie urmarit. Un terorist violator si pedofil care are arme de foc letale sau bombe asa trebuie procedat. Daca e doar un cetatean de rand, e ANORMAL, grotesc, inuman si jignitor la adresa societatii! Politistii puteau fi falsi, uniforme se pot gasi pe internet, tineti minte!

    • agent analfabet functional care nu cunoaste legea, asa stie el de la televizor ca trebuie acord ca sa filmezi; nu poate mentine o atitudine de control a situatiei, doar se enerveaza si cere buletinul – asta e tot ceea ce stie sa faca

  • Polițistul responsabil

    Dacă este adevărata această întâmplare dragii mei, afară din sistem cu idioții, nu sancțiuni, DEMIȘI. IPJ ai înțeles?

  • George Tomascu, 67 de ani, Iasi

    O alta varianta poate fi ca videoul e trucat, oamenii sunt vorbiti de dinainte, dau statul roman in judecata, obtin 2-5 millioane se euro despaguburi morale si apoi impart banii, nimeni nu e demis, toti isi pastreaza joburile doar sanctiuni temporare… pareri? Trebuie investigat.

  • Uuuuu…dar daca el e unul din europenii aia rai de care ne-au tot spus cei de la HAUR si noi nu am crezut…

  • Pentru Truli

    Mămica ta, mai bine se kk, decât făcea un așa giugiumete! Și sunt sigur că înainte de a-și băga ghidonu’n kkurr, la subt oleacă la’nceput de’ai ieșit așa inteligent! Câți ani de pușcărie ai făcut?

  • Foarte bine au facut! Trebuiau sa foloseasca si armamentl din dotare!
    Trebuia pusa jos si femeia si incatusata!
    Si daca se opunea, cu genunchiul in spate!

  • Nu este normal sa refuzi legitimarea, cu atat mai mult in zona aeroporturilor. Nu l-au lovit, nu au vorbit urat.

    A ridicat putin vocea, in rest… Felicitari ca nu s-au lasat intimidati de cetatenia lor, foarte buna intrebarea, acolo asa procedati?

  • Ce plm mea nu sa legitimat? Motiv, suntem nervoși. Iaca ca o supt…. 0.Vai suferă cu inima, Da cu capu nu??? Juriștu plulii. Știr legea? Știe kk, dacă era ca lumea nu era tarat pe jos. Ce în străinătate dacă ești bolnav cu inima faci panarame din poliție? Ce scrie pe frunte ca ești bolnav cu inima? Și dacă ești bolnav cu inima și ești prost ce!!!! Dacă știi ca ești bolnav de ce te ceri tarat pe jos??

  • Ieseanul jerman

    Probabil in Jermania e la fel daca nu te legitimezi la cererea polizeiului.

  • Homeuca Marian

    Poliție de kakaoua…….

  • Mi se pare un abuz din partea polițistilor, cetățeanul în cauză nu se afla în una din situațiile prevăzute la art. 34 din Legea 2018/2002, completată prin Legea 192/2019. De remarcat abordarea agentului tatuat care susține că nu și-a dat acordul ca doamna să filmeze, asta în condițiile în care se aflau pe domeniul public.

    • Prin Statutul polițistului, deocamdată, până la intrarea în vigoare a actualului proiect de modificare a Legii nr. 360/2002 aflat în dezbatere, este interzisă existența pe corpul polițistului a tatuajelor, pe mâini sau picioare, care sunt la vedere în uniforma de vară. Individul ăsta, cu tatuaje aflate la vedere în uniforma de vară, nu are ce căuta în sistem! Asta înainte de orice abordare legată de modul de acțiune sau/și de instabilitatea psihică a insului.

  • ABUZ ABUZ ABIZ

  • Dacă este jurist , știa ce urmează dacă nu se legitimeza .Sunt sigur ca a primit pe merit și amenda și o percheziție mai amănunțită.Au greșit polițiștii ca nu l-a încătușat. Când s-a ridicat ii putea ataca cu o arma alba sau de foc.

  • Garantat daca era in afara tarii se legitima instant indiferent cine este.

  • de aia tre sa [e;ci la aeroport cu cateva ore inainte……………….

  • Maria Dascălu

    Un reportaj pentru ca toți frustrații și înapoiații mintal să își refuleze dejectiile minții. Reporteri care iau de bună declarația „civilizatului” de european care nu se legitimeaza. În Germania, poliția îmi aducea si flori iar eu le făceam și un mumu….Hai sâctir!

  • Felicitari politistilor pt atitudine! Zona de securitate….aeroport….trebuia luata pe sus si femeia aia…Nu te joci cu din astea in dita mai zona de aeroport unde e so strictetea la securitate.

    • Corect! Puteau fi niște condamnați care încearcă să fugă din țară, gen primarul Chiricheș sau avocatul criminal Felecanu. Indiferent de situație te supui legitimării.

  • Juriștii nu au voie sa se legitimeze ?Aaaaa numai oamenii de rând au obligația aceasta.

  • Nu cunosc contexul în care a fost oprit Taxiul, DAR ESTE DEJA UN ABUZ să oprești un TAXI, care are client și să pui clientul să meargă pe jos atât timp cât cursa a fost cu destinația la AEROPORT.
    Polițiștii se comportă abuziv pentru că se mușamalizează de la cazuri simple de abuz, până la cazuri de omor. Sunt publice cazurile când au fost achitați cei care au omorât oameni, astfel că Poliția în România este organ de represiune, chiar la aproape 35 de ani de la revolta din 1989.

  • De ce nu sunt atat de viteji cu moldovenii care sunt cancerul aeroportului.De ce nu merg sa ancheteze golania t4 de ce nu se sesizeaza la abuzurile si traficul de influenta ce se face o persoana din C.A PT o ,,doamna,,si sotul ei.Da cetateanul respectiv a gresit dar modul de actiune e ……. Da domni si doamnele de la POLITIA TA ar trebui sa actioneze altfel pe acest AEROPORT .rusine

  • – de ce nu v-ati legitimat?
    – pentru ca suntem nervosi ca ne-a lasat acolo taxiul
    Restul e normal intr-un sistem in care si politistul are drepturi si indatoriri fata de cetatenii „nenervosi” care vor sa ajunga in siguranta prin aeroport, nu sa dea de babuina cu buletin de DE ….. bravo baietilor! ar trebui mai multe exemple de genul, poate se civilizeaza si romanul cu „drepturi de a fi nervosi”

  • Toti analfabetii, drogatii, infractorii, debilii mintali ajung politisti. Niciun cetatean roman sau de alta nationalitate in Romania sau in alta tara nu are obligatia sa prezinte actul de identitate unui politist care nu s-a legitimat el primul in fata cetateanului. Oricare dintre noi putem fi in orice moment victimele unui abuz asemanator. V-ar place sa patiti fel? V-ar place sa vi se aplice LEGEA JUNGLEI?

    • CORECT – sa fie dati afara disciplinar acesti militieni impreuna cu sefii lor care i-a instruit asa si care le permite sa se comporte ca niste animale.

  • Familia de ,,romi ,,se lauda ca el va fi sef si ea la fel . Ea ameninta ca pleaca …cine te vrea hiena ca da lumea cu tamaie pe unde treci ….calitati ai IMBARLIGATOARE…MINCINOASA …ISTERICA…NESIMTITA…PROASTA…RAUTACIOASA STAI CUMINTE CA VEI PLATI ULCIORUL NU MERGE DE MULTE ORI LA APA……UNDE PLECI CA NIMENI NU TE VREA …UNDE POTI SA TE MAI MANIFESTI ASA CU PROTECTIA CARE TI-O FACE DIR.PE CARE AL INJURI SI TE LAUZI CA ATI MANANCA DIN PALMA TOATA ZIUA TE LAUZI CU PILE CA VEI DEVENI SEF DE SERVICIU INDIFERENT CUM .SI MULTE ALTELE. Nu inteleg cat de prost sa fii sa sustii o asemenea persoana .Recunoaste ai o cumatra si un handicapat de 15 kg care te sustin…3 indiferenti si restul ati blestema familia.vai nu am autoritate…..

  • andreiPopinca

    Bine politistilor! la cat mai multe actiuni de genul! merita o medalie, ar fi frumos sa se urce un film cu before sa ajunga taxiul la aeroport, sa vedem contextul… ca poate dl jurist are dreptate….. ar trebui sa auzim si partea de poveste a politistilor

  • Dacă era un interlop ii spuneau și sarutmana.

  • dati in judecata. cerute daune de 30-40.000 de euro si alta data or sa stie mai bine

  • Nu mai bine tacea din gura si isi vedea de drumul catre aeroport? zic si eu…

  • ZWEI Polizei

    Nu poti sa ceri fara motiv legitimarea. Era un calator intr-un taxi oprit pt control tematic. Calatorul nu facea obiectul controlului si a solicitat, cum era si normal, sa fie dus la Aeroport, atat timp cat politistii aveau nr. de inmatriculare si datele soferului taxi. E clar un ABUZ.Ai datele masinii si o poti controla ulterior, ca e plin Iasul de rable. Mergi in statiile taxi si fa controale.

  • Jeguri de milițieni :)) Nici un bătrân nu-s în stare să încătușeze :)) Cică dă în judecată că a filmat fără acordul lui :)) Băi pi2da de milițian,ce plm vă învață la școala aia? :)) Am nevoie de acordul tău să filmez pe domeniul public? Idiotule,stai jos,ai 2. Numai căcănari mai nou în miliție, 0 disciplină.

  • Poliția trebuie să se prezinte, să-ți spună motivul pt care te-a oprit și apoi să-ți ceară actele ! Nu știu ce s-a întâmplat la cacatul de aeroport internațional Iași care este cât un WC din aeroportul Frankfurt, dar așa e legea ! Ce pericol social era nefericitul ăla de a trebuit pus jos și încătușat ? A amenințat pe cineva, a vrut să fugă, a furat, cum, doar pt că a refuzat să se legitimeze îl pui jos și-l încătușezi ?
    Băi puțoi pulițist, nu am nevoie de acordul tău pt a te filma atâta timp cât ești pe drum public ! Învățați legile, boilor !

  • Taximetristul trebuia sa cheme alta masina sa continue drumul spre aeroport cu clientul…nu e cinovat clientul ca pe el l-a oprit politia…dar nah marlania taximetrista este la cote maxime.

  • Bun venit in România! Dacă erau niste interlopi, nu le cereau buletinul, si nici nu aveau curaj sa ii trântească pe jos fara intervenția mascaților. Doar cu babe, moșnegi si copii le merge. Sper să facă plângere sa plătească pentru felul in care au procedat în acest caz.

  • Astia sunt 50% din românași. Trebuie mai multa poliție pentru a ii liniști si civiliza. Vorba polițistului. În germania la legitimare scoteau buletin, certificat de naștere si ii spuneau si ce a mancat daca un polițist ii oprea pe strada…. Nesimtiti … Bravo polițiștilor pentru rabdare sper ca le dati dreptul la replica

  • Sunt curios cum o sa se termine , cand ai nevoie nu gasesti polotia pe aeroport cred ca ar trebui cu seful lor sau sefa sa fie sanctionati, apropo cum de nu puteti face nimic cu moldoveni vin si zbor saptamanal nu mai vorbesc de cum arata ,,,superbul aeroport ,,,alo dl manager in afara de interviuri ce mai faci dormi,SOMN USOR. Multe scandaluri in comentarii care vad ca nu sunt rezolvate ,salarii pt doar unii ,scandaluri ca nu merge aparatura ,spatii comerciale, anumite persoane care sunt cocolosite ca au pile , apropo puneti la informatii angajati sau e de munca si nu vrea nimeni . Concluzia demisia echipei de conducere ,a C. A. !!!

  • Un antimilitzian

    Asta e poliția română, o adunătură de infractori care neavând curaj să-și facă gașcă au apelat la protecția statului.
    Pe moldovenii care transporta ilegal persoane cu microbuzul , deși au INVADAT aeroportul,nu-i ia nimeni la “ legitimat” ca aia ung gașca borfasilor în albastru . Asta am ajuns o țară de huligani.

  • Fără discriminare UE

    A venit holt sa ne arate că face parte din rasa ariana superioara, iar cei investiti cu autoritate sunt net inferiori, și se pisa pe ei.Na, ca -i luat-o, însă ai scăpat ușor..in Germanica pt că m-am uitat urat am luat-o in freza, daca mai întârziam cu buletinul eram piftie..

  • Bravo Politia Romana! Educatia se face cu amenzi si cu forta. Mi-as dori sa vad amendati toti cei care parcheaza ilegal, cei care opresc neregulamentar doar pentru ca au ei o treaba undeva si nu conteaza ca in spatele lor se face coloana.

    • Bai militienilor , chiar în halul asta de nesimtire ați ajuns încât să dați genul asta de comentarii pt colegii voștri de golaneala!?
      Dacă voiau să facă ceva , paraziții aia în uniformă ,se puteau lua de haita aia de moldoveni care poluează ieșirea din aeropot, da n-a ,acolo e cu șpagă . Iar mitul ăla ca-n Germania vine politistul și te căsăpește e o tâmpenie fără măsură.

  • Tatuatul ăla îi polițist? Câte clase are?

  • Initial am crezut ca e DANILA Cristia care a fost la Sectia 2 de la Gara. El are obiceiul sa opreasca oameni nevinovati pe strada si sa-i ia la bataie. Mai prostule, cred ca mă-ta s-0 ars in orcanul cu zacusca de a facut asa un bovan ca tine!!!

  • Sunteți tâmpiți , verificarea rar…idiotilor, nu aveți suport legal. În lumea civilizată se verifică doar gazele, șoferul este responsabil pentru bună funtionare, mai mult, lumea civilizată nu verifică nici gazele pentru utilajele comerciale , autoutilitare, camioane . Apoi, nu încurca activitatea pentru care pretinzi taxe, omul era în timpul de prezentare la aeroport, sunteți nebuni? Pentru care servis lucrați? Unde trimiteți la reparat? La rar? Bandiților. Vă faceți de tot râsul și vă dați grozavi. Unde în lume ești oprit aiurea. Nu abuzează nimeni te timpul și calitatea ta de om , fără motiv. Ce ați văzut suspect la mașină și trebuia verificată? Idioțenia voastră fără limită .

  • Tipul tatuat e politist?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *