Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de o violență extremă, surprinse de o cameră de supraveghere din Iași. Femeia a ajuns pe mâna poliției

Imagini de o violență extremă, surprinse de o cameră de supraveghere din Iași. Femeia a ajuns pe mâna poliției

25 oct. 2024, 02:00, 29 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

O femeie din Iași a fost surprinsă de o cameră de supraveghere când a călcat un câine cu mașina, într-o parcare din cartierul Frumoasa. Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor

Incidentul a avut loc pe data de 21 octombrie 2024, la ora 10:41, pe strada Cetățuia din cartierul Frumoasa din Iași. Animalul stătea liniștit lângă un loc de parcare, iar o femeie a vrut deodată să întoarcă mașina în acel loc, fără să se asigure. Aceasta a trecut cu mașina peste câine, care, după ce a scăpat, a luat-o la fugă spre pădure. De asemenea, situația a intrat și în atenția polițiștilor ieșeni care fac verificări.

Imagini de o violență extremă, surprinse pe o cameră de supraveghere din Iași

Câinele respectiv este cunoscut de toată comunitatea, deoarece este îngrijit de oamenii care locuiesc în zonă de câteva săptămâni. Un localnic avea o cameră de supraveghere montată spre locul de parcare, astfel a reușit să înregistreze tot ce s-a întâmplat. Se observă cum o femeie trece strada grăbită și urcă în mașină. După ce pleacă din parcare, aceasta vrea să întoarcă mașina, însă, din neatenție, trece peste câinele care era pe locul de parcare. Oamenii din comunitate sunt revoltați de ce s-a întâmplat și astfel a apărut un val de comentarii, în mediul online, la adresa femeii de la volan. Pe imagini se vede clar cum roata trece peste picioarele animalului, însă, din fericire, reușește să scape. Totuși, șoferița nu oprește să vadă ce s-a întâmplat și pleacă rapid de la fața locului, chiar dacă o locatară din blocul alăturat îi atrage atenția.

„Toată lumea îl știe pe cățelul respectiv, este venit de câteva săptămâni în zonă și oamenii care stau prin zonă îl îngrijesc, îi dau de mâncare, apă. Este foarte blând, nu a făcut niciodată nimic. Am văzut și eu filmările, m-am întristat foarte tare, credeam că l-a omorât. Ulterior, am aflat că este bine, însă era foarte speriat. Nu știu ce a vrut să facă femeia aia cu mașina, dacă era un copil acolo, ce se întâmpla atunci?”, povestește Mihaela Georgiana, o localnică din zonă.

De frică, animalul a fugit de la fața locului și timp de câteva zile s-a adăpostit printre copacii din Pădurea Cetățuia. Văzând ce s-a întâmplat, câțiva oameni au mers în căutarea animalului pe care l-au găsit speriat în pădure și rănit la lăbuțe. În urmă cu câteva săptămâni, au fost descoperiți câțiva câini chinuiți într-un sat din Iași.

„Cățelul a avut mare noroc, deoarece l-a atins doar puțin la picioare cu roata, însă, de frică, a luat-o la fugă și nu l-a mai văzut nimeni. Ulterior am aflat că a fost găsit în Pădurea Cetățuia, era speriat și tremura. A avut mare noroc că nu l-a călcat complet, că altfel, sigur murea. Este câinele comunității, deja ne-am atașat de el”, a spus Cristina, o femeie care locuiește în cartierul Frumoasa.

Polițiștii au intrat pe fir

După ce videoclipul a apărut în mediul online, polițiștii ieșeni au făcut verificări și au descoperit cine era femeia de la volan. Oamenii legii vor continua să facă verificări pentru a vedea exact ce s-a întâmplat ca, ulterior, să fie dispuse măsurile legale. Anul acesta, o tânără din Iași care a lovit un câine cu poșeta s-a ales cu dosar penal.

„Cu privire la imaginile video care circulă pe rețelele sociale, privind un șofer care a acroșat cu autoturismul un câine, la data de 23.10.2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Iași s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto, respectiv o femeie de 38 de ani. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Imaginile de o violență extremă, filmate de camera de supraveghere, vor fi folosite de polițiști pentru a aplica o sancțiune.

Comentarii
  • Ăștia cu I❤️ Cuțu, luați-i în pat și faceți-le un oral că pe noi, ăștia pământenii, cu griji normale și realiști, nu ne interesează! Suntem singura țară cu câini vagabonzi așa de mulți, agresivi și purtători de toate bolile!

  • Valabil si pt cei cu I❤miau!
    Eu am acasa si miau si cuțu dar sunt categoric in dezacord u cei care pozeaza in mari iubitori de animale si pasari si hranesc caiini, pisici , hulubi , ..pe domeniul public,…luati-i acasa si dupa stăm de vorbă!!!

  • Valabil si pt cei cu I❤miau!
    Eu am acasa si miau si cuțu dar sunt categoric in dezacord u cei care pozeaza in mari iubitori de animale si pasari si hranesc caiini, pisici , hulubi , ..pe domeniul public,…luati-i acasa si dupa stăm de vorbă!!!

  • Mikutzu = idiot 🤬

  • Javrele nu au ce căuta în stradă. Amendat proprietarul (dacă are) sau luat la rost srl-ul care trebuia să îl fi ridicat de pe străzi și să îl cazeze undeva sau eutanasieze, ce zice legislația.

  • Cum, în Iași avem câini vagabonzi pe domeniul public? Ce face primăria, doarme?

  • Mihaela Georgiana, aia, e o spargatoare de seminte vesnic aflata in fata blocului, la pierdut timpul, fara ocupatie si responsabilitati?

  • Luați câinele în casă dacă va e asa de drag. Nu are ce cauta pe strada.

  • Mai exista orase fara animale?

    IubiTorii de animale au facut ca toate parcurile iesene sa fie mizerabile. Nu te poti aseza pe o banca fiindca e plina de gainat de porumbel, zonele verzi sunt pline de excremente de caini si pisici, iar ‘oamenii de bine” ii invata pe copii sa arunce resturi de mancare la animale si porumbei. Ar trebui pe sigla aia de „brand” a Iasului (care a sifonat o suma frumusica din bugetul local) sa se adauge niste oratanii pentru o imagine completa a orasului, pardon municipiului.
    Nu e curte sau scara de bloc sa nu aibe „iubitori de animale” cu tacamul aferent: cutii de conserva aruncate, resturi de mancare, pene si gainat. Bravo Tovarasi, acum nu va mai e frica de molima aviara? Gainatul si mizeria provocata de animalele comunitare, in marile orase europene, sunt la moda in mileniul al III-la, cum nu er nici in Evul Meddiu timpuriu, in mileniul intunecat.

  • Cu sau fara stapan, cainii sau pisicile nu au nici o vina. Vina este intotdeauna a omului ca si responsabilitatea. Dar aici este vorba despre lipsa de omenie a unui „om” si femeie pe deasupra. Daca va calca plodul si pleca? Sareati toti ca arsi….o tara de idioti.

  • Chirică o are mică.

  • Suntem singura țară În care oamenii sunt niste lepre și nu au învățat să își sterilizeze animalele.Isi iau câine pe care îl ține legat și face pui pe banda rulanta și după îi aruncă în stradă.Românii știu să își vadă doar Știu doar sa se plângă,vai primăria, niște leneși.

  • „Nivelul de civilizaţie al unei naţiuni este dat de atitudinea faţă de animale.” (Mahatma Gandhi)

  • Ieseanul, sa o iubesc anal pe mama ta.

  • stransi cainii de pe strazi, ti-e si frica sa mergi pe jos! bine faceau aia de la suceava de-i vanau

  • Mikutzu, tu ca și proscrisa, ești un retard. Mămitzica ta mai bine sr kk, decât de făcea

  • “Șoferița” profilul perfect la complicitate in cazul unui accident rutier .Motivul ,neatenția și/sau viteza mult peste limita legală . Aveți grijă la trecerile de pietoni sau chiar pe trotuar ,pentru ea Viața nu are Prioritate

  • O știu pe zdreanta

    La un moment dat, parca anul trecut,se phoota cu unul care spunea despre ea ca nu se epilează jos di are niște probleme cu igiena. Este chiar deranjant ca mizeriile de teapa ei, tocmai ele, se simt deranjate de animale

  • Pt orice handicapat care apreciază gestul

    Vitelor, a fost o vreme când animalele fără stăpân se imputinasera pe străzi. Acum numărul a început sa crească. Sunt campanii de sterilizare gratis, sunt atâtea metode sa oprești înmulțirea lor, dar nimic nu-l convinge pe jegul de la noi sa respecte niște reguli.
    Zdranta din articol nu a făcut gestul ca să va ajute pe voi. A făcut fie pentru ca este o boala rea și proasta, fie pentru ca nu știe sa conducă. În ambele cazuri, nu-i cazul sa va bucurați.

  • vrem o tara ca afara dar hranim animaalele pe strada si nu le ingrijim de ele. animalele nu au ce cauta pe strazi. cine le iubeste, sa le ia acasa si sa faca bors cu ele

  • Oamenii - cea mai josnică specie 🤮🤢🤮

    Numai redușii mintal urăsc animalele. Handicapaților, Isus s-a născut în ieslea animalelor. Nici un OM nu l-a primit în casă.

    Vai de capul vostru de imbecili!

    Sper să fiți animale în altă viață, și să fiți tratați exact așa cum le tratați acum.

  • Grigoras de la oras

    Esti distrus/a , pai voiai sa il dea animalele afara din iesle ? :))

    Te pomenesti ca esti si vegetarian/a

  • Abia astept sa vad un copil calcat de masina pe locul de parcare/trotuar/strada.
    Vedem atunci ce se intampla, nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024