Zilnic, la o trecere la nivel cu calea ferată din Iași, zeci de persoane își pun viața în pericol. Acestea ignoră culoarea roșie a semaforului și trec chiar prin fața trenului. Câteva imagini video surprinse la această trecere arată cât de inconștienți pot fi unii
Imagini incredibile, surprinse la o trecere la nivel cu calea ferată din județul Iași. Mai mulți pietoni sfidează culoarea roșie a semaforului și traversează calea ferată, deși trenul se apropie în viteză. Mai mult decât atât, un biciclist parcă a vrut să-și încerce norocul, trecând de mai multe ori prin fața trenului. Trecerea la nivel cu calea ferată unde au fost surprinse imaginile de coșmar se află în orașul Târgu Frumos. Zilnic, locuitorii din zonă trec prin fața trenului pe culoarea roșie a semaforului.
Răspuns halucinant la o trecere la nivel cu cale ferată din Iași: „Acum, este cald”
Reporterii BZI au întrebat pietonii dacă nu se tem pentru viața lor. Aceștia au oferit răspunsuri halucinante.
„Eu mă asigur, doar nu sar în fața trenului. Dacă aș fi cu mașina, aștept, dar așa nu sunt și trec. Acum, e cald, doar nu o să stau 10 minute lângă calea ferată până vine trenul”, a spus un trecător.
Un alt ieșean spune că trece calea ferată din zonă doar dacă vede trenul că se află la o distanță considerabilă.
„Mai trec și eu, nu zic că nu trec, dar când este trenul departe. Am o vârstă și nu risc să trec când trenul e la 100-200 de metri. Poate mă împiedic sau ceva și cine știe…”, a spus un alt localnic.
Câteva reguli care trebuie respectate
Atât pietonii, cât și șoferii au obligații care trebuie respectate la trecerea la nivel cu calea ferată.
„Poliția Română atrage atenția tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație la trecerile de nivel cu calea ferată! Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele, sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viața conducătorilor auto și de a evita producerea unor grave accidente rutiere. În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată! Stimați conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să așteptați la barieră, precum și o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată, pot face diferența dintre un drum liniștit și o tragedie”, au transmis reprezentanții Poliției Române.
Trebuie precizat că, de-a lungul anilor, zeci de persoane au murit la Iași din cauza faptului că au ignorat culoarea roșie a semaforului sau pentru că nu s-au asigurat corespunzător.
Unde e „groaza” din titlu? Voi ați gasit-o?
Prostovan cu acces la calculator. Daca nu ai ce scrie, du-te in vacanta, nu mai polua fituica asta online, inutil.
Nu ați mai văzut sinucigași?
Unde sunt imaginile alea de groaza? Prost rau e ala care a scris articolul asta! Daca bariera coboara cand trenul e la 5 km, iar el merge cu 20 km/h, ce sa faca taranii?… ca la ei timpul conteaza boule!!!
daca erati din hartie ma stergeam cu revista voastra
CFR are semnalizare de kkt: inainte de a intra vre-un marfar (si din ucraina) in gara, dinspre Iasi, blocheaza traficul cu zecile de minute, ca-n bancul cu prosti. Sau la orice manevra in gara (muta vre-o garnitura de pe o linie pe alta), indica rosu la trecerea la nivel – si NU trece NICI UN tren. Solutia este una tehnica: sa-si calibreze senzorii de declansare, ceea ce nu prea pare posibil in viitorul imediat (avand in vedere ca mai tot cfr-ul este in dezintegrare – pana il vand ordinarii guvernanti, la pachet cu regiile…). Daca faceti investigatii mai profunde, la cauza „radacina”, va cruciti.
Sper să o calce trenul pe mă-ta, spurcăciune de autor. Așa să-ți ajute Dumnezeu, ție și progeniturilor tale, cale de 7 generații de acum încolo !!!
Articol de rahat, consumi resurse degeaba!
Intrebare: de ce nu intra si trenurile in regim de viteza de siguranta (viteza mica), la intersectiile cu drumurile intens circulate? Statistic, sunt mai multi oameni (soferi & pasageri & pietoni) in masini, decat in trenuri (controlor + mecanic locomotiva = 2). Oricum, infrastructura feroviara uzata „permite” acest lucru … Regulamentele/ legile se pot modifica, adapta la situatii reale
Lucian Sava este un analfabet cu 9 clase. Ce asteptari sa ai de la un repetent? Scrie fix ca un repetent. E vecinul meu. Parintii lui sunt la fel de retarzi ca el