Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de groază, surprinse de turiști în Hotelul Astoria din Iași, deținut de controversatul Cristian Stanciu. Totul pare desprins din cele mai terifiante filme: „M-am trezit cu ciupituri”

Imagini de groază, surprinse de turiști în Hotelul Astoria din Iași, deținut de controversatul Cristian Stanciu. Totul pare desprins din cele mai terifiante filme: „M-am trezit cu ciupituri”

31 iul. 2024, 02:00, 10 ,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Imagini de groază au fost publicate de turiștii care au fost cazați în Hotelul Astoria, din centrul Iașului. Clădirea este deținută de Cristian Stanciu, patronul FEG și consilier județean PSD

Persoanele care au fost cazate în hotelul deținut de consilierul județean Cristian Stanciu (PSD) au asaltat locația cu recenzii negative. Turiștii au fost îngroziți de condițiile oferite, de mizeria și mirosul puternic de mucegai din camere.

Imagini de groază au fost surprinse de turiștii care s-au cazat la Hotelul Astoria

Hotelul Astoria se află chiar în centrul orașului, la doi pași de Piața Unirii. Deși este localizat în buricul târgului, oferă clienților condiții jalnice, iar recenziile vorbesc de la sine. Aceștia reclamă faptul că dormitoarele sunt murdare, iar băile nu sunt dezinfectate. În incinta camerelor se simte un miros puternic de mucegai. Mai mult decât atât, din cauza mizeriei, unii dintre clienți s-au trezit cu ciupituri de acarieni sau ploșnițe. Zecile de recenzii negative au fost publicate atât pe pagina hotelului, pe Google, cât și rețelele de socializare. Este important de știut faptul că prețurile pentru o noapte de cazare sunt piperate, acestea pornesc de la 300 de lei pentru o cameră single și ajung până la 1.250 de lei pentru o suită.

„Deși la prima vedere arată bine, odată ajuns în cameră îți schimbi complet părerea. Pereții murdari, miros de spațiu neaerisit, geamul deși era închis, auzeam tot de afară, ca și cum era deschis, salteaua arăta dubios, dar am trecut cu vederea. Apă caldă nu există, cică au probleme cu centrala. Dacă nu apucam să plătesc cu cardul la check-in, plecam în secunda 2. Și surpriza surprizelor, m-am trezit cu ciupituri de acarieni sau ploșnițe, așa că aveți grijă, dacă aveți alergii, să nu plecați cu ambulanța de acolo”, a spus Răzvan G.

Un alt client a transmis pe pagina Hotelului Astoria că locația este una dintre cele mai neîngrijite în care a fost vreodată. Mai mult, toaleta din cameră era murdară, iar în dormitor era un miros persistent de urină.

„Cel mai murdar hotel în care am călcat vreodată: pe casa scării, mocheta de pe trepte nu era nici măcar aspirată de ceva timp. În plus, răspândea un miros oribil de urină. Camere execrabil de neîngrijite, de nu-ți vine să calci pe mocheta din cameră sau să utilizezi toaleta (vasul de toaletă nu era doar nedezinfectat, ci era efectiv murdar). Cabina de duș nu se închidea. Miros închis în cameră. Singurul lucru de care nu mă pot plânge e lenjeria de pe pat, care era chiar curată. Mic dejun tip bufet, nu prea diversificat, dar de slabă calitate”, a transmis Oana Mihoc, un alt client care a fost cazat la Hotelul Astoria.

Clienții au fost întâmpinați cu prosoape nespălate și lenjerii de pat pătate

Andrada Cristiana Munteanu a fost cazată la Hotelul Astoria în urmă cu câteva luni. Aceasta a reclamat faptul că prosoapele de la baie erau murdare, toaleta nu era igienizată, iar în cameră era o mizerie de nedescris.

„Dezastruos! Cea mai neplăcută ședere pe care am avut-o vreodată. Când am încercat să mă spăl pe mâini, robinetul țâșnea în toate direcțiile. După cum se poate vedea în poze, nu este vorba despre igienizarea chiuvetei sub nicio formă. Prosoapele erau gri și murdare. Până și bazinul de toaletă era stricat și abia se putea trage apa. Când intrai în cameră, un miros foarte înțepător te lovea. Era o mizerie de neînchipuit. Perdelele stăteau să cadă. Pernele și pilota miroseau și erau foarte pătate. Lenjeria de pat era, într-adevăr, spălată, dar nu suficient cât să acopere mirosul foarte închis. Pereții erau pătați de diverse lichide care cu trecerea timpului s-au uscat. Pânze de păianjen peste tot. Nu recomand nici celui mai mare dușman acest hotel”, a spus Andrada Cristiana Munteanu.

Ioana Bianca Cârnu a avut un șoc atunci când s-a cazat la hotelul deținut de omul de afaceri Cristian Stanciu. Aceasta s-a îngrozit când a intrat în toaletă.

„Mizerie îngrozitoare. Un miros apăsător de mucegai te izbea imediat cum intrai în cameră. Mocheta devenise neagră de la stratul de mizerie depus, probabil în ani. În baie curgea apa pe sub cabina de duș și era o baltă permanentă, aici, la fel, mizerie peste tot, toate accesoriile de baie ruginite sau rupte, urme de mucegai pe la toate colțurile și rosturile. În vasul de toaletă erau urme de fecale de la ocupanții anteriori. Pernele și așternutul erau incredibil de vechi, pernele erau pline de noduri și nu se putea dormi pe ele, plus un miros de haine îmbâcsite”, a precizat Ioana Bianca Cârnu.

Turiștii sunt nemulțumiți și de mâncarea servită în incinta Hotelului Astoria

Pe lângă condițiile insalubre din camere, clienții care au trecut pragul Hotelului Astoria au fost dezamăgiți de serviciile de mic dejun din incinta clădirii deținute de consilierul județean PSD Cristian Stanciu, care controlează și Fundația Ecologică Green (FEG).

„Oribil! Mucegai în baie, apă caldă n-am avut, aerul condiționat nu dădea căldură, mocheta murdară, cearceafuri pătate și rupte, perna cu gogoloașe, mototolită într-o față de pernă mult prea mică, saltele vechi din care ieșeau arcuri, fără prize lângă pat, vasul de toaleta crăpat, butonul de la rezervorul de la toaletă rupt, pereți mega subțiri, auzeam tot ce zic vecinii, parcare cu noroc, telefonul de room service nefuncțional, pilota cu miros învechit. La restaurant, mâncarea proastă, pâinea uscată, cafea fără gust, fața de masă murdară, păianjen invitat la masă”, a spus Timea.

Micul dejun le este servit clienților în farfurii murdare, iar solnițele sunt pline de păr.

„Am avut o experiență oribilă în acest hotel. Curățenia lasă de dorit, așternuturi murdare, prosoape neschimbate cu zilele, la micul dejun, farfuriile trebuiau șterse cu șervețelul înainte pentru a putea mânca în ele, fire de par în solnițele de sare. Angajații sunt în ton cu hotelul, horror. Nu recomand”, a transmis Cosmin, un alt client care a fost cazat în Hotelul Astoria.

Cristian Stanciu intenționează doar să repare fațada clădirii

Contactat de reporterii BZI, Cristian Stanciu a transmis faptul că locația a fost dată unei societăți, iar el nu se ocupă de hotel. Acesta a susținut că deține o autorizație de la Primăria Iași doar pentru lucrările de reparații ale fațadei imobilului din centrul Iașului.

„Este dat în locație unei societăți, nu administrăm noi hotelul. La clădire nu este nicio problemă. Avem o autorizație de refacere și reparație la fațadă, în următoarea perioadă vom începe lucrările”, a spus Cristian Stanciu.

Potrivit datelor oficiale, firma Hotel Astoria SRL, cu sediul în strada Alexandru Lăpușneanu, este deținută de Adrian Danu. Societatea a înregistrat, în anul 2023, o cifră de afaceri de 3.770.302 lei, un profit net de 151.353 de lei și datorii de 663.806 lei.

Amintim faptul că patronul de la FEG, Cristian Stanciu, a avut un conflict și cu omul de afaceri Vasile Pușcașu, proprietarul Hotelului Traian. Acesta a început în momentul în care cei doi au vrut să împartă rețelele de utilități, cele două hoteluri fiind interdependente într-o oarecare măsură. Vasile Pușcașu a precizat atunci faptul că Hotelul Astoria a fost branșat la apa potabilă printr-o nouă conductă, dar consumul nu este contorizat. Astfel, Vasile Pușcașu ar fi plătit și o parte din consumul de la Astoria.

Controversatul afacerist Cristian Stanciu a fost declarat incompatibil de ANI! A profitat de influența și funcțiile sale pentru a atrage foloase pentru FEG

Cristian Stanciu s-a aflat în incompatibilitate timp de trei ani, perioadă în care a ocupat atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de manager al Fundației Ecologice Green. Din această postură, nu ar fi trebuit să încheie contracte cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, care se află în subordinea Consiliului Județean Iași, nici să fie membru în Consiliul de Administrație al unității medicale, dar, folosindu-se de influența sa, Cristian Stanciu nu doar că și-a băgat cursanții în spital, ba mai mult, a făcut asta pe gratis, aducând un prejudiciu statului. Cristian Stanciu a profitat de funcția de consilier județean pentru a-și impune influența și a obține foloase materiale în cadrul unității medicale. Mai mult, în perioada în care se afla în incompatibilitate, Cristian Stanciu era și vicepreședintele PSD Iași, dar și liderul de grup al consilierilor județeni social-democrați.

Cristian Stanciu a făcut combinații ilegale după bunul plac. Acesta a semnat contracte cu spitale din subordinea Consiliului Județean. Omul politic profită de poziția sa de consilier județean și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași pentru a obține beneficii pentru fundația pe care o deține.

Imagini de groază au fost surprinse de turiștii care au fost cazați în Hotelul Astoria, din centrul Iașului. Clădirea este deținută de Cristian Stanciu, patronul FEG și consilier județean PSD, care este cunoscut pentru faptul că se folosește de funcțiile sale pentru beneficiile în afaceri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024