Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de groază la magazinul Lidl Tătărași! Mizeria de nedescris a fost depistată de comisarii ANPC care au închis punctul de lucru – FOTO/VIDEO

Imagini de groază la magazinul Lidl Tătărași! Mizeria de nedescris a fost depistată de comisarii ANPC care au închis punctul de lucru – FOTO/VIDEO

16 aug. 2022, 02:00, 9 ,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Un control efectuat la magazinul Lidl din Tătărași a evidențiat condițiile mizerabile în care sunt păstrate alimentele. Din cauza mizeriei, s-a dispus suspendarea activității. Reprezentanții magazinului au fost nevoiți să înceapă o campanie urgentă de curățenie generală

Un control efectuat de comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași a evidențiat neregulile de la magazinul Lidl din cartierul Tătărași, municipiul Iași. În baza unor reclamații formulate de clienți, comisarii s-au deplasat sâmbătă, 13.08.2022, pentru verificarea celor semnalate. Nu mare le-a fost surpriza să observe cantități importante de fructe și legume alterate, precum și loturi întregi de ouă ce erau ținute la temperaturi necorespunzătoare. Mai mult, și vitrinele erau păstrate în condiții igienico-sanitare jalnice, fiind murdare și cleioase. În aceste condiții, s-a dispus suspendarea activității până la remedierea deficiențelor. Acțiunea a fost coordonată de la București de Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). În trecut, și Lidl Nicolina a făcut obiectul unui scandal.

Imagini de groază la magazinul Lidl Tătărași. Se risca o suspendare de 6 luni

Sancționarea magazinului Lidl a fost posibilă după ce s-a constat că abaterile au fost repetate. Dacă nu remediau deficiențele, magazinul putea să rămână închis chiar și timp de 6 luni. Însă, după o curățenie generală, a fost redeschis în cursul zilei de 14.08.2022, la ora amiezii. Contactat de reporterii BZI, Horia Constantinescu a precizat că acțiunea de la Iași face parte dintr-o campanie la nivel național.

„Avem o acțiune la nivel național ce vizează rețeaua Lidl. După ce tragem concluziile, vom face un act cu impact la nivel național. Ne dorim să acoperim peste jumătate din rețea. După vom verifica și celelalte rețele”, a precizat președintele ANPC.

Comisarii au aplicat o amendă de 15.000 de lei pentru abaterile constatate. Reprezentantul zonal al Lidl nu a putut fi contactat pentru a comenta raportul de control al comisarilor.

La începutul anului a fost controlată activitatea de la Egros

Totodată, un control efectuat de comisarii de la Protecția Consumatorilor s-a lăsat cu mai multe afaceri închise în complexul Egros din Iași, de pe Calea Chișinăului. Acțiunea de pe data de 12.05.2022 a fost organizată în prezența lui Horia Alexandrescu, președintele ANPC, dar și a lui Paul Anghel, directorul general de la ANPC. În cursul dimineții zilei respective, au fost controlate produsele comercializate în zona de food-court a complexului comercial. Nereguli au fost identificate la restaurantul „Mister Chef”. Comisarii au retras numai puțin de 200 de kilograme de carne expirată. Gabriela Lăcrămioara Negura, patroana localului, a explicat că intervenția comisarilor a fost destul de brutală și că produsele nu erau expirate. Era vorba de carne refrigerată ce ulterior a fost congelată. Chiar și așa, comisarii au aplicat o amendă de 15.000 de lei și au dispus suspendarea activității. ANPC a mai avut acțiuni de control în toată țara și în luna februarie 2022.

De precizat că nu este prima dată când sunt observate imagini de groază la magazinul Lidl Tătărași.

Comentarii
  • Cea mai mare mizerie este la Metro Iasi. Acolo nu vine nimeni in control

  • Ce viteaz este! Are voie sa controleze magazinele stapanilor coloniei? Parca a mai fost unul care a incercat si ulterior a fost matrasit. Atentie mare!

  • Au in cap doar vanzari si iar vanzari…..

  • se duc in control si la retaileri doar asa ca sa aiba justificare ca inchid tot ce e privat si nu apartin neamurilor distinsilor de la putere

  • Faceti treaba pana la capat….mergeti mai ales in magazinasele astea de cartier gen Carrefour Market, Profi… Acolo sa vedeti produse expirate si neconcordante intre preturile de la raft si cele de pe bon. De dezordine si mizerie nu mai vorbim. Angajatii prefera sa stea pe telefon sau la tigari, ca oricum se gaseste un fraier care sa le cumpere mizeriile de pe raft. Daca ai curaj cumva sa le spui ceva….iesi din magazin albie de porci. Mergeti si convingeti-va singuri mai bine.

  • Asa este si marketul (fosta Billa) de la vechea autogara.Preturi astronomice si mizerie pe masura.

  • de nu merg autoritatile si in piata Alexancru sau Nicolina ? acolo sa vezi infectie, carne stricata si si marfuri dubioase (peste vindut pe taraba etc). Chirica si mafia lui sint aparati ?

  • Ilie a lui Stipan

    magazinul ca magazinul, am inteles, fructe stricate, mizerie pe jos. dar si clientii sunt porci. exact ca ramatorii de la tomeberoamene Salubris. asa mai rascolesc produsele din ladita si cutie parca ar fi porci. nu se gandesc ca alti clienti vin dupa ei si vor sa cumpere si ei marfa. iau produse de pe raft si le pun apoi in alta parte tot pe raft. produse care ar trebui sa stea la frigider le gasesti printre rafturile raioanelor (oua , mezeluri, s.a.). le este lene dom’le sa se intoarca sa le puna puna inapoi de unde le-au luat. nuami zic cum trantesc in carurcior produsele sau inapoi pe raft. parca ar face cumparaturi in sila. nu-ti place farte magazinul, du-te dom’le in alta parte! care e problema? du-te si mananca de la tonete, de la tarabele din piata. la ce preturi se anunta la alimente din Septembrie Octombrie o sa stea lumea buluc la usile Lidl.

  • Cum se face ca un litru de lapte este in Romania mult mai scump ca in afara? Cu 5 lei nu.l mai gasesti ca e gol raftul. Gasesti lapte cu 7 lei , ouale se scumpesc si ele, de paine nu mai zic. Sariti repede cu gura pe angajati ca sa faca curatenie , dar stiti ce salarii mizere au si ei? Unde se duc domnule banii aia de e laptele 7 lei litrul? Dati salarii de 1500 euro la angajat si baga mai multi angajati ca sa ai curatenie. Romania e o colonie nu altceva . Halal guvernare ce a fost Romania si ce a devenit. Sper sa citeasca cine trebuie acest mesaj.Hai noroc romane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *