Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de groază, la doi pași de Drumul European 583, lângă Iași! Zeci de familii, lăsate în pragul dezastrului! „Dacă vor să ajungă la stradă, să ocolească!” GALERIE FOTO

Imagini de groază, la doi pași de Drumul European 583, lângă Iași! Zeci de familii, lăsate în pragul dezastrului! „Dacă vor să ajungă la stradă, să ocolească!” GALERIE FOTO

14 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Mai multe familii care locuiesc la marginea Drumului European 583, în comuna Bălțați, județul Iași, au ajuns să trăiască în condiții greu de imaginat din cauza drumului din localitate. O porțiune de câteva sute de metri din drumul ce leagă cătunul Cotârgaci de satul Mădârjești arată ca după război. Drumul de pământ devine impracticabil după orice ploaie, iar oamenii abia dacă mai pot ieși din locuințe. Lumea acuză că primarul Vasile Aștefanei refuză să pună piatră pe șosea din cauza unor divergențe politice

Scandal, în comuna ieșeană Bălțați, din cauza unui drum lăsat de izbeliște ani la rând! Câteva familii din cătunul Cotârgaci, din satul Mădârjești, sunt nevoite zi de zi să circule prin condiții greu de imaginat, deși se află la doi pași de Drumul European 583. Oamenii spun că, deși i-au cerut primarului Vasile Aștefanei să îi ajute și să pună piatră pe porțiunea de drum, situația nu s-a schimbat nici acum.
Practic, cei care locuiesc în zonă sunt nevoiți zi de zi să circule prin noroaie sau praf. Sătenii și-au arătat în mai multe rânduri nemulțumirea față de refuzul primarului.

„Nu cred că ne va ajuta prea curând. I-am spus că avem și noi nevoie de niște piatră aici, însă nu ne-a ascultat. Sunt oameni care abia se deplasează și le este greu să meargă prin noroaie”, a spus un sătean din zona respectivă.

Dezastru la doi pași de Drumul European 583, de lângă Iași

Unul dintre cei care au semnalat problema, Ovidiu Pricope, susține că situația este mult mai gravă. Consilierul județean PNL a precizat că, în afara unui pod inaugurat electoral de primarul Vasile Aștefanei, nu s-au mai făcut investiții în zonă.

„Vorbim despre drumul care leagă satul Mădârjești de cătunul Cotârgaci. Este un drum de tranzit, folosit de oamenii care fac naveta ca să ajungă la gară, de elevii care vor să ajungă la școală. Drumul este folosit și de oamenii care mai merg la magazin, în sat. Nu s-a investit nimic până acum acolo, nici în iluminat public, nici în gaz, în nimic! Oamenii nu au nici cum să-și îngroape morții”, a spus Ovidiu Pricope, consilier județean și liderul organizației locale a PNL.

Acesta a precizat că, deși Primăria Bălțați are piatră pentru drumurile din comună, primarul refuză să o pună pe drumurile pline de noroaie.

„Sunt foarte multe probleme acolo. Drumul trebuia făcut de mult, nu ținut așa. Degeaba au avut loc discuții pentru a-i ajuta pe oamenii de acolo. El nu a vrut să facă nimic pentru că lumea din cătunul respectiv nu l-a votat deloc. E doar o răzbunare din partea lui”, a mai spus alesul județean.

Liberalii i-au făcut o plângere primarului și din cauza unor aleși care nu au fost excluși din Consiliul Local.

Primarul Vasile Aștefanei: „Nu se poate pune piatră acolo”

Primarul din Bălțați s-a ales cu o plângere și din cauza unei afaceri din patrimoniul public cu un investitor italian.
Despre situația din cătunul Cotârgaci, primarul Vasile Aștefanei susține că lucrurile stau total invers.

„Nu este adevărat, e piatră în tot satul. E o porțiune de 200 de metri acolo, unde nu se poate pune. Sunt niște oameni care vor să ducă un mort la groapă și au cerut piatră pe drum, dar le-am spus că nu se poate acum. Dacă trebuie, pot să intre până la șoseaua europeană și să facă un ușor ocol. Noi avem lucrări de piatră acum în alte zone din localitate”, a spus Vasile Aștefanei, primarul comunei Bălțați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *