Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de coșmar, surprinse în sala de operație la Spitalul „Elena Doamna” din Iași. Medicii au încremenit când au văzut ce avea femeia în pântece. Fotografiile sunt greu de privit – FOTO/VIDEO

Imagini de coșmar, surprinse în sala de operație la Spitalul „Elena Doamna” din Iași. Medicii au încremenit când au văzut ce avea femeia în pântece. Fotografiile sunt greu de privit – FOTO/VIDEO

13 oct. 2023, 02:00, 4 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Imagini de coșmar au fost surprinse în sala de operație a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași. O pacientă care nu părea să le dea mari bătăi de cap medicilor ginecologi ascundea, de fapt, în pântece o tumoră benignă de dimensiuni uriașe.

imagini din timpul operatiei

O pacientă care nu părea să le dea mari bătăi de cap medicilor ginecologi, ascundea, de fapt, în pântece o tumoră benignă de dimensiuni uriașe

Șef lucrări dr. Eduard Crauciuc: „S-a constatat un abdomen mărit de volum, ocupat de o formațiune de peste 20 de centimetri înălțime”

imagini din timpul operatiei

O femeie în vârstă de 48 de ani din județul Iași, căreia reporterii BZI au ales să-i protejeze identitatea, a ajuns la începutul lunii august la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” pentru un control de rutină

O femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Iași, căreia reporterii BZI au ales să-i protejeze identitatea, a ajuns la începutul lunii august la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” pentru a face un control de rutină, însă medicii au descoperit în urma unor investigații că pacienta se confruntă cu tumoră benignă gigantică. Abdomenul acesteia părea de parcă ar fi fost însărcinată în 30 de săptămâni.

„Este vorba de o pacientă de 48 de ani, în principiu fără patologie asociată, cu doi copii născuți natural, fără probleme. Pacienta a venit, practic, la un examen de rutină, pentru a face un test Babeș Papanicolau și o ecografie, doar că în urma investigațiilor de început s-a constatat un abdomen mărit de volum, ocupat de o formațiune de peste 20 de centimetri înălțime, depășind ombilicul, pe fondul în care pacienta are doar 1.48 metri înălțime, deci foarte mică și nici vorbă de obezitate, ci chiar slabă. A ajuns din întâmplare la spital și s-a descoperit tumora aceasta gigant. Abdomenul părea de parcă pacienta avea o sarcină de 30 de săptămâni. În urma investigațiilor s-a pus diagnosticul de polifibromatoza uterină, cu indicație de histerectomie”, a declarat șef lucrări dr. Eduard Crauciuc.

 imagini din timpul operatiei

Abdomenul pacientei părea de parcă aceasta ar fi fost însărcinată în 30 de săptămâni

A mers la Spitalul „Elena Doamna” pentru un control de rutină, dar a ajuns în sala de operație

 imagini din timpul operatiei

Deși tumoarea era extrem de mare și nu putea trece neobservată, aceasta nu a stârnit îngrijorarea pacientei

Miercuri, 11 octombrie 2023, medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași au avut de-a face cu un caz mai complicat. Aceștia s-au luptat timp de trei ore ca să salveze o pacientă cu tumoră gigant. Femeia este mama a doi copii. Intervenția chirurgicală trebuia să aibă loc în luna septembrie 2023, dar, atunci când s-a prezentat la spital, femeia se afla în perioada menstruală, iar medicii nu au putut interveni chirurgical, deoarece exista un risc ridicat de hemoragie. Intervenția chirurgicală care a durat circa 3 ore a fost realizată de șef lucrări dr. Eduard Crauciuc, dr. Maricica Păvăleanu, medicul rezident Mihai Marin și medicul anestezist Mihaela Matei.

„Pacienta a fost operată ieri (n.r. – 11 octombrie 2023), s-au extras anexele și corpul uterin cu aspect de polifibromatos gigant. Evoluția postoperatorie este favorabilă. Ca în cazul oricărei paciente care a trecut printr-o histerectomie, va rămâne internată 7-8 zile”, a adăugat șef lucrări dr. Eduard Crauciuc.

Deși tumora era extrem de mare și nu putea trece neobservată, aceasta nu a stârnit îngrijorarea pacientei. Norocul femeii a fost că s-a prezentat la Maternitatea „Elena Doamna” pentru un examen de rutină și astfel a ajuns în sala de operație, iar acum este în afara pericolului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *