Prima pagină » Local » Imagini de coșmar la doi pași de Aeroportul Iași! Blestem pentru zeci de locuitori de la marginea municipiului: „Trăim într-o altă lume!” GALERIE FOTO (Exclusiv)

Imagini de coșmar la doi pași de Aeroportul Iași! Blestem pentru zeci de locuitori de la marginea municipiului: „Trăim într-o altă lume!” GALERIE FOTO (Exclusiv)

15 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Mai multe străzi de lângă Aeroportul Iași au ajuns să arate ca după război! Ieșenii care locuiesc în zonă așteaptă de ani buni un petec de asfalt pentru a putea circula în condiții normale. Zona este tranzitată și de localnicii din Aroneanu, care preferă să ocolească perimetrul aerogării pentru a ajunge în municipiu, pe drumul județean 249C

Imagini ale unui dezastru, la marginea Iașului! Zeci de ieșeni trăiesc ca în Evul Mediu, pe artere pietruite și care nu au fost vreodată asfaltate! Cei care locuiesc pe străzile Holboca și Marginei au ajuns să deplângă starea deplorabilă a drumurilor din zonă. Culmea, străzile respective fac legătura cu drumul județean 249C, cel care duce spre Valea Lungă, un sat din zona Aroneanu, aflat în vecinătatea Aeroportului Internațional Iași.
Și această stradă este pietruită, accesul făcându-se cu dificultate. Locuitorii de pe cele două artere susțin că, de ani buni, nu s-a mai intervenit pe aceste străzi, iar copiii lor au ajuns să înghită zilnic nori de praf.

Imagini de groază cu drumurile de lângă aeroport

Strada Marginei, din municipiul Iași, iese în drumul județean 249C, spre Valea Lungă. Străduța a fost prinsă într-un program al municipalității pentru asfaltare. Deocamdată, tronsonul neasfaltat din strada Marginei va intra abia la proiectare, conform unui raport al Primăriei Iași din primăvara acestui an.
Până atunci, însă, ieșenii din zonă continuă să înghită praf și să se afunde în noroaie când plouă.

„Această stradă figurează ca fiind asfaltată, poate de aceea nu s-a mai intervenit pe aici. Oricum, la fiecare ploaie este dezastru aici! Poate că o să fie refăcută vreodată… Sunt și oameni care vin din Valea Lungă pe șoseaua pietruită și care lasă în urma lor tone de praf cu mașinile”, a arătat un locuitor din zonă.

Șosea ca în Evul Mediu, la doi pași de Aeroportul Iași!

O altă arteră din zonă care se umple de noroi la fiecare ploaie este și strada Holboca. O parte din această arteră continuă paralel cu Stadionul „Tineretului”, din zona Aviației. Pe porțiunea de câteva sute de metri, străduța este pietruită, deși e plină de case. Oamenii care au locuințe în zonă par că trăiesc ca în mediul rural. Culmea, această porțiune de stradă nu a fost prinsă în vreun plan al municipalității ieșene.

„Suntem aproape de asfalt și poate de aceea nu intră în vreun plan această porțiune de stradă… Oricum, e o zonă destul de retrasă și nu cred că va fi prinsă în vreun proiect. Noi ne-am obișnuit cu acest lucru! Când plouă este, însă, o altă lume. Noroaiele sunt destul de mari și nici măcar nu le poți ocoli”, a arătat un alt locuitor al zonei.

Partea asfaltată din strada Holboca a început, însă, să se degradeze, trotuarele cedează, iar despre marcaje rutiere nici nu poate fi vorba.

Dezastru pe străzile din municipiul Iași!

În municipiu sunt și alte artere care nu au fost asfaltate sau care nu vor beneficia prea curând de vreun proiect de acest gen. Una dintre străzile din Iași care a devenit o veritabilă groapă de gunoi este și Dealu Bucium.
Această stradă ar putea face legătura cu șoseaua Trei Fântâni. Municipalitatea a inclus unele dintre străzile din zona Bucium în proiecte de modernizare, însă zona Dealu Bucium nu apare în această listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024