Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini de coșmar! Bătaie între familii la Iași după o ceartă între adolescenți: „Am stat toată noaptea cu frică să nu vină iar peste noi în casă” – FOTO / VIDEO

Imagini de coșmar! Bătaie între familii la Iași după o ceartă între adolescenți: „Am stat toată noaptea cu frică să nu vină iar peste noi în casă” – FOTO / VIDEO

04 oct. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

O ceartă între minori a avut din nou urmări cu iz penal la Iași. După ce doi adolescenți au avut un schimb de replici, totul a degenerat și s-a ajuns la un „război” între familii. Totul s-a petrecut la Popricani, în weekend. Poliția nu a oferit prea multe informații despre acest caz, iar cei implicați au fost să dea declarații luni, pentru că în weekend oamenii legii sunt, probabil, prea ocupați

O ceartă între minori a avut din nou urmări cu iz penal la Iași. Doi adolescenți, o fată și un băiat din Popricani, s-au certat, iar cearta dintre ei a degenerat până au intrat familiile celor doi pe fir. De aici s-a ajuns la amenințări, bătăi și la filmulețe postate în mediul online. Ciudat este că, deși a fost anunțată Poliția, nimeni nu pare să fi făcut nimic până ieri. Familiile implicate în scandal au fost chemate la declarații abia astăzi, 4.10.2021, probabil din cauza faptului că polițiștii sunt prea ocupați în weekend.

Deși reprezentanții IPJ Iași au declarat că a fost deschis un dosar penal încă de sămbătă, cei implicați în scandal au spus că astăzi se vor lămuri lucrurile. Reporterii „BZI” au luat legătura cu o persoană care a postat în mediul online un filmuleț în care un bărbat este agresat de mai mulți indivizi, asta după cearta dintre adolescenți. Povestea începe vineri, când o adolescentă de 13 ani ar fi fost jignită de către un alt adolescent. De poveste a auzit unchiul fetei, care s-a gândit să-i dea o lecție băiatului. El a fost filmat în timp ce-l agresează pe adolescent, iar imaginile ar fi fost văzute de familia adolescentului. Ulterior, mai mulți indivizi din familia adolescentului l-au căutat pe unchiul fetei și l-au bătut chiar în fața casei unde acesta locuia.

De unde a plecat întregul scandal

Reporterii „BZI” au luat legătura cu una dintre persoanele implicate în scandal.

„Deocamdată nu vă pot da foarte multe detalii, deoarece trebuie să merg mai întâi la Poliție, mâine (4 octombrie 2021), pentru a depune o plângere penală. Soțul meu a fost cel care a intervenit să o apere pe cumnata noastră, nu a venit nici la ora asta de la spital și nu știu nimic de starea lui, sunt îngrijorată. A fost lovit cu pumnul și cu picioarele de patru bărbați, iar unul dintre ei cred că avea rozetă la mână.

Poliția a venit la fața locului împreună cu cei de la SMURD și ne-au spus să mergem luni la postul de poliție de la Țigănași. Am stat toată noaptea cu frică să nu vină iar peste noi în casă. Nu pot să spun, că nici soțul meu nu a procedat corect, da nici ei să vină să amenințe o mamă singură, cu copii. Nu cred că a fost ceva frumos din partea lor să vină patru bărbați să-i dea un pumn mamei și după să mergi să-l bați și pe unchiul fetei. Sper să pot rezolva ceva la Poliție”, a declarat Emilia Ichim, mătușa fetei de 13 ani.

Femeia a precizat că soțul ei a intervenit să-i ia apărarea fetei.

„Eu sunt mătușa ei, mama fetei lucrează, soțul ei fiind fratele soțului meu. Ei au situație financiară mai grea și eu țin foate mult la nepoatele mele și i-am ajutat întotdeaua și suntem prietene. Tatăl fetiței este plecat din țară, este în Italia și nu prea mai țin legătura, iar mama crește două fete singură”, a precizat Emilia Ichim, mătușa fetei de 13 ani.

Poliția face anchetă

Reprezentanții IPJ au precizat că a fost deschis un dosar penal.

„Am fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că fiul său a fost agresat fizic de un alt bărbat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, ulterior, tatăl minorului l-ar fi agresat fizic pe bărbat. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Trebuie precizat că, în ultima perioadă, la Iași au mai existat cazuri similare. În luna septembrie a acestui an, un copil a fost bătut după ce s-a certat cu o fetiță. Minorul de 8 ani se juca în parc cu mai mulți copii de vârste apropiate. La un moment dat, s-ar fi certat cu un alt copil, iar cel din urmă a mers supărat la părinți. Fără să stea pe gânduri, părinții s-au gândit să-i dea o lecție baiețelului de 8 ani. Astfel, i-ar fi lovit pe băiat și pe bunica lui până ce aceștia au ajuns în scara blocului în care locuiesc. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului au ajuns polițiștii, dar și un echipaj medical. Cei doi agresori au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Arestul IPJ Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024