Prima pagină » Actualitate » Imagini cutremuratoare din Spitalul Sf. Maria – FOTO,VIDEO

Imagini cutremuratoare din Spitalul Sf. Maria – FOTO,VIDEO

12 sept. 2011, 21:15,
Magda Olteanu în Actualitate
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:239690;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ In anumite sectii din Spitalul Sf. Maria, viata copiilor este pusa in pericol @ La chirurgie, nefrologie, balneologie, micii pacienti sunt cazati in conditii greu de imaginat @ In 40 de ani, de cand exista spitalul, nu s-a investit nici un leu pentru a astupa gaurile din pardoseala, din pereti sau pentru a repara instalatiile sanitare si electrice

In unele sectii din Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi iti este frica sa intri pentru ca exista pericole la tot pasul. Gauri in pardoseala, pereti degradati, sectii ce reprezinta un adevarat pericol atat pentru micutii pacienti, cat si pentru parinti si personal. Sectiile I chirurgie, arsuri, nefrologie pediatrica, balneologie, spatiul in care se afla bucataria dietetica functioneaza de 40 de ani, de cand s-a infiintat unitatea medicala, dar nu au fost reabilitate niciodata. In urma cu un an, managerul spitalului, dr. Valentin Munteanu, impreuna cu conf. dr. Gabriel Aprodu, a luat legatura cu reprezentantii Fundatiei Scheherazade din Bucuresti pentru a initia un proiect de strangere de fonduri, bani destinati renovarii sectiilor amintite. Joi, 8 septembrie, la Bucuresti, fundatia a lansat proiectul „Copiii fac bine” pentru strangerea de fonduri. „Prin proiectul «Copiii fac bine» ne propunem sa oferim copiilor din nord-estul României un spital modern în care sa poata beneficia de cele mai bune tratamente. Este cel de-al doilea mare proiect al nostru dupa renovarea Spitalului de Copii Marie Curie din Bucuresti si suntem încrezatori ca vom avea un sprijin valoros din partea autoritatilor, a personalitatilor publice, a organizatiilor private, a institutiilor mass-media, cât si a cetatenilor pentru a finaliza cu succes si renovarea acestui spital de copii din România”, a spus Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade.

Sectiile mentionate sunt intr-un stadiu avansat de degradare, iar lucrarile de renovare si modernizare reprezinta o urgenta pentru ca cei peste 8.000 de copii tratati anual sa fie in siguranta. „La intalnirea de la Bucuresti au participat, alaturi de conducerea Fundatiei Scheherazade, ambasadori din Israel, Japonia, Polonia, SUA, Franta, Danemarca. Este un lucru extraordinar ca presedinta fundatiei, Wajiha Haris, sotia unui diplomat pakistanez, a demarat acest proiect de strangere de fonduri pentru reparatii capitale la sectiile din spital care se afla intr-un stadiu avansat de degradare si care nu au fost reparate niciodata in 40 de ani. Structura acestor sectii este deteriorata in proportie de 60 la suta. Multumim Fundatiei Scheherazade pentru intentia nobila de a sustine renovarea Spitalului Sf. Maria din Iasi. Sper din tot sufletul în succesul acestei actiuni”, a declarat dr. Valentin Munteanu, managerul unitatii medicale mentionate. Aceasta a fost construita in 1970, fiind cel mai important spital din Moldova.

În perioada 8 septembrie – 15 noiembrie, toate persoanele care vor sa faca o donatie de 2 euro pentru a contribui la reabilitarea Spitalului Sf. Maria din Iasi pot trimite un SMS la numarul 879, disponibil în retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Cosmote, SMS pentru care nu se va percepe TVA.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`