Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini cu un puternic impact emoțional! Un „criminal” a pus la gunoi, în Piața Unirii din Iași, într-un recipient cu prune stricate, patru pui de pisică abia născuți. Unul dintre suflete s-a asfixiat, iar celelalte au fost salvate în ultima clipă de un trecător

Imagini cu un puternic impact emoțional! Un „criminal” a pus la gunoi, în Piața Unirii din Iași, într-un recipient cu prune stricate, patru pui de pisică abia născuți. Unul dintre suflete s-a asfixiat, iar celelalte au fost salvate în ultima clipă de un trecător

10 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Un ieșean fără suflet a lăsat patru pui de pisică în condiții groaznice. Individul i-a aruncat printre gunoaie, într-un tomberon din zona Piața Unirii. Pisicile au fost găsite la timp de o persoană care a mers să arunce gunoiul și au fost preluate de Poliția Animalelor Iași. Condițiile în care au fost găsiți cei patru pui i-au îngrozit pe trecători

Patru pui de pisică abia fătați au fost aruncați fără milă la un tomberon. Luni, 9 august 2021, în pubelele de gunoi din zona Piața Unirii se auzea un mieunat de disperare al unor pui de pisică, ce abia respirau printre gunoaie. O femeie care locuiește în zonă a mers să arunce gunoiul, moment în care a auzit mieunatul puilor. Fără să stea prea mult pe gânduri, ieșeanca a început să caute printre gunoie și a scos puii. Modul în care erau aruncați arăta clar care a fost intenția proprietarului animalelor. Martorii spun că, cel mai sigur, individul a vrut să-i lase să moară. Tomberonul era aproape gol, cu doar trei saci de gunoi aruncați, semn că nici pisicile nu erau abandonate de foarte multă vreme.

„Am mers să arunc gunoiul, cum fac în fiecare dimineață, și am auzit țipetele pisicilor. Mi s-a rupt sufletul și nu am putut să trec nepăsătoare. Cred că orice om ar fi făcut la fel. Singură nu puteam să scot puii de acolo, pentru că nici nu îi vedeam unde sunt. Am chemat pe cineva să mă ajute. Am răsturnat tomberonul și tot nu îi găseam. Am început să căutăm în fiecare sac, până i-am găsit în unul de rafie. Erau patru pui băgați într-un recipient de plastic, iar, peste ei, erau puse niște prune stricate, coji de legume și câteva ziare. Mi-am făcut cruce și mă întrebam dacă mai trăiesc. Trei dintre ei mai respirau, însă unul era mort”, a declarat Alina, tânăra care a găsit puii de pisică.

Pe de altă parte, reporterii „BZI” au prezentat în edițiile anterioare povestea incredibilă a Elenei Surubariu, care locuiește alături de 60 de câini și pisici! Ieșeanca a renunțat la viața ei obișnuită pentru a îngriji animalele abandonate și bolnave.

Cum trebuie procedat într-un astfel de caz?

După ce puii de pisică au fost scoși dintre gunoaie și au fost puși într-o ladă, s-au adunat în jurul lor mai multe persoane, uimite de cele întâmplate. Nimeni nu știa unde să sune și ce să facă pentru a-i salva, deoarece puii sunt foarte mici. Martorii au început să sune către cabinetele veterinare, iar medicii le-au recomandat să apeleze la Poliția Animalelor Iași. Pentru că nimeni nu știa numărul de telefon de la Poliția Animalelor, oamenii au început să caute pe Internet, unde au găsit pe pagina de Facebook a acestora un număr de contact. La acel număr a răspuns un medic veterinar, care nu este angajat la Poliția Animalelor. Următorul telefon a fost către Dispeceratul IPJ Iași, unde a răspuns un operator, care a redirecționat apelul către biroul Poliției Animalelor, unde nu a răspuns nimeni timp de minute bune. Astfel, apelul telefonic s-a închis automat.

Într-un final, martorii au sunat și la numărul unic pentru situații de urgență 112, unde apelul a fost din nou redirecționat către Dispeceratul IPJ Iași. Apelul la 112 a fost efectuat la ora 10:18, iar echipajul de Poliție a ajuns la ora 10:45. Chiar dacă operatorul IPJ Iași a precizat că nu vor veni agenți de la Poliția Animalelor, au ajuns și aceștia la fața locului, pentru a prelua pisicile.

„Vom transmite apelul colegilor de la Secția III și va veni un echipaj de acolo. Nu vin cei de la Poliția Animalelor, pentru că ei lucrează doar la birou, dar va ajunge un echipaj de ordine publică și, mai apoi, Poliția Animalelor va prelua cazul”, a precizat operatorul de la IPJ Iași.

Doar trei dintre cei patru pui de pisică au fost salvați la timp

Toți cei patru pui de pisică au fost preluați de către agenți și au fost transportați la Padocul Tomești. După ce au fost evaluați de medicul veterinar de acolo, puii vor ajunge la o asociație care se ocupă în mod special de pisici. Autoritățile ieșene îi sfătuiesc pe toți cei care nu vor să păstreze animalele pe care le au să le ducă la Padocul Tomești.

„Cei patru pui au ajuns la Padocul Tomești, dar, întrucât nu avem posibilitatea să ne ocupăm de pisici, aceștia vor fi preluați de către o asociație de protecție a animalelor”, a declarat ieri Anca Tărăboanță, directorul Padocului Tomești.

Pe de altă parte, polițiștii ieșeni au deschis o anchetă pentru a identifica persoana care a aruncat fără milă animalele. De altfel, individul a fost surprins de camerele de supraveghere montate de SC Salubris SA în apropierea tomberoanelor. În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI” a fost prezentată povestea unei familii de medici veterinari din Iași care salvează sute de suflete abandonate. Aceștia le salvează, le tratează, iar, mai apoi, le găsesc familii iubitoare, care să aibă grijă de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *