Prima pagină » Local » Imagini apocaliptice pe o stradă din Iași. Muncitorii s-au speriat de ce au găsit pe lângă blocuri: „Este cea mai mare mizerie posibilă”

Imagini apocaliptice pe o stradă din Iași. Muncitorii s-au speriat de ce au găsit pe lângă blocuri: „Este cea mai mare mizerie posibilă”

15 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Muncitorii de la Servicii Publice au avut un șoc când au făcut curat pe lângă câteva blocuri din Iași. Aceștia au găsit tot felul de gunoaie aruncate de locatarii din zonă

Pe strada Hlincea, în cartierul CUG, echipele de la Servici Publice au intervenit în ultimele zile pentru a amenaja spațiul verde. Odată ce au ajuns aici, și-au dat seama că nu vor avea o treabă ușoară. Spațiul verde de lângă blocurile din zonă era plin de mormane de gunoaie aruncate chiar de locatari.

Muncitorilor nu le-a venit să creadă ce au găsit pe lângă blocurile din Iași

Nu este prima dată când angajații de la Servicii Publice se confruntă cu astfel de situații. Și în alte cartiere, lucrurile stăteau la fel, iar în urma intervențiilor au fost scoase mașini întregi de gunoaie. De data aceasta, au găsit oale vechi, borcane cu tot felul de alimente în ele, căldări de plastic și mormane întregi de fier vechi.

„Este incredibil ce au găsit muncitorii pe acolo, cea mai mare mizerie posibilă. Oamenii pun stăpânire pe spațiul verde de lângă apartamentul lor și îl folosesc pentru a depozita lucruri sau chiar pentru a arunca gunoaie. Am găsit tot felul de oale, borcane, căldări, haine, ambalaje, nici nu îți poți închipui. Noi strângem de pe lângă blocuri mașini de fier vechi, sârme, bucăți de fier-beton, garduri din fier, plase, le aruncă una peste cealaltă prin vegetația crescută”, povestește Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

Unora dintre locatarii care au folosit spațiul în așa fel nu le-a convenit, fiind nemulțumiți, însă la final tot au trebuit să își strângă lucrurile.

„Unii și-au amenajat un fel de curte și au delimitat-o prin gard de sârmă, care nu este prea estetic, se adună multă mizerie. Noi intervenim când ne solicită asociațiile de proprietari. Au fost și situații când unora nu le-a convenit și au făcut scandal, însă noi le dăm posibilitatea să își strângă lucrurile personale de acolo înainte să intervenim”, a mai spus directorul general.

Amenajările vor fi făcute prin tot orașul

Această campanie a început încă din primăvara acestui an, iar în cartierele Tărărași, Alexandru cel Bun și Mircea cel Bătrân au fost cele mai multe intervenții. Asociațiile de proprietari au posibilitatea să apeleze la Servicii Publice pentru a face schimbări la spațiul verde.

„Noi continuăm să amenajăm prin tot orașul, iar în funcție de cereri intervenim. Ulterior, vom planta copaci și vom pune gazon pentru a crea un spațiu verde pe care oamenii să îl folosească pentru a se relaxa, nu ca să depoziteze gunoaie”, a încheiat Laurențiu Ivan.

Muncitorii au strâns mașini pline de gunoaie după ce au făcut curățenie pe lângă blocurile din Iași.

Comentarii
  • locuitor la bloc

    Ce articol frumos !
    Doar ca , nu este nimic adevarat decat faptul ca in blocuri , langa blocuri intr-adevar taranii care au primit apartamente la oras si-au adus si cotetul cu ei . Depoziteaza toate gunoaiele !
    In rest, ma rog de cel putin 4 ani si inca mai am sperante ca aceasta firma sa faca treaba , nu la insistentele asociatiei pentru ca nu asociatia plateste banii publici , noi toti platim taxe si impozite si am avea dreptul sa traim civilizat !
    Succes , ati inceput reamenajarea unui spatiu verde pe Tudor Neculai din martie si nici acum nu ati reusit sa finalizati lucrarea.
    Toate cele bune !

  • cetățean de cartier

    Fraților, când vine mașina de la Salubris sa ia gunoiul păi muncitorii trântesc ușile alea de la containere de zici că se declanșează o dinamită, și nu vin să igienizeze, să mai spele pubelele alea. Iar cetățenii care aruncă gunoaiele la întâmplare trebuie amendați și că tot se lăuda Directorul General Salubris că el are în birou panou cu camere de filmat conectate să vadă locațiile unde se colectează gunoiul dar de câte ori a fost pe teren să miroase ce duhoare emană de acolo poluantă, iar cum pe caniculă e și mai accentuat mirosul toxic. Iată unul din cauzele poluării!!

  • si care cauta noaptea prin gunoaie fac zgomot , vorbesc tare se cearta intre ei si trantesc usile alea de la pubele…. dar cu toate sesizarile locatarilor nu se iau masuri… si mai sunt tineri care urla noaptea hlizeala si chef pe ei…. se aduna in grup
    ce e asta tara lui papura voda…
    cum ii duce interesul personal si boschetareala asta continua…
    patrula de politie sau jandarmi raritate sa patruleze noapte prin cartiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *