Prima pagină » National » Imagini apocaliptice în urma furtunilor violente. România a fost devastată

Imagini apocaliptice în urma furtunilor violente. România a fost devastată

14 iun. 2024, 19:40,
BZI.ro, în National

Furtuna de joi seară a făcut ravagii în România. Mai mulți oamenii au rămas fără acoperișuri, iar mașinile și gospodăriile le-au fost distruse de ape, grindină și vijelii.

Furtuna cu grindină de aseară a făcut ravagii în Capitală. A plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă, iar bulevardele din Bucureşti au fost inundate.

În unele zone, apa a ajuns până la brâu

În unele zone, apa a ajuns până la brâu şi s-a scurs în stațiile de metrou. Au fost peste 500 de intervenţii ale pompierilor peste tot în Bucureşti.

Și vântul puternic a provocat probleme serioase, peste 100 de copaci şi stâlpi de electricitate au căzut. Mai multe maşini şi case au fost avariate.Imaginile venite din toate colţurile ţării ilustrează un peisaj apocaliptic în urma furtunii violente de aseară. În câteva zeci de minute, ploaia abundentă, grindina şi vântul puternic au reuşit să distrugă sute de maşini sau maşini şi au doborât zeci de copaci.

„Veneau pietre mai mari decât un ou de găină. Numai duluri am în cap din cauza pietrelor”, a spus un bărbat.

Oamenii sunt disperaţi acum şi caută ajutor

Oamenii sunt disperaţi acum şi caută ajutor să îşi repare pagubele. Rafalele puternice de vânt care au suflat cu peste 90 de km/h, au smuls acoperişul de pe mai multe clădiri, una dintre ele fiind un liceu din Mehedinţi.

În Cluj, din cauza cantităţilor uriaşe de apă, pământul de sub un cimitir s-a surpat. Tot aici, tavanul unui centru comercial s-a prăbuşit sub greutatea apei.

Grindina a ciuruit pur şi simplu geamurile caselor şi ale maşinilor. Pompierii lucrează şi astăzi pentru a curăţa drumurile publice de arborii căzuţi.

În județul Alba, un bărbat de 70 de ani a stat 34 de ore în maşină, după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat într-o râpă.

Avertizările meteorologice rămân în continuare valabile.

Comentarii
  • „Privegheați și vă rugați, căci nu știți ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului” – Matei 25:13

  • Da dar nu are treabă problema mîntuirii cu inundațiile din cauza construcției haotice și fără canalizări corespunzătoare !, ce treaba are mintuirea sufletului cu copacii căzuți peste mașinile parcate aiurea ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *