Prima pagină » Titlurile zilei » Imagini apocaliptice cu străzile din municipiul Iași. Iată ce cratere s-au format în mai multe zone din oraș. Șoferii sunt disperați de situație – FOTO

Imagini apocaliptice cu străzile din municipiul Iași. Iată ce cratere s-au format în mai multe zone din oraș. Șoferii sunt disperați de situație – FOTO

26 ian. 2024, 02:00, 15 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Străzile din municipiul Iași sunt ca după apocalipsă, odată ce s-a topit zăpada. Toate s-au umplut de gropi, spre disperarea șoferilor din oraș, care s-au săturat să-și distrugă mașinile

A apărut o nouă problemă pe străzile municipiului Iași, după ce zăpada de pe carosabil s-a topit. Arterele din cartierele centrale sunt pline de gropi, iar oamenii care trec cu mașinile s-au săturat de această situație. Unele sunt reparate, însă asfaltul nu rezistă din cauza umezelii și a temperaturilor scăzute.

Străzile din municipiul Iași arată ca după război

Reporterii BZI au mers pe mai multe străzi din oraș, iar situația este groaznică. De exemplu, doar pe o porțiune din str. Clopotari erau cel puțin 20 de gropi mai mari sau mai mici. Inclusiv arterele alăturate erau afectate. În zona târgului auto, mulți folosesc drumul pentru a ajunge mai repede în Hlincea, dar strada arată ca după un bombardament, plină de gropi cu apă. Pe bulevardul Poitiers, unde s-au efectuat lucrările vara trecută, a fost turnat asfalt, însă gropile au rămas în același loc. În zona Bularga, străzile sunt la fel de afectate, asfaltul se macină la trecerea vehiculelor.

Chiar și în intersecția din fața Silk District s-au rupt bucăți din asfalt și stau pe marginea drumului. Problema este la fel și în cartierele Galata, Mircea sau Canta, nu există stradă să nu aibă porțiuni cu gropi. În schimb, în zona Pieței Unirii s-au făcut reparații pentru sărbătoarea de 24 ianuarie, însă este foarte posibil ca în câteva zile să sară din nou asfaltul.

„Se produce fenomenul de îngheț-dezgheț, iar aceste fluctuații afectează stratul de asfalt. Sunt anumite zone în care este asfalt mai vechi, iar acolo se infiltrează apa cu sare, în timpul nopții, când temperaturile sunt foarte scăzute, îngheață. Anvelopa mașinilor este precum o ventuză, iar de asta se produc gropile în anumite zone. Noi, de acum, vom interveni pentru perioada aceasta cu mixturi stocabile la rece, până când vremea se va încălzi”, a transmis Marius Ionescu, directorul general Citadin SA.

Ieșenii vor trebui să mai aștepte pentru reparații

Ca în fiecare an, Primăria Iași nu a prevăzut că se va întâmpla acest lucru, iar din cauza umezelii și a temperaturilor scăzute, asfaltul nu mai rezistă, dar nici altul nu mai poate fi pus. Astfel, ieșenii vor trebui să aștepte primăvara, când vor fi temperaturi mai ridicate, pentru a putea circula cu mașinile în mod normal, fără să facă slalom printre gropi. Toți cetățenii se plâng de calitatea carosabilului din oraș, mai ales că sunt nevoiți să cheltuie sume importante pentru reparații.

„Ulterior, vom ieși cu mixturile la cald, vom turna stratul de asfalt unde este nevoie, dar deocamdată rămânem cu mixturile la rece. Pentru a turna mixturile la cald, este nevoie să fie o temperatură de minim 10 grade Celsius. Totuși, și cu mixturile la rece trebuie să îndeplinim anumite condiții, strada trebuie să fie complet uscată, altfel asfaltul nu va rezista”, a precizat Marius Ionescu.

Străzile din municipiul Iași sunt pline de gropi după ce s-a topit zăpada, iar cetățenii vor mai avea de așteptat până vor fi reparate.

Comentarii
  • Asfaltul de proasta calitate, peticeala facuta de Citadin la fel de proasta calitate, sarea aruncata cu nemiluita pe strazi ca metoda de curatat zapada de pe strazi in sec. XXI intr-un oras universitar, capitala culturala etc au condus la ceea ce se vede acum.
    Tot orasul este plin de gropi astupate de mintuiala anul trecut sau altele noi de la fisuri sau astfaltul de proasta calitate. Lumea trebuie sa stie ca sarea aruncata pe strazi cu nemiluita pentru ca idiotii nu gindesc si toaca banii multi luati pentru lucrari ieftine au distrus si vor distruge. Veti vedea si mai bine in urmatoarele zile ceea ce a inceput deja : mii de gropi in tot orasul, mai ales in jurul gurilor de canal, linga linii de tramvai si de multe ori chiar pe mijlocul strazii.
    Peste citeva zile, va incepe o lucrare de mintuiala cu butelia, maturoiul inmuiat in smoala si astfalt produs de specialistii de la Citadin. Alti bani, alte contracte frumoase, ale beneficii pentru haita abonata la banul public si noi tot la fel. Situatia e aceeasi in fiecare an.

  • Stiti ca la alegerile trecute au venit la vot doar 27% din cetateni ? CHIRICA a fost votat la alegerile din 2020 de 36.196 alegători din 322.441 persoane înscrise. Adică 11,22% din persoanele cu drept de vot. Practic a fost ales de panseluțari, de persoanele din administrația publică și cam atit.

    Trebuie sa inteleaga toata lumea ca pentru Chirica, oamenii care gindesc, antreprenorii, cei care fac ceva in viata si altii la fel, oamenii de valoare, NU EXISTA. El are grija doar de cei 12-15% din cei care vine la vot : asistatii sociali (ajutoare, nu-i cheama sa-si faca zilelel de lucru etc) , pensionarii cu venituri mici (libere cu nemiluita la transport in comun si nejustificat pentru multe dintre trasee pe are nu le utilizeaza niciodata, tot felul de chermeze pe banii primariei etc), imbuibatii din institutiile si firmele primariei care sint haita lui de vot si vor muri si tot il vor vota.

    Faceti singuri calculul cit angajati are Ecopiata, Citadin, Salubris, CTP, Servicii publice, primaria, muzeul x si y si veti vedea ca oamenii normali nu conteaza. SALUBRIS are 681 de angajati, CITADIN : 294, SERVICII PUBLICE : 562. Ma adaugati sutele de angajati din Politia LOCALA si institutiile primariei si miile de asistati sociali care primesc bani pentru ca nu au unde munci si care nu fac nimic. La atitea resurse, trebuia sa lingem mac prin oras. Din acea fatidica zi de luni, vedem imagini care arata nivelul administratiei lui CHIRICA : vatmani care schimba macazul cu ranga, camioane din care s-a aruncat cu lopata sare (care in final vedem ca distruge astfaltul) si…. in loc de utilaje de deszapezire, am vazut buldoexcavatoare, camioane etc care sint utilaje pentru constructii nu pentru strins zapada. E plin youtube-ul de tehnologii pt sec. XXI si in Iasi deszapezim cu utilaje pentru sapat santuri inchiriate pe bani frumosi de la haitele asociate primariei. Asta, in secolul 21, anul 2024 intr-un oras cu pretentii de oras intelectual, universitar, cu cercetare si alte mofturi si pretentii.

    Ati vazut in ultimul an vreun intelectual sau vreo figura importanta a orasului care sa le dea peste bot acestor derbedei ? Nu niciunul pentru ca toti stau in birlog, minjiti de salarii babane si privilegii. Previziunile meteo se stiu din timp. Trebuie doar anticipat si toti trintorii sa fie la munca in strada. Ori vedeti cum a fost si cum e si acum. Ti-e greata de atita mediocritate, indiferenta si ticalosie din partea primarului si a haitei lui. Sintem acolo unde trebuie sa fim cu astfel de conducatori. Un lucru este sigur. Pina cind cei care gindesc, cei care au initiativa ori cei care au realizat ceva important in viata prin fortele lor nu ies la vot, nimic nu se va schimba. Pe CHIRICA nu-l intereseaza decit sa intretina bazinul lui de vot care nu are pretentii de normalitate ca ceilalti ori ii controleaza pentru ca depind de el. Tot festivismului lui gretos pe la manifestarile la care participa, pozele pe Facebook si pe unde spune vorbe goale completeaza acest fapt. E trist dar asta-i realitatea.

    Avem ce avem pentru ca oamenii cumsecade si cu ceva minte au dubii sau nu vor sa mearga la vot. Chirica jubileaza si ride in nas tuturor ! Astazi va avea si vice-primar pentru ca a mai gasit un tradator.

  • Am urmatoarea propunere pentru primarul orasului Iasi. Sa se voteze in
    Consiliul Local, ca timp de 2 saptamini, in administratia publica (primarie,
    consiliul judetean), institutiile publice, politie etc, de la primar si
    directorul cel mai mare sa nu mai fie utilizate masinile de serviciu. Le
    bagati fratilor in garaje si asa frumusel, veniti la serviciu cu transportul
    in comun, plecati la vilisoarele voastre de la marginea orasului, tot cu
    transportul in comun, cu taxiul etc. Mai intii mergeti putin pe trotuare si
    strazi in noroi. Vor constata in acest fel ce conditii ofera transportul in
    comun, cita mizerie este pe strazi si trotuare, vor sta la coada cit
    trebuie, vor vedea si pe tiganii care nu platesc bilet si maninca seminte,
    vor vedea si cit de disciplinati din soferii de autobuze sau cei de taxi si
    alte realitati cum sint masini parcate neregulamentar chiar in fata
    cladirilor politiei (str. Primaverii) si altele. Vor lua contact cu situatia
    din teren si vor vedea astfel realitatea. Asa, ca tu nu platesti un leu ca
    sa vii la serviciu, ca iti plateste institutia masina, ca ai loc de parcare
    la institutie, ca dimineata iti pui fundul in masina si tup la serviciu e
    foarte simplu sa dai din gura. Sinteti de acord Domnule primar sa votati
    aceasta masura ? Daca da, va mai propun una, o saptamina din luna, pentru
    protectia mediului si incurajarea transportului in comun, primaria si toate
    institutiile publice nu utilizeaza masinile, doar transportul in comun. Dupa
    3 luni de exemplu dat de voi, urmeaza si cetatenii. DE ACORD ?

  • muncitor Citadin

    Un asfalt de calitate nu trebuie să sară, dar cum ăștia fură pe rupte, una scriu în acte și alta pun pe stradă, este inevitabil ce se întâmplă.

  • Asa e si pe strazile principale din toata Valea Adanca, localitate vecina si lipita de Iasi. Rezolvarea este schimbarea astora la alegerile viitoare pentru ca nu fac nimic si de abia la sesizarile cetatenilor mai misca ceva, ceva.

  • Pe timpul lui ceausescu se facea puscarie grea pentru buleala la lucrari si furaciuni !, acum totul e la liber in ”democratie”

  • gropi si lipsa marcajelor stradale…..

  • Locatar atent

    Pe Soseaua Arcu 39, in spatele blocului CL 6, scara B nu mai arde un bec de la Craciun. Noaptea nu se vede nimic pe strada si trotuare. E un mare pericol, sunt masini parcate, movile de zapada si gheata. Locatarii au anuntat Primaria dar nu s-a pus un bec valabil.

  • VOTATI CHIRICA PROSTILOR SI O SA VA FIE BINE!!!!!!

  • Pentru ăla cu Valea Adâncă: tu nici acum nu realizezi că acolo e alta localitate?! Și dacă e lipita de Iași, de? Să vă facă primarul vostru drumuri, pe banii voștri.

  • Străzile din Iași sunt făcute de Citadin (adicătelea primăria Iași) și pe alocuri de Delgaz grid și Apavital, acolo unde scurma că să carpaceasca infrastructura lor. Așa că mâna pe topoare și furci, și hai la ăștia in ograda, să-i scoatem in șuturi. Direct la Daniel și Anca.
    O situație agreată de primărie: o stradă proaspăt asfaltata de Citadin sau de un subcontractant (Contest, de pildă) își pierde garanția deîndată de Delgaz sau apavital găuresc strada. In felul asta, nimeni nu mai este responsabil de refacerea străzii in termenul de garanție. Totul, pe banii pulimii. Care arde de nerăbdare să meargă (iar) la vot.

  • kirik kre da mumu la beseni

    ce va plangeti mai besenilor, majoritatea trageati opincile prin glod pe hudita acolo unde va fatat muma voastra, acuma vreti asfalt mai rapenilor

  • Suntem de toata rusinea

    Nu stiu daca stiti, dar bitumul il importam din Polonia. Si ce importam, aia punem.
    Deci, Ro, una dintre primele tari din lume producatoare de produse petroliere nu mai face bitum! Si-l importa din Polonia, care n-are nici un sfert din resursele Romaniei si nici a zecea parte din experienta ei in petrochimie. Suntem de toata rusinea.

  • Strada Grigore T Popa din Bucium este neasfaltata si circula zilnic sute de masini, poate se indura domn primar si de noi sa mai puna niste piatra ca de asfaltat nu mai avem nici o speranta. De gropile din oras nu va mai plangeti ca le puteti ocoli macar

  • PRIMARUL DIN NEYORK

    Bă băieți, ia spuneți voi drept, voi ăștia de pe la Vaslui, Botoșani, Roman,
    Suceava, Huși, Pașcani si alte comune, cam câți stați voi prin apartamente, garsoniere prin Miroslava, Galata, Ciurea, Lunca Cetatuii, Vișoianu, Valea Lupului etc, lucrați pe la multinaționale prin zona industriala a orașului, sau blvd. Poitiers, da voi pe 300, 500 de euro, aveti domicilii declarate în fals prin centru ca să va dați progeniturile la grădinițele și școlile din centru?! A?! Ia fiți voi un pic corecți, cinstiți! Și dimineața începând cu 6 și ceva 7, iar după masă de pe la 4, sufocați voi tot orașul ăsta! Bașca și bolt-urile, uber-ul și delivery cu mașini de Vaslui, Botoșani, Galați, etc, etc. Ce pretenții mai aveți voi?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`