Prima pagină » Cancan ultimă oră » Imagine cruntă într-un spital din țară. O asistentă a fost filmată în timp ce își răsturna apa din cizme

Imagine cruntă într-un spital din țară. O asistentă a fost filmată în timp ce își răsturna apa din cizme

21 oct. 2020, 12:28,
în Cancan ultimă oră

Imaginile cu o asistentă care își răstoarnă apa din cizme, adunată în cele opt ore de muncă, au făcut înconjurul internetului. Aceasta a muncit cu apa în cizme pentru a le salva viețile pacienților aflați în stare gravă. Cristina a declarat că nu vrea să plece de la muncă fără să se ocupe de pacienții aflați în stare gravă.

Imagine cruntă într-un spital din țară. O asistentă a fost filmată în timp ce își răsturna apa din cizme, adunată în cele 8 ore de muncă
O asistentă dintr-un spital din România a fost filmată în timp ce își arunca apa din cizme, adunată în cele opt ore de muncă. Această imagine cruntă a devenit virală pe rețelele de socializare. Din imagini se poate observa că angajata unității medicale este epuizată, stând 8 ore cu piciorele în apă, mâinile fiindu-i încrețite de la transpirația care s-a strâns în mânuși. Cu toate astea, femeia susține că și-a făcut meseria, și că nu poate pleca liniștită acasă știind că nu a ajutat pacienții.

“Așa arată o cizmă. Așa arată niște picioare în cizme de la ora 8 încrețite, cu apa pe care ați văzut-o în ciubote. Și astea sunt mâinile. Poți să te îmbolnăvești oricând, oriunde. Când dai masca jos să încerci să bei o gură de apă poate lângă tine e o altă colega care a fost infestată, mai devreme a fost înaintea ta, a tușit și a lăsat microbul acolo și tu te duci și îl iei, practic, fără să vrei. Este presiune, stres care s-a creat în ultima perioadă și trebuie să lupți tu cu tine. Tragem de noi pur și simplu și ne facem meseria, că nu poți nici să pleci liniștit acasă”, a spus Cristina Pintilie asistentă la ATI.

Cadrele medicale se află în prima linie

În prezent, statistică arată că 3,4% din persoane infectate cu noul coronavirus din România sunt cadre medicale. Unele dintre colegele Cristinei au rămas în concediu medical acasă, după ce s-au luptat cu coronavirusul. Mai mult, o parte dintre angajații din sistemul medical susțin că nu au echipamente de protecție și le cer în nenumărate rânduri autorităților să le asigure teste gratuite.

Potrivit unui studiu realizat de Federația Solidaritate Sanitară, momentan nu s-au găsit soluții la problemele semnalate de medici încă de la începutul pandemiei de coronavirus. Totodată, angajații din sistemul medical le cer autorităților să se țină de promisiunea făcută, aceea de a le asigura materialele de protecție și de ale acorda sporurile promise.

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre evoluţia numărului de cazuri de COVID-19 din România

Conform declaraţiilor făcute de medicul Tudor Ciuhodaru, unul din cinci romani afectatei de COVID au simptome moderate sau grave ale bolii. Din aceste considerente, în aceste momente, ocuparea spitalelor a saricu cu peste 70%. Terapiile Intensive sunt şi ele pline în aceste momente:

Unul din cinci români infectați cu coronavirus este internat în spital cu forme moderate sau grave ale bolii. De altfel, gradul de ocupare al spitalelor a sărit de 70%, atât în ceea ce privește cazurile de internare pe secții, cât și cele la Terapie Intensivă.

Tudor Ciuhodaru considera că principalul responsabil pentru acest lucru este şi Guvernul pentru ca în 9 luni de la pandemie nu s-a crescut deloc numărul de locuri în paturile din spitale şi nici numărul de paturi de la Terapia Intensivă:

”E COD ROȘU în sănătate. Evoluția numărului de cazuri este accentuată și înregistrăm, în fiecare zi, record după record. Practic, vorbim despre o strategie eșuată în momentul în care, timp de 9 luni, nu s-a crescut nici numărul de paturi la Terapie Intensivă, nici numărul de paturi de spital. Nu au crescut nici angajările în sistemul de sănătate.

Și ceea ce este cu adevărat îngrijorător, să știți că unul din 25 de pacienți cu coronavirus este din sistemul de sănătate. Adică oameni care au respectat ce înseamnă măsurile de protecție, dar care, din echipamentele insuficiente sau necorespunzătoare, au prezentat un risc crescut de a se îmbolnăvi”, spune Tudor Ciuhodaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`