Prima pagină » Local » Iluminatul public din comuna Comarna va fi reabilitat! Contractul are o valoare de 175.000 de euro
Iluminatul public din comuna Comarna va fi reabilitat! Contractul are o valoare de 175.000 de euro

Iluminatul public din comuna Comarna va fi reabilitat! Contractul are o valoare de 175.000 de euro

13 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Primăria Comarna, județul Iași, a accesat fonduri guvernamentale pentru reabilitarea sistemului de iluminat public. Licitația pentru execuția lucrărilor este programată pentru începutul lunii decembrie 2021. Oferta cu prețul cel mai mic va fi desemnată câștigătoare

Primăriile din județul Iași continuă investițiile pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Astfel, pe data de 06.12.2021, Primăria Comarna organizează o licitație pentru realizarea lucrărilor aferente modernizării iluminatului public. Valoarea estimată a contractului este de 878.001 lei, fără TVA, aproape 175.000 de euro.

„Executantul are obligația de a executa lucrările, de a asigura forța de muncă, materialele, instalațiile, echipamentele și toate celelalte obiecte, fie de natură provizorie, fie definitive, cerute prin contract, în măsura în care necesitatea asigurării acestora este prevăzută în contract”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările vor fi realizate în satele Comarna, Osoi și Stânca. Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic. Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Crisbo Company, condusă de Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ioan Solcanu. În edițiile trecute ale „BZI” a fost prezentat modul în care Bogdan Solcanu a câștigat contracte importante cu instituțiile publice.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul de echipamente

Conform documentației, necesarul este de 532 de aparate de iluminat LED de 22W, 17 aparate de iluminat LED cu telegestiune 45W, un sistem de telemanagement al iluminatului public și un sistem de telemanagement pentru 9 puncte de aprindere.

„Sistemul de iluminat proiectat se va monta pe stâlpii existenți, utilizând rețeaua de alimentare existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare a instalațiilor electrice de alimentare. Nu sunt afectate alte utilități existente în zonă. Îmbunătățirea sistemului de iluminat public poate crea cadrul de dezvoltare al unei localități moderne prin sporirea siguranței traficului, a cetățenilor, prin creșterea confortului și orientării în teren, prin creșterea beneficiilor aduse de intensificarea activității umane umane în exterior dincolo de lăsarea întunericului”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Comarna beneficiază de fonduri puse la dispoziție de Compania Națională de Investiții

Recent, Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat fonduri pentru refacerea drumurilor din comuna Comarna. CNI a lansat și licitația pentru realizarea lucrărilor. Valoarea estimată a investiției este de 11.665.434 lei, fără TVA, aproape 2 milioane de euro. Autoritatea contractantă cere participanților la procedură să ofere o garanție a lucrărilor care să nu fie mai mică de 36 de luni. Lungimea totală a drumurilor sătești și comunale supuse reabilitării este de 5,1 kilometri.

„După finalizarea stratului de formă sau după caz a blocajului de piatră brută, se va executa stratul inferior de fundație din balast în grosime de 20 cm, conform profilelor transversale tip. După recepția stratului din balast se va executa stratul de piatră spartă în grosime de 15 cm după compactare, la partea superioară a platformei, conform profilelor transversale tip. La realizarea lucrărilor de infrastructură se vor respecta precizările din caietele de sarcini specifice”, se arată în caietul de sarcini.

Și în comuna Oțeleni vor fie executate lucrări similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *