Prima pagină » Actualitate » Ilie Năstase, despre victoria lui David Popovici la proba de 200 de metri liber. ”Nu ar trebui să se mai numească Olimpiadă”

Ilie Năstase, despre victoria lui David Popovici la proba de 200 de metri liber. ”Nu ar trebui să se mai numească Olimpiadă”

30 iul. 2024, 14:20, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Ilie Năstase a avut un discurs furibund după victoria lui David Popovici la proba de 200 de metri liber. Succesul sportivului de la Jocurile Olimpice de la Paris a fost discutat, în stilul său caracteristic, și de fostul mare tenismen (78 de ani).

Ilie Năstase, despre victoria lui David Popovici la proba de 200 de metri liber

Fostul președinte al Federației Române de Tenis și primul jucător român numărul 1 ATP din istoria tenisului, nu este convins că succesul lui Popovici va avea un impact semnificativ asupra sportului românesc.

”De la el se aștepta această performanță, de la alții nu prea se aștepta. Am văzut că a fost foarte strânsă cursa, câțiva centimetri, dar nu mai contează câți au fost, doi-cinci centimetri, a câștigat!

Eu n-am avut șansa să joc la Jocurile Olimpice, pentru că, atunci când jucam, nu era introdus tenisul. După mine, Olimpiada înseamnă maraton de 42 de kilometri. Nu înseamnă fotbalul, baschetul sau tenisul. Au băgat toate sporturile astea.

După mine, nu ar trebui să se mai numească Olimpiadă. Olimpiada vine din Grecia, de la maratonul de 42 de kilometri. S-au băgat foarte multe sporturi, care nu au treabă Olimpismul”, a spus Năstase, pentru prosport.ro.

De ce este supărat Ilie Năstase

„Nasty” este nemulțumit că sportul nu este o prioritate pentru clasa politică din România.

”N-are cum să producă, pentru că sportul nu este o prioritate în această țară a noastră. Nimic nu e prioritate aici. Prioritate e să se fure și să se păcălească oamenii între ei. Când o să investească în sport, cum se investește în toate țările civilizate, o să vedeți diferența.

Victoria lui Popovici nu cred că va da un imbold, e prea puțin! Dacă toți prim-miniștrii, care au fost la guvernare, au spus că sportul nu e o prioritate… înseamnă că stăm rău.

Înseamnă că o să investim în sănătate de zece ori mai mult. Eu așa cred, că suntem pierduți. Nu cred că se investește nici 10% cât se investea pe timpul meu. A mai făcut performanțe Popovici și tot nu s-a investit. Sper să investească, dar nu cred”, a mai spus Năstase.

Câți bani ia David Popovici pentru medalia de aur la JO 2024

David Popovici, în vârstă de 19 ani, a devenit campion olimpic la Paris, după ce a câștigat finala probei de 200 m liber înot.

În urma cuceririi medaliei de aur la JO 2024, David Popovici va fi răsplătit de Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu 140.000 de euro, potrivit spuselor Elisabetei Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

„140.000 de euro pentru o medalie de aur, 100.000 de euro pentru o medalie de argint și 60.000 de euro pentru o medalie de bronz”, sunt premiile în bani pe care le primesc sportivii români în cazul clasării pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, a spus Lipă.

Odată cu această victorie a lui David Popovici, Ilie Năstase a comentat, în stilul său caracteristic, performanța obținută.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024