Ilie Dumitrescu vinde „Hanul cu Tei“ din centrul Bucureștiului. Potrivit unui anunț apărut pe platforma Sothebyreality.ro, hanul va fi vândut. Ilie Dumitrescu l-a cumpărat, după ce a renunțat la viața de fotbalist. Hanul a fost în trecut unul dintre cele mai mari magazine de antichități din țară, iar ulterior a devenit centru de conferințe. Acum este o locație de top pentru evenimente corporate și private.
Ilie Dumitrescu vinde „Hanul cu Tei“ din centrul Bucureștiului
Ilie Dumitrescu, ce are o fiică foarte frumoasă, cere pe Hanul cu Tei nu mai puțin de 1,65 milioane de euro. Este vorba despre o locație cu o amprentă de 1.490 de metri pătrați, construită în 1833.
„Sunt puține clădiri care să evoce Centrul Vechi mai bine ca Hanul cu tei (ar mai fi Banca Națională, dar aceea nu se vinde). Străjuind străzile pietruite numite după blănarii și lipscanii de altădată, hanul își arată mai întâi ferestrele ample, înalte și arcuite de la parter, colorate de faux vitralii. Etajul păstrează însă gloria de altădată, atent decorat cu elemente bogate precum brațele ce sprijină balconul de fier forjat, bordura comună ce funcționează ca ancadrament al ferestrelor înalte și înguste și denticulii ce țin ritmul sub acoperiș. Astăzi, interiorul hanului este dedicat evenimentelor corporate și private pe care le găzduiește în trei mari zone – centru de conferințe, recepția-foyer și salonul de evenimente“, scria Constantin Bacalbașa în „Bucureștii de altădată”.
Cum arată „Hanul cu Tei“
Spațiul pentru evenimente de business sau culturale este unul modern, luminos și impecabil amenajat pentru cerințele prezentului. Are o capacitate de 50-300+ de persoane și este dotat cu internet wi-fi de mare viteză, Video Wall Display, flip chart-uri și sisteme de sonorizare profesionale); în schimb, salonul de evenimente păstrează accente ale trecutului prin candelabre somptuoase, capiteluri reinterpretate și piesele de boiserie ce încapsulează rafinamentul de tip old school. Spectaculoasă prin contrastul dintre scaunele ultramarin, mesele de sticlă și oglinzile casetate această sală reia discret motivul englezesc mult mai prezent în zona de recepție. Sala este deservită de o bucătărie proprie utilată cu echipamente moderne.
Cea care păstrează farmecul vechiului han este curtea interioară, prin ușile pe care micii comercianți le țin deschise ca niște brațe primitoare, dornice să își arate comorile. Cândva aici erau tei maiestuoși care umbreau curtea, numele proprietății venind de ei. Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici sunt cei care au construit în 1833 acest han, având deja prăvălii pe terenul pe care l-au extins cumpărând de la vecini.
Ilie Dumitrescu, ce se laudă cu fiica lui, a fost nevoit să transforme Hanul cu Tei de-a lungul timpului.
„Hanul l-am avut mai demult, aici a fost Galeria de Artă Hanul cu Tei, unde aveam și casă de licitații, era și consignație. A fost o perioadă frumoasă din viața mea. După care într-adevăr, prin 2008, după criză, a fost foarte complicat să mai merg înainte cu afacerea asta în zona artei. A fost zona asta de berărie, pub sportiv, unde într-adevăr aveam clienți fideli, mai ales la evenimentele sportive și le ofeream tot felul de surprize plăcute”, spunea Ilie Dumitrescu, care vinde „Hanul cu Tei“ din centrul Bucureștiului.