Ilegalitățile se țin lanț la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași! Posturi de conducere ocupate cu note de 5 – FOTO

07 sept. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Ilegalitățile se țin lanț la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. Astfel, în perioada 1-30 august 2022, în cadrul institutului a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcțiilor de asistent medical șef pentru Secția clinică psihiatrie II acuți, asistent medical șef pentru Secția clinică psihiatrie VII, asistent medical șef în cadrul Secției clinice psihiatrie VIII acuți toxicodependență și asistent medical șef pentru Secția exterioară psihiatrie cronici I – Bârnova

Trei dintre cei zece candidați înscriși la concurs au fost admiși, deși la proba scrisă, desfășurată în data de 16 august 2022, au obținut mai puțin de 70 de puncte. Funcția de asistent șef este o funcție de conducere, iar pentru a fi admiși candidații trebuie să obțină minimum 70 puncte la fiecare probă.

Concurs nelegal pentru ocuparea posturile vacante de asistent medical șef

În data 16 august 2022, s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de asistent șef pentru 4 secții din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași. Rezultatele acestei probe s-au afișat, conform calendarului postat pe site-ul www.socola.eu, în data de 17.08.2022. Astfel, din cei 10 candidați, doar 5 au obținut peste 50 de puncte, fiind declarați admiși, iar 5 au obținut sub 50 de puncte și au fost respinși.

Comisia de concurs numită de către managerul unității medicale, dr. Cristina Dobre, a greșit fundamental, încălcând grav dispozițiile legale, fiind admiși candidați care au obținut sub 70 de puncte la proba scrisă, deși funcția de asistent medical șef este o funcție de conducere.

De altfel, ilegalitatea desfășurării acestui concurs a început cu anunțul de organizare în care nu se prevede că funcția de asistent șef este una de conducere. Prin urmare, nu se specifică nici că persoanele care își doresc să ocupe unul dintre cele 4 posturi trebuie să obțină minimum 70 puncte la fiecare probă. De asemenea, în fișa postului care a fost publicată pe site-ul www.socola.eu se precizează, în mod nelegal, că funcția de asistent șef este o funcție de execuție și nu de conducere.

Ilegalitățile se țin lanț la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași! Conducerea tace mâlc!

Organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante de asistent medical șef în spitalele publice se face în conformitate cu dispozițiile HG 286/2011.

Conform Hotărârii nr. 286 din 23 martie 2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, pentru a promova proba scrisă „sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte, în cazul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor contractuale de conducere”.

Cum niciun candidat nu a obținut 70 de puncte la proba scrisă, comisia trebuia să-i declare respinși pe toți, iar concursul trebuia reluat.

Conform Legii-Cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, funcția de asistent șef este de conducere, având o salarizare corespunzătoare. Astfel, prin validarea concursului și emiterea deciziilor și a actelor adiționale pentru candidații declarați admiși se încalcă flagrant legea salarizării, fapt ce constituie un abuz în serviciu. Asistenții șefi sunt plătiți la un nivel superior, deși nu au obținut minim 70 de puncte la fiecare probă, așa cum prevăd dispozițiile legale.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere referitor la organizarea acestui concurs de la dr. Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, însă aceasta este momentan în concediu.

Ilegalitățile se țin lanț la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, în ultimul an organizându-se mai multe concursuri de angajare care nu respectă prevederile legale.

Comentarii
  • Buna dimineata dumneavoastra si noului coleg, al mic de stat pitit pe oua. Pai daca de la inceputul concursului postul nu era de conducere de ce trebuia sa fie la final ? Au inceput cursurile de logica elementara odata cu deschiderea noului an scolar. Nu vad de unde rezulta obligatia pentru minim 70 de puncte daca nu este functie de conducere si nu a fost anuntat functie de conducere. Sincer acum fie vorba intre noi, nu din greseala cineva e frust maxim pentru acest concurs? Tocmai virgula principala
    V a scapat la acest concurs … eeehhh… spor la studii si cautati virgula care ati scapat o

  • Muuu ! Muuu … sunt foarte dezamagita de faptul
    ca nu mai am unde sa urlu, sa tip, de cine sa imi bat joc … era singura mea sansa sa mai raman, daca se schimbau regulilele jocului in timpul jocului ! Vedeti ca unul care l a avut de consilier pe noul coleg e la zabrele, iar restul sunt pe teava in drum spre zabrele …

  • Marduk, in loc sa te odihnesti ca in cateva zile ai nunta cu Mireasa ta stai pe telefon….. Acum ca draga ta consoarta e mai frumoasa ca oricand, operata, injectata plina de gratie si talent nu ai grija de ea…. Lasa comentariile si ai grija ca toti invitatii sa fie multumiti. Apropo, vin si toate cunostintele miresei din Padova?

  • Boss esti atat de limitat in gandire si in viziune ca nici nu intelegi cum functioneaza o Dacie. De la atata bautura te ai buhait ca o prepelita beata, faci niste asocieri de te doare capul. Ce plm are sula cu prefectura ? Eu am vorbit de un articol publicat de un jurnalist care nu intelege chestii de logica elementara, concursul a fost anuntat pentru functie de executie vezi fisa postului disponibila pe site iar autorul este revoltat ca nu au schimbat legea pentru concurs in timpul concursului. Capisi ?
    Sfatul meu, Lasa bautura ca incepi sa ai halucinatii si vezi lucruri diferit ! Sfatul meu e sa te internezi la DD, la 1F e spaga mare si nu iti permiti !

  • Asistent sef

    Cum se face ca la concursul organizat de Oprisanu pentru iubita si mult prea cucernica nota minima era 70 puncte iar acum e 50 puncte. Comisia actuala a fost mai ingaduioare, sau mai receptiva la sugestiile penale ale ,, managerei,, infractoare? Babutzele informate spun ca initial comisia a scris RESPINS la toti candidatii iar ulterior, dupa consultari aprinse conduse de Ginutza si Ionel etilotest au schimbat cu ADMIS.

  • Nostalgie, amintiri placute … nebunule parca mai ieri erai la nunta, tanar fecior, ea mica si inocenta…dar ai uitat sa ai grija de ea ocupat fiind cu doua trei hartii si mancand litere… ,,este un monstru, ea nu era asa, dar daca nu esti psihopat nu reusesti in viata” tu cu gurita ta ai zis o… pacat ca nu ai gurita mica si inocenta ca ea …

  • Mihai Al 2lea master chef

    Cand ai prim ministrii analfabeti, ministrii care nu inteleg rolul lor in cadrul guvernului, cand ai conducatori total rupti de realitate, tocmai la socola si la acest concurs v ati gandit sa scrieti un articol ?
    Sfantul Cinci este si o biserica prin Tudor, sa inteleg ca dubla masura functioneaza de minune. Dar cum zice si un cititor mai sus, nu nota e problema articolului ci ca nu a luat cine ,,trebuie” si atunci aruncam cu noroi… acu 2 ani era lapte si miere sus in deal la socola apropo de dubla masura … va rog sa nu aveti incredere in cei care stiu legile si mai cititi odata legile invocate in articol, sigur ati citit pe diagnonala ….

  • Parchetul Iasi

    Ati gresit adresa, domnule asistent sef. Va asteptam de luni pana vineri la sediul noastru pentru a scrie mai in detaliu aceste aspecte si va rugam nu uitati si dovezile care sa sustina astfel de afirmatii. Orice fapta penala este cercetata de organe abilitate care au comptente conferite de legislatia in vigoare. In democratie justitia nu se face de eroi in zabrele… cu drag, parchetul iasi

  • Andreea Marin

    Cum se cheama terapia asta ? Este foarte interesant de vazut rezultatele dupa ce dai voie pacientilor sa scrie fiecare ce il doare … marduk clar merge la externare

  • Cam asa e aici la comentarii, fiecare scrie in legea lui, fiecare raspunde in legea lui, babilon
    Un betiv beat crita mergea pe strada si canta.
    Deodata se opreste in fata unui afis si incepe sa rada.
    rade el pana cand un trecator il intraba!
    -De ce razi asa, omule?
    -Pai tu ai mai vazut beti morti?
    -Da
    -Si eu! Beti manga?
    -Da.
    -Dar beti PEPSI nu am mai vazut!

  • Uituc al V-lea

    Interesant cazul pacientul Mirele, un delir mistic combinat cu o depresie alcoolica. Recomand doza tripla de paracetamol pt durerile de cap si doza dubla de aspirina pt durerile musculare, o perfuzie cu Jammson de 15 ani pt a prevenii delirul post traumatic, o portie de sturion la mic dejun, dosar plic si rezolvam de o pensionita cronica speciala ( include pe langa pensie si reduceri la bauturile alcoolice de gen bere compensata, whisky subventionat 50% ).cum va ziceam imi place exponatul, il vreau in vitrina

  • Sa inteleg ca daca omul nu e acasa cand vine postasul se cheama ca a refuzat sa vorbesca cu postasul ?
    Sau
    Sa inteleg ca daca te duci la magazin sa cumperi un pet de bere si magazinul e inchis inseamna ca a refuzat sa ma serveasca ?

  • Printesa Socolei

    Spre deosebire de frumusete, prostia este vesnica.

  • Mai paduche, mai nou pe tine te f**e grija de nevestele altora daca nu mai ai cu cine bea cafeaua zi de zi la tine in sectie ? Nu ii frumos sa te frece grija asa tam nesam ca poate ramai frecat ( ma refer la procedeul de facut/frecat ness-ul). Tu in loc sa stai cu copii tai care au nevoie de tine, te gandesti la cat de injectate, aranjate sunt nevestele altora… urat, tare urat …

  • Ambelor tabere de hateri, multa m_ ie!

  • Hai sa ne aflam în treaba
    Un material sa mai băgăm pe teava
    Un material de toată jena
    De nivel mediocru
    Ca poate pe madam manager o impresioneaza
    Dar se pare ca nici o intereseaza
    Ea fiind prea versata
    Și la limbisti ea zâmbindule în fata!
    Ce ne facem cu atâtea nedreptăți
    Când pe toate le punem la oportunitati
    Mai băgăm un bat la gard
    Eiii ce gard… gardul de la paleatei
    Poate ne mai creștem în grad
    Sa mai arhivam ceva
    Ca să aibă ce număra
    Tatăl celei ce toată presa tot o cauta Sa mai dea un material
    Material și materiale despre psihiatria lingușitoare
    Psihiatrie doar de ea știută
    Învățată acum cca 2 ani pe burta
    Pe burta lui cel zis’par lins și drept’
    Hai cu un paharel mai nene
    Ca pasaroiul iarasi cere bere
    Bine,nah… motivat ca după prințesă sa luat
    Spor în toate, o zi buna
    Ne mai auzim următoarea tura!!!!!

  • Comitetul Central al Avertizorilor de Integritate din Socola doreste sa se planga ca si ele au o parere si nu au fost intrebate despre subiectul din articolul de mai sus pana la aceasta ora, noi chiar am fi cazut in subiect, dar nu mai conteaza… cu unanimitate de voturi, de doua pentru si unul contra dorim sa facem o emisiune la un post tv national in care sa dezbatem acest concurs minut cu minut asemeni talk show-urilor sportive, alaturi de cercetatorii englezi, sa vedem reluarile de macar 4/5 ori,alaturi de cei mai cei profesionisti in organizarea concursurilor si cine stie poate schimbam clasamentul in urma unei analize pertinente care sa multumeasca pe toata lumea. Deviza noastra este ,, Cu grija si cu migala bagi pumnu’ in f**d la vrabie.” Asadar totul este posibil in aceasta lume doar trebuie sa fii perseverent si sa muncesti pentru rezultate. Va multumim pentru atentie si abia asteptam sa fim contactate sa ne spunem parerea !

  • Printesa Centurii de Padova

    Printesa Centurii de Padova alaturi de preafrumosul evazionist va invita pe data de 10.09.2022 la o mare NUNTA. Alaturi de nasi vor participa la loc de cinste cuplul amoros al Socolei GLINA cea Condamnata si Ionel cel Fara de Casa. La loc de cinste vor fi preanumerosii soferi de pe centura Padovei binecunoscuti si apropiati Miresei. Alerta venerologica este in curs de lansare si va fi strict supravegheata de catre DSP. Va multumim!

  • Rădem,glumim….dar iată a mai apărut un articol furibund aranjat cine știe prin ce mijloace de malefica Lola.

  • Astia macar au dat un examen dar vezi analfabeta si betiva de Olariu ce si da aere si rage pren spital.

  • Mireasa are perfecta dreptate! Ce dracu va freaca grija ca ea, MIREASA, s-a injectat, s-a operat, si-a intins fatzuca si alte interventii estetice… Nu are si ea dreptul ca sa fie la 51 de ani o MIRESUICA aranjata si frumoasa pentru MIRELE ei. Mai ales ca are atatia invitati din diaspora si din tara. Oare unde va avea loc marea petrecere….? Va vom scrie pana la data petrecerii…. Poate ii primeste si pe cei ce au dat darul cu mult inainte….. Prietenii stiu despre cine este vorba….

  • Of of of Robertino….

  • Dacă tot insistați cu mireasa da-ți și nume,măcar sa știm și noi

  • 5 este o nota foarte buna pentru colonia educata a lui werner.

  • Nu are importanta

    :)))))))))))))))))))))):))))))))))))))))
    Nu m-am putut abtine..

  • Dar de ciobanu Claudia de la paleative când mai vb.a reușit să își bage toate neamurile și cunoștințele pe bani grei

  • Cea mai proastă asistentă șefa care o are Socola ciobanu Claudia o mare sperlă aveți grijă demisiaaaa proastă satului

  • Proastă socolei daaaaa

  • Lasă pe alții că tu ești proastă maxim

  • Au fugit tot personalul de proastă ce esti

  • Du-te acasă proasta satului că a fugit tot personalul din cauza ta huuuuuu

  • Cea mai proastă asistentă sefă care o are spitalul o mare sperlă

  • Cea mai mare proastă care o are Socola din orice punct de vedere este ciobanu Claudia de la paleative adică mă na dreaptă a Dr. Dobrin o mare excroacă din otce punct de vedere daăa

  • Lasă pe alții că ești proastă rau

  • Du-te că îți ajunge căt ai jumulit hoato

  • Mare adevăr ai spus colegu

  • Dar de paisvant Costel care la omorăt pe fratele meu nu l-ați dat afară ci e dracu la a făcut paznic acolo la 2 b că asistent nu poți să spui că este un mare prost trebuie dat afară numai prostii face pe sectie

  • Și măsa cumătră lui prepe care a intrat pe șustă știe cumătru cornel

  • alo….lumee….nu uitati de andronic alina..sefa la 1 b….aia catea si redusa mintal…inconjurata de curve…la 1 b….daca vreti sa dati un taragot….sunt acolo 3..4…au mama mama dobridoreanu amariutei tuluc…au au au

  • alo….nici o sectie nu depaseste 1b…la nimic

  • Nu ați dat destul lui Cornelus Șef RUNOS

  • Si a luat destul stati liniștiți

  • De ce nu i-l aduce pe cumnatul ei pe secție ca avem nevoie de bărbați de ce i-l protejează ca pe multi care ii cară aur si bani si multe altele ca e șefa doar se sgie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *