Prima pagină » Actualitate » Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”

Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să o incinerezi!”

05 iul. 2024, 08:22,
BZI.ro, în Actualitate

Marea actriță Ileana Stana Ionescu va fi incinerată luni, 7 iunie, la opt zile după ce s-a stins din viață. Soțul regretatei actrițe, Andrei Ionescu, a explicat de ce nu va fi înmormântată la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, acolo unde se odihnesc marile personalități ale teatrului și filmului românesc. Absolvent de Teologie, actorul Silviu Biriș s-a arătat indignat de decizia familiei de a nu o înmormânta, ci incinera, precizând că această procedură este „o barbarie”.

Silviu Biriș: „Este o barbarie să o incinerezi!”

Actrița Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 29 iunie 2024, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit mai multe atacuri cerebrale. Inițial s-a spus că marea actriță va fi înmormântată săptămâna aceasta, dar ceremonialul s-a amânat pentru ca fiul Ilenei Stana Ionescu să poată ajunge în țară, din SUA, pentru a-și lua adio de la mama lui.

Soțul actriței, Andrei Ionescu a declarat recent că artista va fi incinerată luni. Acesta spune că nu s-au mai găsit locuri pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu și de aceea familia a decis să o incinereze.

„Luni, Ileana mea va fi incinerată. Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată și și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat, sunt mii de urne acolo! Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, însă acolo nu mai sunt locuri. Cine vrea să îi aducă o floare o poate face și la crematoriu, unde va avea urna. De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America, sâmbătă vine, de-abia a găsit bilet de avion!” – a declarat Andrei Ionescu.

Actorul a mai precizat că nu îl interesează părerea celor care susțin că nu este creștinește să incinerezi trupul neînsuflețit al unei persoane, spunând că „moartea este o etapă firească finală a unei nașteri, este finalul, nimeni nu scapă. Noi am trăit frumos, nu avem reproșul vieții!” Andrei Ionescu s-a declarat dezamăgit că nu a venit multă lume la priveghiul soției pentru a-i aduce un ultim omagiu.

„Nu vă mirați că a venit lume foarte puțină, la Ileana mea. Cei din generația noastră fie au dispărut, fie sunt în vârstă, și e prea cald afară, ca să vină până la cimitir, iar pe ceilalți nu îi mai interesează nimic, decât propriile lor ocupații, în rest, se uită pe internet, deci nu e de mirare deloc. Au fost, da, câțiva prieteni, din generația noastră, dar lume particulară, subțire de tot, nu au venit cu sutele, ca la alți mari actori, însă, pe atunci, nu era televiziune, nu era internet, veneai să pui o floare!” – a adăugat actorul pentru aceeași sursă.

„Din lut ești și din lut ai fost luat, în lut te vei întoarce!“

Actor și absolvent de Teologie, Silviu Biriș s-a declarat indignat la aflarea veștii că Ileana Stana Ionescu nu va fi înmormântată, ci incinerată, precizând că acestă procedură este „o barbarie”. Biriș spera ca familia Ilenei Stana Ionescu să se răsgândească.

„Incinerarea este o barbarie! Este credința fiecăruia, despre incinerare. E o pseudo-credință. Hristos nu a fost incinerat. Aceleași lucru l-am spus și despre Cristina Țopescu sau despre Sergiu Nicolaescu. Familiile lor vor da socoteală pentru asta. Îmi pare rău. Una este să respecți o dorință bună și alta e să împlinești o dorință trăsnită. Iartă-mă, Doamne! Poate, totuși, se vor răzgândi. Mai au timp. Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu e mare… Evangheliile vorbesc clar despre cea de-a doua venire a lui Hristos, când toți vor învia si va urma Judecata finală. Dar, să te incinereze, sub pretext de igienă sau mai știu ce altă anomalie e absurd. Din lut ești și din lut ai fost luat, în lut te vei întoarce! Nu dăm noi peste cap firescul”, a declarat Silviu Biriș, care consideră că este o barbarie să o incinereze pe actrița Ileana Stana Ionescu.

Comentarii
  • „Ileana Stana Ionescu va fi incinerată luni, 7 iunie”. Complimente tampitului care a scris articolul! Actrița Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 29 iunie 2024 si va fi incinerata pe 7 iunie. Cand, la anul, in 2025?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *