Prima pagină » Cancan » Ileana Stana Ionescu nu va mai fi înmormântată. Familia a decis ca marea actriță să fie incinerată

Ileana Stana Ionescu nu va mai fi înmormântată. Familia a decis ca marea actriță să fie incinerată

04 iul. 2024, 11:41,
BZI.ro, în Cancan

Ileana Stana Ionescu nu va mai fi înmormântată, așa cum se anunțase inițial, familia luând decizia ca ea să fie incinerată. Soțul actriței este trist totodată că la capela a venit foarte puțină  lume să-și ia rămas bun de la ea. Astfel, Ileana Stana Ionescu își va dormi somnul de veci la cimitirul crematoriului, acolo unde este depusă și urna cu cenușa mamei sale.

Ileana Stana Ionescu a murit duminică, 30 iunie, la vârsta de 87 de ani, după câteva săptămâni petrecute în spital, din cauza unor comoții cerebrale. Acum sunt lacrimi de durere, dar și de frustare în familia talentatei actrițe. Soțul ei, rămas văduv, își plânge femeia iubită, dar este totodată furios că mulți au uitat-o și că nu au trecut pe la capelă, să-i aprindă o lumânare. Actorul a anunțat că marea actriță va fi în cele din urmă incinerată, nu înmormântată, potrivit LPF.

Marea actriță a fost uitată de mulți

Cei care au dorit să-i aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe au fost așteptați marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic. Din păcate, soțul actriței, actorul Andrei Ionescu, a împărtășit, cu dezamăgire, că lumea nu s-a înghesuit la capelă.

„Nu a venit multă lume la priveghi, ca să-și ia adio de la Ileana mea, prea puțini au venit să îi aducă o floare, au fost câteva persoane. Păcat! Cei din generația noastră fie au dispărut, fie sunt în vârstă și e prea cald afară, ca să vină până la cimitir, iar pe ceilalți nu îi mai interesează nimic, decât propriile lor ocupații, în rest, se uită pe internet, deci nu e de mirare deloc. Au fost, da, câțiva prieteni, din generația noastră, dar lume particulară, subțire de tot, nu au venit cu sutele, ca la alți mari actori, însă, pe atunci, nu era televiziune, nu era internet, veneai să pui o floare”, a spus Andrei Ionescu.

Ileana Stana Ionescu nu va mai fi înmormântată, ci incinerată pe 8 iulie

Soțul actriței, rămas văduv la 97 de ani, după ce 7 decenii a iubit aceeași femeie, a anunțat că marea actriță va fi incinerată, nu înmormântată.

„Luni (n.r. – 8 iulie), Ileana mea va fi incinerată. Așa a vrut Ileana, pentru că mămica ei este tot incinerată și și-a dorit să fie lângă ea. Avem o casetă în cimitirul crematoriului vechi. Iar eu voi fi lângă ele, și eu doresc să fiu incinerat, sunt mii de urne acolo! Mulți mă întreabă de ce nu am înmormântat-o pe Aleea Artiștilor, la Cimitirul Bellu, însă acolo nu mai sunt locuri.

Cine vrea să îi aducă o floare o poate face și la crematoriu, unde va avea urna. De ce va fi incinerată, atât de târziu, după 8 zile? Pentru că l-am așteptat pe fiul nostru să se întoarcă din America, sâmbătă vine, de-abia a găsit bilet de avion”, a declarat Andrei Ionescu.

Legat de controversele din jurul incinerării, Andrei Ionescu a punctat:

„Nu mă interesează reviziile preoților, ce spun ei, eu le am pe ale mele. Moartea este o etapă firească finală a unei nașteri, este finalul, nimeni nu scapă. Noi am trăit frumos, nu avem reproșul vieții.”

De neuitat în rolurile din „Cuibul de viespi”, „Gaițele”, „Titanic Vals” sau „Dumbrava minunată”, Ileana Stana Ionescu și-a pus apăsat amprenta în istoria teatrului autohton. Marea actriță a împlinit 87 de ani pe 14 septembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *