Prima pagină » Local » Îl vedeți? El este ieșeanul care a primit aproape 3 decenii de pușcărie! Totul, după ce a jefuit și ucis un bătrân! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Îl vedeți? El este ieșeanul care a primit aproape 3 decenii de pușcărie! Totul, după ce a jefuit și ucis un bătrân! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

30 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Ieșeanul acuzat că a ucis un bătrân pentru a-l putea jefui a fost trimis la pușcărie de magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus ieri condamnarea lui Gabriel Roman la 28 de ani și 4 luni de temniță, pentru omor calificat și tâlhărie calificată. În plus, magistrații ieșeni au dispus confiscarea de la individ a sumei de 20.000 de lei, sustrase de la victimă.

Sentință șoc, emisă de magistrați: ieșeanul acuzat că a ucis un bătrân pentru a-l putea jefui a fost trimis la pușcărie pentru foarte mulți ani. Așadar, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gabriel Roman la 28 de ani și 4 luni de temniță, pentru omor calificat și tâlhărie calificată.

„Instanța confiscă de la inculpatul Gabriel Roman suma de 20.000 de lei, obţinută prin săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată”, au afirmat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul a fost trimis la pușcărie după o crimă oribilă

Anchetatorii ieșeni spun că individul a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni, după un incident extrem de grav. Procesul lui Gabriel Roman (28 de ani) a început pe data de 22 noiembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv pe data de 6 noiembrie 2021.

Potrivit oamenilor legii, tânărul de 28 de ani a jefuit victima de 87 de ani de suma de 20.000 lei (4.000 de euro) și a fugit la Brașov, ca să se distreze! Odată cu prinderea suspectului, procurorii ieșeni au stabilit și cum a avut loc crima.

„În seara zilei de 31 octombrie 2021, inculpatul, care a consumat băuturi alcoolice, a decis să sustragă o sumă de bani din casa victimei. Inculpatul a pătruns pe timp de noapte în curtea casei victimei și a așteptat ca aceasta din urmă să adoarmă. Inculpatul a pătruns în locuință, dar a fost surprins de victima în vârstă de 87 de ani. Victima a fost lovită de inculpat cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului. La un moment dat, inculpatul a strâns victima de gât, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, au afirmat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Gabriel Roman, acuzat că a fugit cu 4.000 de euro din casa victimei

Anchetatorii ieșeni au mai stabilit că, după comiterea crimei, tânărul a găsit și banii pe care voia să îi ia din casa octogenarului.

„Inculpatul a descoperit suma de aproximativ 20.000 de lei (4.000 de euro), pe care a luat-o cu el și a plecat. Victima a fost descoperită a doua zi, respectiv pe data de 1 noiembrie 2021, de către un consătean, care a anunțat Poliția. Inculpatul a fost prins în localitatea Brașov și a fost dus la audieri. Acolo, el a recunoscut comiterea faptei”, au adăugat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Totul a ieșit la iveală după ce un ieșean a fost găsit fără suflare în propria casă pe 1 noiembrie 2021. Mihai D. avea 87 de ani, iar pe trupul său s-au găsit mai multe urme de violență. Bărbatul jefuit locuia singur într-o casă de la marginea comunei Mogoșești, județul Iași. Acum, ieșeanul acuzat de comiterea crimei a primit o pedeapsă de aproape 3 decenii de pușcărie.

Comentarii
  • Păcat, mare păcat că nu mai există pedeapsa cu moartea…. Aplicată legea Thalionului….dinte pentru dinte ochi pentru ochi…. Pentru că să stea 30 de ani pe banii statului,ai noștri… parcă nu e ok…

  • 30 aani a? iar piedon de la colectiv 2 anisori. udrea si altii ce au furat tara, 2 anisori .
    rusine justitia romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024