Prima pagină » Local » Îl vedeţi? Acest poliţist din Iaşi a fost prins la furat la Selgros. De un timp lucra la Operaţiuni Speciale (Exclusiv Foto)

Îl vedeţi? Acest poliţist din Iaşi a fost prins la furat la Selgros. De un timp lucra la Operaţiuni Speciale (Exclusiv Foto)

07 apr. 2022, 07:37,
BZI.ro, în Local

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi a fost surprins într-o ipostază incredibilă la un supermarket. Acest poliţist din Iaşi a fost prins la furat la Selgros şi avea asupra sa mai multe bunuri cu care a încercat să iasă din magazin.

În trecut, a fost unul dintre puţinii poliţişti care a lucrat cu motocicleta din cadrul IPJ Iaşi, patrulând şi participând la misiuni, iar de o perioadă de timp îşi desfăşoară activitatea la Brigada pentru Operaţiuni Speciale.

Un poliţist din Iaşi a fost prins la furat la Selgros. Cine este Paul Ciprian Biţic

În urmă cu doar trei zile, poliţistul Paul Ciprian Biţic, în vârstă de 39 de ani, a fost surprins într-o ipostază de-a dreptul jenantă, mai precis la furat. Angajaţii supermarketului Selgros au sunat la numărul unic de urgenţă 112, după ce un angajat din cadrul IPJ Iaşi avea asupra sa mai multe produse pe care nu le plătise.

Pe numele lui Paul Ciprian Biţic s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

„La data de 04 aprilie a.c., polițiștii Secției nr. 6 Poliție Urbană Iași au fost sesizați de către angajații unui centru comercial din mun. Iași, despre faptul că au depistat o persoană care a sustras bunuri de pe raft. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

În ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI s-a prezentat povestea lui Paul Ciprian Bițic. Poliţistul relata că pasiunea pentru motociclete a dobândit-o de când era mic. Angajatul IPJ este căsătorit şi din momentul în care a devenit tată pentru doi copii, Bițic a renunţat la motocicletele de viteză.

Un alt polițist, din Cluj Napoca, a fost prins la furat într-un magazin

Ieri, 6 aprilie 2022, a fost înregistrat un incident similar ca cel produs în Iași. Un angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a fost observat pe camerele de supraveghere cum încearca să fure din magazinul Dedeman. Iacob Rât, fost mascat devenit agent de poliție la Secția 4, a fost reținut pentru 24 de ore după săvârșirea infracțiunii de furt.

”În contextul în care instituţia nu tolerează astfel de fapte care contravin eticii şi valorilor morale ale profesiei, în baza probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului Control Intern a fost dispusă reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Concomitent, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a dispus demararea cercetării disciplinare faţă de acesta. Menţionăm, de asemenea, faptul că în luna martie a anului 2020, la nivelul inspectoratului, prin intermediul Biroului Control Intern a fost demarată o cercetare disciplinară faţă de poliţistul în cauză, suspendată, conform prevederilor, pe perioada efectuării cercetărilor penale”, a transmis Poliția Cluj.

În trecut, agentul de poliție Iacob Rât a fost prins la furat și în magazinul Leroy Merlin din Cluj Napoca.

În ceea ce privește situația în care un poliţist din Iaşi a fost prins la furat la Selgros, conducerea IPJ Iași a deschis o anchetă pentru a se lua măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *