Silvan Cimpoeșu are 24 de ani și este fiul unuia dintre medicii celebri, prof. dr. Diana Cimpoeşu. Tânărul este asistent arhitectural la o companie din Londra, iar de șase ani este pilot de curse, aceasta fiind pasiunea care îi permite să se exprime așa cum își dorește
În perioada 8-10 septembrie s-a desfășurat Raliul Iașului, un eveniment așteptat cu sufletul la gură de cei pasionați de mașini, unde Silvan Cimpoeșu și copilotul său, Sorin Colceriu, au reușit să se claseze pe locul III la categoria Swift Cup și RC5N.
Fiul unuia dintre medicii celebri din Iași este pilot de curse: „Este modul perfect de a mă exprima”
Silvan Cimpoeșu este fiul prof. dr. Diana Cimpoeşu. Ieșeanul studiază Arhitectura la University College London, fiind în anul II de master, și își dorește să se califice în Anglia și să facă parte din RIBA (Royal Institute of British Architects) și ARB (Architects Registration Board).
„Am dorit să studiez la una dintre cele mai bune universități din lume, unde arhitectura este privită prin prisma mai multor arte și din perspective variate. Dansul m-a ajutat mult să înțeleg spațiul și utilizarea lui, ceea ce am și prezentat la interviul de acceptare. Astfel, rigorile stricte nu limitează proiectele pe care le facem în cadrul facultății, ci ele sunt uneltele de șlefuire a creativității încurajate de profesori și îndrumători la fiecare proiect, experimentarea cu materiale inovative și testarea ideilor se realizează prin proiecte îndrăznețe și fără limite”, spune Silvan Cimpoeșu.
Silvan Cimpoeșu a făcut cursuri la școala de pilotaj a cunoscutului pilot Vali Porcișteanu
Tânărul este pasionat de curse de mașini, iar de la vârsta de 18 ani este pilot de raliu. De-a lungul celor șase ani a participat la numeroase campionate, cel mai recent fiind Raliul Iașului, unde alături de copilotul său, Sorin Colceriu, a reușit să se claseze pe locul III. Deși studiază în străinătate, an de an vine în România pentru a participa la cursele de mașini.
Ieșeanul a urmat cursurile unei școli de pilotaj deținute de cunoscutul pilot Valentin Porcişteanu, iar acesta susține faptul că prin acest mod se poate exprima așa cum își dorește. Până acum a participat la Raliul Argeșului, Clujului, Bucovinei, Sibiului, Bacăului, Iașului, iar toamna aceasta va participa și la Raliul Brașovului. Are în vizor și câteva campionate din Anglia.
„Pasiunea pentru condus a pornit încă de când eram mic și mergeam cu tatăl meu cu mașina la concursurile de dans unde participam. Am decis să mă înscriu la o școală de pilotaj la vârsta de 18 ani și așteptam cu nerăbdare să împlinesc vârsta legală pentru a face asta. Pentru mine este modul perfect de a mă exprima și de a mă elibera de stres. Până acum am participat la diferite competiții, pe asfalt am participat la Raliul Argeșului, Raliul Clujului și Raliul Bucovinei, iar pe macadam am participat la Raliul Sibiului, Raliul Bacăului, Raliul Iașului și urmează toamna aceasta să particip și la Raliul Brașovului.
Am în vizor să particip la niște competiții și în Anglia, unde studiez arhitectura, sunt în anul II de master. Raliul este doar o pasiune care îți oferă adrenalină, o pasiune în care trebuie să investești. Cel mai grav accident pe care l-am făcut a fost la ediția din anul 2022 la Raliul Iașului, dar mașina de raliu are multe sisteme de siguranță și nu am pățit nimic”, declară pilotul de curse Silvan Cimpoeșu.
Silvan Cimpoeșu: „Mama mea este foarte liniștită când particip la un raliu, comparativ cu momentele în care conduc prin trafic”
Fiul renumitului medic a făcut un accident destul de grav în anul 2022, la Raliul Iașului, însă datorită sistemelor de siguranță cu care sunt dotate aceste mașini speciale nu a suferit leziuni. Pilotul de curse spune faptul că mama lui este mult mai liniștită în momentele în care participă la aceste campionate, comparativ cu cele când circulă în trafic.
El este susținut în totalitate de familia, iubita și prietenii lui. Acest sport oferă foarte multă adrenalină, iar tânărul le-a propus prietenilor săi să meargă cu el în dreapta într-o astfel de cursă pe macadam, însă puțini au fost cei care au acceptat.
„Mama mea este foarte liniștită când particip la un raliu, comparativ cu momentele în care conduc prin trafic, pentru că sistemele de siguranță sunt mult mai avansate. Chiar și când am lovit mașina, nu am simțit impactul datorită acestor sisteme. Sunt susținut în totalitate de către familia mea, iubita mea, prietenii mei, chiar și de către părinții prietenilor mei.
Mulți mă întreabă cum de am tupeu să merg prin pădure cu viteză, iar eu i-am invitat pe toți să meargă cu mine în dreapta, însă puțini au fost cei care au acceptat. Îți trebuie o doză de nebunie să faci asta. La Raliul Iașului am participat cu o mașină marca Suzuki Swift, cu care am mers chiar și cu 160 de kilometri pe oră, dar mașinile de top din campionat pot atinge chiar și 200 de kilometri pe oră. Iubita mea este foarte mândră de mine și o bucură faptul că mă pot exprima, ba chiar am invitat-o să îmi devină copilot, însă deocamdată nu este cazul”, adaugă pilotul de curse Silvan Cimpoeșu.
Două pasiuni total opuse: „Am practicat dans sportiv timp de 15 ani”
Cea de-a doua pasiune pe care o are talentatul Silvan Cimpoeșu este dansul. Timp de 15 ani a practicat dans sportiv și a participat la numeroase concursuri unde a reușit să obțină premii cu care se mândrește.
În perioada pandemiei, anul 2020, iubita tânărului, Karina Luncașu, a decis să deschidă Academia Karelli Couture. Datorită experienței pe care o are Silvan în domeniul dansului sportiv, a hotărât să se alăture academiei și să devină cofondator. În acea perioadă, cei doi aveau doar trei elevi, iar, în prezent, 45 de elevi vin cu drag la cursurile de dans sportiv, modelling, teatru și balet.
„Eu am practicat dans sportiv timp de 15 ani, iar în pandemie am deschis împreună cu prietena mea o școală de dans. Pasiunea pentru acest sport a pornit la grădiniță, când aveam de ales între tenis, dans sportiv și karate. Le-am început pe toate și le-am practicat pe toate până la vârsta de 13 ani, când am avut de ales unde doresc să fac performanță. Am ales să continui cu dansul sportiv, pentru că mi se potrivea cel mai bine și rămâne un atu al meu.
Când am deschis academia Karelli Couture aveam doar trei elevi, iar după ceva timp am plecat în Londra pentru studii și în locul meu a venit o tânără, Georgiana, care a fost rivala mea în cei 15 ani când am practicat dans sportiv. Eu împreună cu partenera mea concuram mereu cu Georgiana și partenerul ei”, mai spune fiul unuia dintre medicii celebri din Iași, Silvan Cimpoeșu.
Si frumos, si destept, bravo!
Felicitari!
Bravo! Face cinste tarii. Ne bucuram sa auzim despre tinerii nostri asa performante in afara tarii. A si primit o educație frumoasa si inteleapta. Pai cinste parintilor, bunicilor si lui ca i-a ascultat si a luat ce este mai bun de la dumnealor.
Bani de la mamica, e nevoie de 50.000 de euro buget anual minim pentru campionat.
Sponsori au doar echipele serioase, nu persoanele fizice care participa pentru distractia proprie.
Cu bani sifonati de la smurd iasi….ca doar din salariu nu si per.itea dna cimpoesu sa si tina boracul la Londra, karate, dans,etc….
iar raliul iasului ???????????????????????????? iar se inchid strazi ?????? iar motoare turate la maxim ?????????????????????? de ce se face raliu in ditamai orasul cu atatea masini si circulatie rutiera infernala …..?!
Mai” asistentule arhitectural” dar de unde ai atatia bani ca sa participi la toate raliurile? …Fură mămica cât incape de la smurd Iasu nu? E aleasa pe viata acolo! Ca e cea nai frumoasa si deșteaptă!!!!!!😂
Acest tanar face de toate si nimic doamna Cimpoesu!
Cu bani multi de la mamica ce nu se poate face?
Maine vom auzi ca e preot descoperindu-si o noua vocatie!
Cu asa tineri Romania NU merge mai departe!!!
Dans, karate, pilot curse la 18 ani?????? Mai da nu mai aveti pic de rusine !!! Cum mintiti in halul asta !? Pilot raliu la 18 ani? Cand de abia iei permisul si stii unde i stanga si dreapta? Scoala dans, studii la Londra etc…cu ce bani ? Ca din salariul de bugetar al mamicii parca e prea putin sa suporte atât! 🤔
Scrieți și despre pasiunea copiilor lui Chirica: vilele.
Oamenii cu bun simt, educati , stilati, ,,urcati” pe trepte sociale superioare ,cu adevarat valoroși traiesc in anonimat bucurandu-se de rodul muncii lor , pe cand aici e vorba clar de parvenitism si cocălăreală in cel mai josnic mod cu putință! ” Mami”, ai tinut cu orice pret sa arati cat de ,, potenta” ti-i odrasla! Vedem mai tarziu!!!!! Mai acum cateva luni va etalati la încoronarea regelui UK! Pacat , il educati exact ca fam pascu, ca ei sant centrul universului !!!
Ăsta e pistol cu apă ! , eu sunt mai talentat, mai jmeker, mai deștept și mai frumos !, boracul asta e la furat pe lingă mine ! , eu de la o lună de cînd am fost botezat am făcut peste suta de mii de euro chash iar pe la cîteva luni cînd îmi ieșea un dințișor am achiziționat prima vilă de sute de mii de euro pe numele meu ! Asta smekerie , valoare și talent !
Dragi comentatori, sigur ca pentru toate acestea au trebuit bani, si nu putini. Dar e de apreciat copilul ca a stiut sa valorifice ceea ce a primit, chiar si de a gata, cum spuneti. Toti copiii, de altfel, primesc ce avem noi sa le dam, mult, putin, de a gata. Avem in jur atatea de exemple de oameni cate dispun de averi, influenta, si ii cheltuie pe droguri, cluburi, jocuri de noroc, arogante. Un copil, un roman, educat si de succes, trimis in lume, e un plus pentru noi ca natie, ca societate, si sigur, pentru familia lui. Eu as cumpara ziarul zilnic doar pentru astfel de stiri. Faptele frumoase, lucrurile bune, oamenii cu care putem sa ne mandrim, trebuie scosi la lumina. Asa da!
Fara bani nu se face nimic dar e adevarat ca tam-tam-ul mediatic nu isi are rostul
Peste 8.000€ incaseaza lunar mami, asa ca…
@Roman:
Bre, tu te mandresti cu copilul altuia? De ce? Nu-i ai pe-ai tai ori nu sunt de laudat? Scrii frumos, dar prost.