Prima pagină » Local » Îl recunoașteți? Este criminalul din centrul Iașului care zilele trecute s-a ales cu patru ani de închisoare – FOTO/VIDEO

Îl recunoașteți? Este criminalul din centrul Iașului care zilele trecute s-a ales cu patru ani de închisoare – FOTO/VIDEO

04 nov. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Îl știți? Este criminalul din centrul Iașului care s-a ales cu patru ani de închisoare. Inițial, a fost condamnat la pedeapsa de 10 ani, însă în urma unui apel a câștigat. Explicația magistraților este surprinzătoare

Cezar Gabriel Bercu este un tânăr în vârstă de 22 de ani, care în data de 9 iunie 2022 a constituit o scenă desprinsă din filmele de groază pe străzile din centrul Iașului. De la o bătaie s-a ajuns la o crimă aproape „perfectă”. A fost identificat repede, iar, în luna februarie a acestui an, judecătorii l-au condamnat la 10 ani de închisoare. Însă lucrurile s-au schimbat complet și criminalul a câștigat.

Este criminalul din centrul Iașului care s-a ales, zilele trecute, cu patru ani de închisoare

Cezar Gabriel Bercu a formulat un apel împotriva sentinței penale pe care a primit-o, iar, în data de 2 noiembrie 2023, magistrații l-au admis, desființând sentința penală, și au pronunțat decizia. S-a schimbat încadrarea. Din infracțiunea de omor în cea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte și va sta doar patru ani în spatele gratiilor.

„În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) admite apelul declarat de inculpatul Bercu Cezar Andrei, împotriva sentinței penale, desființează în parte, pe latură penală, sentința apelată și, în rejudecare: Constată că, astfel cum a fost modificat prin Legea 201/2023, schimbarea încadrării juridice a infracţiunii reţinute de instanţa de fond în sarcina inculpatului Bercu Cezar Andrei, respectiv, din infracţiunea de omor, în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Bercu Cezar Gabriel la pedeapsa principală de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În temeiul art. 396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul Bercu Cezar Andrei, pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare”, potrivit hotărârii din data de 2 noiembrie 2023.

Familia victimei cere despăgubiri

Astfel, după scena macabră de pe străzile din centrul Iașului, Cristinel O. a fost găsit decedat în fața stației Petrom de pe strada Sfântul Andrei. Ultimul pumn dat de Cezar a fost fatal, suferind o fractură craniană în zona occipital stângă cu hemoragie subarahnoidiană şi contuzii cerebrale prin lovire, respectiv fractură cu înfundare craniană, hemoragie subdurală, hemoragie subarahnoidiană și tumefacţii. Acum, familia victimei cere despăgubiri de 20.000 de euro, iar anchetatorii au admis valoarea.

Vă reamintim că, în data de 9 iunie 2022, o crimă s-a produs în centrul Iașului. Cadavrului unui bărbat a fost găsit pe trotuarul de lângă stația Petrom de pe str. Sf. Andrei. Așadar, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a-l prinde pe criminal. Acesta a fost dus de oamenii legii la Secția nr.1 de Poliție şi a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul a fost condus și în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, în data de 23 februarie 2023, inculpatul a primit pedeapsa de 10 ani de închisoare.

Iată că Cezar Gabriel Bercu, criminalul din centrul Iașului, a câștigat lupta, iar de la 10 ani de închisoare s-a ales numai cu patru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *