Prima pagină » Titlurile zilei » Îl mai știți pe medicul rezident care a făcut circ în stradă după ce a produs un accident rutier? A fost arestat pentru 30 de zile. În fața judecătorilor nu a fost la fel de „șmecher” cum a părut în fața polițiștilor – FOTO/VIDEO

Îl mai știți pe medicul rezident care a făcut circ în stradă după ce a produs un accident rutier? A fost arestat pentru 30 de zile. În fața judecătorilor nu a fost la fel de „șmecher” cum a părut în fața polițiștilor – FOTO/VIDEO

03 iul. 2021, 02:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Medicul rezident care a făcut circ în plină stradă a fost arestat. Bărbatul în vârstă de 28 de ani a provocat un accident rutier, iar când la fața locului au ajuns polițiștii, a făcut un întreg scandal. Bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest

Medicul rezident care a provocat un accident rutier și a făcut spectacol în stradă a fost arestat.

„Pe 30 iunie 2021, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 28 de ani, cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 29 spre 30 iunie 2021, acesta ar fi condus un autoturism pe raza municipiului Iași și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp. Șoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe 1 iulie 2021, tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

De unde au început problemele pentru medicul rezident Alexandru Petriuc

Alexandru Petriuc a dat de probleme zilele trecute. Se afla în Tătărași când, din motive necunoscute, s-a izbit de un stâlp de electricitate. În urma impactului, stâlpul a fost rupt, iar mașina- serios avariată. Polițiștii care au ajuns la fața locului au fost luați peste picior de către medic. Oamenii legii au încercat să-l testeze cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Nici la recoltarea de probe biologice nu a vrut să meargă. În aceeași zi, polițiștii l-au chemat la audieri, luând în calcul reținerea acestuia. După ce a stat de vorbă cu oamenii legii, Alexandru Petriuc a fost reținut pentru 24 de ore. Urmează ca tânărul să fie trimis în judecată, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să primească o condamnare. Până atunci însă, este cale lungă. Deocamdată, el a rămas pieton. Mai are de așteptat până se va urca la volan din nou.

Un alt medic a fost anchetat pentru că a încălcat regulile în trafic

De altfel, acesta nu este singurul caz din ultima perioadă în care un medic ieșean este prins băut la volan. În urmă cu câteva luni, un medic stomatolog a fost condamnat după ce a fost acuzat că a urcat băut la volan și că a refuzat să îi fie prelevate probe de sânge.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Ștefan Ioniță la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către medic. Procesul lui Ștefan Ioniță (37 de ani) a început pe 6 august 2019.

„Pe 30 aprilie 2018, la ora 23:27, după ce a condus autoturismul Volkswagen Golf prin Iași și după ce a fost testat alcoolscopic, a reieșit o alcoolemie de 1,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, inculpatul Ștefan Ioniță a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`