Prima pagină » Titlurile zilei » Îi recunoașteți? Sunt controlori la CTP și se cred buricul pământului. Au jignit o femeie în tramvai pentru că nu apucase să composteze biletul, ca să arate cât sunt de șmecheri. Au mai fost probleme cu ei și în trecut, dar șefii îi țin în brațe

Îi recunoașteți? Sunt controlori la CTP și se cred buricul pământului. Au jignit o femeie în tramvai pentru că nu apucase să composteze biletul, ca să arate cât sunt de șmecheri. Au mai fost probleme cu ei și în trecut, dar șefii îi țin în brațe

13 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Scandal între doi controlori CTP și o femeie, aproape de miezul nopții, într-un tramvai din Iași! Ionela B. îi acuză pe cei doi bărbați că au jignit-o și au amenințat-o, pentru că nu a compostat biletul la timp. Femeia povestește că aceștia au venit nervoși, direct spre ea, pentru că au observat că atunci se ridicase de pe scaun pentru a composta biletul. Ionela B. este nemulțumită că în mijlocul de transport în comun nu sunt camere de supraveghere și nu poate demonstra și ilustra toată scena

O ieșeancă acuză că doi controlori din cadrul Companiei de Transport Public Iași (CTP), Ionuț Savin și Sorin Corlățan, au jignit-o și au amenințat-o marți seara, în jurul orei 21:00, doar pentru simplul fapt că nu apucase să composteze biletul la timp. Între cei trei a izbucnit un scandal, cu multe înjurături și amenințări la adresa călătoarei. Ionela B., cadru didactic la o universitate din Iași, povestește că s-a simțit în pericol și agresată din punct de vedere verbal de cei doi bărbați.

„Am avut de-a face cu o situație despre care nu credeam că se poate întâmpla vreodată. M-am confruntat cu doi controlori extrem de agresivi, insultători și chiar obsceni. Așa ceva nu mi s-a întâmplat în toată viața mea! Nu vă pot reproduce toate cuvintele și întreaga scenă, pentru că sunt oripilată și încă șocată de tot ce mi s-a întâmplat. Să vă povestec cum s-a întâmplat totul! Am urcat în tramvaiul 3, la ora 21:21 și, fiind obișnuită cu abonamentul de la muncă, atunci îmi luasem bilet, m-am așezat pe scaun, iar, abia după două stații, mi-am dat seama că nu l-am compostat.

Repet: eu mergând în 90 la sută dintre călătorii cu abonamentul. Mi-am amintit abia în stația din Târgu Cucu că nu compostasem și l-am compostat înainte, subliniez, înainte de a urca controlorii. Imediat ce au urcat în tramvai, au venit țintă la mine și, după ce le-am prezentat biletul, au început jignirile și amenințările. Au început să mă acuze că l-am compostat doar pentru că i-am observat pe ei. Nu mi se par normale modul agresiv în care mi s-au adresat și jignirile pe care mi le-au adus. Partea cea mai rea din această poveste este că nu sunt camere de supraveghere pentru a demonstra concret tot ce s-a întâmplat”, a declarat Ionela B., femeia care susține că a fost victima controlorilor.

Ieșeanca a depus și o plângere împotriva celor doi controlori

În urma celor întâmplate, Ionela B. a depus o plângere împotriva celor doi controlori la conducerea Companiei de Transport Public Iași.

„Nu mi se pare normal ca acești controlori să îmi vorbească așa, am depus o plângere scrisă la șeful lor și voi merge până în pânzele albe, pentru ca alte persoane să nu treacă prin ce am trecut eu. Este inadmisibil să jignească în așa fel un om. Am fost martoră la multe scene de acest fel în mijloacele de transport în comun. Nu este un caz singular și, totuși, nimeni nu face nimic. Am cerut desfacerea contractului de muncă pentru acești indivizi”, a precizat femeia.

Unul dintre cei doi controlori de la CTP Iași, Ionuț Savin, a mai avut plângeri din partea călătorilor, fiind caracterizat drept o persoană agresivă. În urmă cu două luni, un ieșean a scris pe grupul de Facebook „Ești din Iași dacă…” un mesaj și a postat o fotografie cu acesta.

„Bună ziua! Acest controlor, Savin Ionuț, este o persoană deplorabilă, incapabilă să înțeleagă că elevii au gratuitate. Menționez că m-a atins, deși i-am specificat că nu are voie, și mi-a făcut și o poză, fără acordul meu”, a publicat Răzvan Lisa.

Conducerea CTP le ia apărarea celor doi controlori

Cristi Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iași, susține că Ionela B. a avut un comportament și un limbaj agresiv la adresa operatorului de la CTP, la care a sunat pentru a face sesizarea.

„Eu mă îndoiesc că așa a fost, dacă este vorba despre aceeași doamnă care a sunat la dispecerat și a vorbit foarte răstit, nu prea cred că scandalul a plecat de la controlori. Ei și-au făcut doar treaba, i-au cerut biletul de călătorie, iar aceasta nu îl avea. Doamna respectivă a sunat la dispecerat, vorbind foarte urât, a țipat, a amenințat. A folosit un limbaj neadecvat. Am aflat că a depus și o plângere, vom defășura o anchetă și vom afla exact ce s-a întâmplat. Vom investiga cazul”, a spus Cristi Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024