Prima pagină » Actualitate » Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova ar fi fost reținut pentru trădare de patrie – SURSE

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova ar fi fost reținut pentru trădare de patrie – SURSE

24 mai 2022, 12:08, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova ar fi fost reținut. Autoritățile îl acuză pe Igor Dodon de trădare de patrie. Sursele sunt neofociale, iar procuratura încă nu a confirmat, sau infirmat informațiile.

Igor Dodon este prorus şi a fost președintele Republicii Moldova pentru o perioadă de un mandat. În urma ultimelor alegeri, Maia Sandu a câștigat alegerile din Republica Moldova, stârnind reacții acide din partea lui Dodon.

Igor Dodon  ar fi fost reținut în Republica Moldova pentru trădare de patrie

Unele informații arată faptul că Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova ar fi fost reținut pentru acuzații extrem de grave. Informațiile venite pe surse arată că Dodon este acuzat de trădare de patrie, corupere pasibă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, dar și imbogăție ilicită. Acesta ar fi fost reținut pentru 72 de ore după ce procurorii au descins în mai multe locații, printre care și biroul său. Dosarul penal este intrumentat de Procuratura Generală din Moldova și este intitulat ”punga”. Dosarul face referire la câteva imagini din 2019 care au surprins că Dodon primește o pungă de bani de la fostul lider Vlad Plahotniuc. Opinia a considerat că în pungă s-ar fi aflat sume mari de bani, dar Dodon a negat acest lucru. Oricum, în mod oficial, procurorul general al Rep. Moldova nu a dorit să infirme sau să afirme reținerea fostului președinte:

„Este prematur să vorbim despre o reţinere a lui Igor Dodon atât timp cât acţiunile de urmărire penală sunt în curs de desfăşurare”, a spus Mariana Cherpec pentru Radio Chişinău, adăugând că „au loc mai multe acţiuni, urmând să fie efectuate mai multe acţiuni pe parcursul zilei”.

Perchezițiile au fost făcute de procurorii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova.

Igor Dodon, legături strânse cu Vladimir Putin

Nu este necunoscut faptul că Igor Dodon este un prorus convins și că are legături strânse cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Igor Dodon a fost în centrul mai multor scandaluri mediatice după mai multe declarații controversate cu referire la relațiile dintre Republica Moldova și România. La ultima întâlnire pe care a avut-o cu Vladimir Putin, Igor Dodon a primit cadou o hartă a Moldovei Mari care includea și Moldova românească.

Igor Dodon arată harta Moldovei Mari, hartă oferită cadou de Vladimir Putin

Dodon a fost puternic antiromân declarând că poporul moldovean vorbește limba moldoveană. Vladimir Putin a vorbit despre Republica Moldova în 2019 spunând că îi oferă o susţinere totală lui Igor Dodon, mai ales în lupta acestuia cu oligarhii din Rep. Moldova.

„Puterea în R. Moldova a fost, în totalmente, uzurpata de oligarhi, care au acaparat toate instituţiile de stat. Absolut toate, sfera apărării, Parlamentul, toate. Ceea ce face acum Igor Dodon şi oponenţii săi cu care a format o coaliţie temporară, este un pas către construirea unui unui stat civilizat şi modern. Evident că îl vom susţine pe Igor Dodon şi partenerii săi de coaliţie pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”, a spus Putin în 2019.

Așadar, vom vedea dacă Igor Dodon a fost reținut sau dacă acesta o să fie anchetat în libertate.

Comentarii
  • Dodon e asa de prost incat nici nu poti sa-l jignesti. Aceeasi minte au si multi cetateni din Basarabia care l-au si votat. Cum sa intre in UE/NATO cu asa oameni Putinisti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *