Prima pagină » Economic Local » Ieșenii vor ședințe foto pentru Crăciun în decoruri de lux. Clienții plătesc câteva mii de lei pentru a avea cele mai frumoase amintiri

Ieșenii vor ședințe foto pentru Crăciun în decoruri de lux. Clienții plătesc câteva mii de lei pentru a avea cele mai frumoase amintiri

07 nov. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

A crescut cererea din partea ieșenilor care vor ședințe foto pentru Crăciun. Aceștia plătesc de la 450 la 2.000 de lei pentru a avea cele mai frumoase amintiri

Fotografii din Iași sunt asaltați de clienții ce vor ședințe foto pentru Crăciun. Aceștia au amenajat deja decorurile și așteaptă părinții și copiii care vor avea amintiri de neuitat. Primele programări s-au făcut din luna iunie.

„Anul acesta, programările au început foarte devreme, din luna iunie, când m-am întâlnit cu niște clienți la o nuntă. Mai multe programări am început să fac la finalul lui septembrie. Până pe 10 decembrie 2022 se mai pot face programări. Toată lumea vrea în weekend, dar e plin deja. Am început prima ședință și am până pe 22-23 decembrie inclusiv.

Toate fotografiile sunt predate clienților maxim înainte de ziua de ajun, în format digital. Întotdeauna am căutat să creez o poveste, să se simtă magia Crăciunului, să fie acea atmosfera de familie, dar și un spațiu mai luxos pentru clienții mai pretențioși. Noi avem 5 decoruri cu 5 povești. Una este povestea sufrageriei de acasă, unde vine Moș Crăciun pe horn. Am căutat obiectele pe la tot felul de târguri pentru că am început să mă gândesc la decorurile de anul acesta încă din ianuarie”, spune Paul Pădurariu, fotograf cu experiență din Iași.

Prețurile pentru o ședință foto de Crăciun pleacă de la 450 de lei și ajung la câteva mii de lei. Mai multe detalii găsiți pe paulpadurariu.ro.

„Noi, fotografii, ne mai inspirăm și de pe Pinterest, de pe internet, de la fotografii ruși sau americani. Trendurile vin din SUA și Rusia. Am observat că, anul acesta, clienții s-au gândit mult mai din timp să își facă programări. Am clienți care fac în fiecare an ședința foto de Crăciun, care vin de 6 ani. Am un client care mi-a spus că trebuie să-mi pun la nume «Paul ler» pentru că eu sunt omul cu Crăciunul (n.r. – râde). Prețurile au mai crescut anul acesta, dar eu nu le-am mai mărit de vreo 4 ani.

A fost pandemia, a fost mărirea de prețuri, studioul trebuie încălzit. Sunt cheltuieli. Prețurile pleacă de la 450 de lei și pot fi mult mai mari. Sunt clienți care au cheltuit și peste 1.500 de lei. Vor albume pentru rude, din țară și din străinătate”, mai spune Paul Pădurariu, fotograf.

În edițiile anterioare BZI a fost prezentată povestea ieșencei care face decorațiuni handmade.

Ședințele foto pentru Crăciun sunt un must-have în Iași

 

Cererea din partea clienților este mai mare ca anul trecut, iar ședința foto de Crăciun a devenit un must-have.

„Programările se fac din timp, din luna septembrie 2022. Clienții vin cu diferite ocazii, aniversări sau ședințe foto de familie. Noi avem mai multe decoruri și de obicei fac ședințe foto pentru copilașii mai mici, cei care au între 1 sau 5 ani. Vin persoane și din exterior, din Vaslui sau Roman. Este o cerere mai mare pentru că am evoluat de-a lungul timpului. Noi investim în aparatură și cursuri. De la an la an, fotografiile sunt mai deosebite, iar clienții fideli revin de fiecare dată. Am avut emoții că se anunță o criză și oamenii vor renunța la ședințele foto, dar nu a fost așa. Noi acceptăm și animăluțe de companie în cadrul programului «Dogs are Family»”, susține un fotograf cu experiență din Iași.

Unul dintre fotografii din Iași care au studiat în străinătate este Robert Lența. Trendul ședințelor foto pentru Crăciun a apărut în Iași în urmă cu 4-5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024