Prima pagină » Local » Ieșenii trebuie să invețe de la deputatul PSD Iași, Vasilică Toma, cheia succesului. Parlamentarul a câștigat peste 100.000 de lei din botezul fiului său

Ieșenii trebuie să invețe de la deputatul PSD Iași, Vasilică Toma, cheia succesului. Parlamentarul a câștigat peste 100.000 de lei din botezul fiului său

17 iul. 2024, 11:35, 2 ,
în Local

Vasilică Toma, deputat PSD Iași, a aflat cheia succesului pe care ar putea să o predea tuturor ieșenilor. Parlamentarul și-a trecut în declarația de avere banii pe care i-a câștigat în urma botezului fiului său. Vorbim despre 100.000 de lei, bani care pentru un ieșean de rând sunt enormi.

Deputatul PSD Vasilică este cunoscut pentru sumele de bani pe care le obține din diverse surse. În urmă cu doar câteva luni, într-o analiză a declarației de avere depusă de parlamentar, se observa faptul că își plătise un împrumut de 120.000 de lei în doar câteva luni.

Deputatul PSD Iași, Vasilică Toma a descoperit cheia succesului obținând peste 100.000 de lei ca urmare a botezul fiului său

Vasilică Toma, deputat PSD Iași, poate afirma că a descoperit cheia succesului în… afaceri. În declarația sa de avere, Toma a raportat o sumă colosală de bani, de peste 100.000 de lei, pe care i-a obținut în urma botezului fiului său. Vorbim despre un total de 118.600 de lei câștigați de parlamentarul PSD în urma acestui eveniment.

Deși nu a înregistrat niciun proiect notabil pentru Iași, Vasilică Toma se laudă cu succesele sale în domeniul afacerilor. Din indemnizația sa de parlamentar, a reușit să economisească sume considerabile pentru zile negre și chiar să-și împrumute firma la care este acționar.

Potrivit documentului depus la Parlamentul României, Toma și-a împrumutat firma SC Global Energy Transport, o companie cu legături dubioase despre care vom reveni într-un material separat, cu peste 200.000 de lei.

Vasilică și Isabela Toma au câștigat peste 180.000 de lei în 2023, iar o parte din acești bani par să fi fost investiți în construcția casei lor din municipiul Iași, care se întinde pe o suprafață totală de aproape 400 de metri pătrați.

În plus, la capitolul terenuri, Vasilică Toma se poate lăuda cu dețineri impresionante în Miroslava, unde deține peste 4.000 de metri pătrați de teren intravilan.

Se pare că, în lipsa unor inițiative legislative notabile, deputatul PSD și-a concentrat eforturile pe consolidarea averii personale, transformând evenimentele de familie în oportunități de câștig financiar.

Vasilică Toma are datorii enorme raportate la venituri

Un aspect remarcabil este abilitatea deputatului PSD Iași, Vasilică Toma, de a găsi persoane fizice dispuse să-i împrumute sume considerabile de bani, în contrast cu veniturile sale oficiale. În perioada 2023-2024, Toma a împrumutat 20.000 de lei și 2.500 de euro de la două persoane fizice.

În ceea ce privește economiile, Vasilică Toma declară că deține în bănci din România peste 37.000 de lei și mai mult de 2.000 de euro. Cu toate acestea, o chestiune care ar trebui să atragă atenția Agenției Naționale de Integritate este modul în care soția sa, Isabela Toma, a reușit să împrumute firma SC Global Energy Transport cu o sumă de bani care depășește veniturile sale anuale. În 2023, Isabela Toma a împrumutat firma cu 58.200 de lei, în timp ce veniturile ei totale au fost de doar 53.604 lei.

De asemenea, sumele împrumutate de familia Toma firmei au crescut semnificativ în 2024, comparativ cu anul anterior. Dacă în declarația de avere din 2023 figura o sumă totală împrumutată de puțin peste 85.000 de lei, în declarația de avere din 2024, această sumă a ajuns la aproximativ 200.000 de lei. În acest context, pare că deputatul PSD Iași, Vasilică Toma, se descurcă extrem de bine financiar, obținând peste 100.000 de lei de la botezul fiului său și împrumutând firma pe care o deține cu sume de bani pe care, teoretic, nu ar avea de unde să le posede.

În concluzie, deși lipsit de realizări legislative semnificative, Vasilică Toma excelează în consolidarea averii personale, apelând la surse financiare suspecte și transformând evenimentele de familie, precum botezul fiului său, în surse substanțiale de câștig.

Comentarii
  • Numai un deputat PSD putea câștiga atâta dintr-un botez, evident, după rețeta primarului Chirica care este în top. Niște infractori corupți până în măduva oaselor.

  • Lui să-i fie bine, doar nu-l interesează binele ieșenilor, o pramatie ordinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *