Prima pagină » Titlurile zilei » Ieșenii sunt umiliți de primarul Mihai Chirica! De săptămâni bune, șantierul de pe șoseaua Bucium s-a închis. Șoferii petrec zeci de minute în cozi interminabile

Ieșenii sunt umiliți de primarul Mihai Chirica! De săptămâni bune, șantierul de pe șoseaua Bucium s-a închis. Șoferii petrec zeci de minute în cozi interminabile

19 aug. 2024, 02:00, 21 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Mihai Chirica îi umilește zilnic pe ieșeni! Deși a promis că muncitorii vor lucra pe șoseaua Bucium și ziua, și noaptea pentru a finaliza mai repede lucrările, șantierul este abandonat de săptămâni

Planul primarului Mihai Chirica este unul prin care se dorește blocarea întregului oraș. În loc să pună echipele de muncitori la treabă și să urgenteze șantierele importante din Iași, acesta privește dezinteresat, în fiecare zi, cum șoferii trec testul răbdării, tranzitând șoseaua Bucium.

Ieșenii sunt umiliți de primarul Mihai Chirica! Edilul spune una și face alta. În loc să urgenteze lucrările din Bucium, muncitorii au abandonat șantierul de săptămâni

Șoseaua Bucium a devenit cel mai mare coșmar pentru șoferii care sunt nevoiți să tranziteze zona. Primarul Mihai Chirica a transformat drumul într-un șantier continuu, dar fără sens. În loc să planifice lucrările de modernizare a șoselei, să le etapizeze în așa fel încât să nu îngreuneze și mai mult traficul din Bucium, acesta își bate joc de ieșeni.

Din luna iulie 2024, de când au început lucrările de la podul peste râul Vămășoaia, la devierile de rețele și la introducerea cablurilor de iluminat, în subteran, șantierul a fost abandonat. De mai multe săptămâni, în zonă, nu se efectuează nicio lucrare, iar șoferii îndură umilința primarului Mihai Chirica. Deși acesta a promis oamenilor că lucrarea se va realiza pe etape, pe tronsoane, că muncitorii vor lucra și noaptea pentru ca totul să meargă perfect și lucrările să fie efectuate cu rapiditate, iar traficul să nu fie îngreunat, nimic din toate aceste lucruri nu s-a întâmplat.

De câteva săptămâni s-a pus lacătul pe șantierul de la podul Vămășoaia, iar șoferii se uită neputincioși la o groapă în asfalt, care creează și mai mult trafic, și mai multă aglomerație, și nervi întinși la maximum.

„Timp de o lună de zile, nu s-a făcut nimic. Au decopertat tot pe aici, au blocat toată strada care, și așa, era vai de capu` ei, că ajungeam de aici până la pod într-o oră, iar acum, e pustiu. Nu mai vine niciun muncitor. Cel puțin o săptămână au de când nu s-a mai făcut nimic. Eu trec zilnic pe aici, de cel puțin două ori – o dată mă duc spre serviciu, o dată mă întorc de la serviciu. De acasă, plec la 06:00 dimineața și pe la 18:00-19:00 mă întorc. Înainte, îi mai vedeam la treabă, dar de o săptămână, dacă nu, chiar mai bine, nu i-am mai văzut (n.r. pe muncitori)”, a spus Viorel, un șofer care trece zilnic prin zona podului Vămășoaia.

Calvarul pentru șoferi pare fără sfârșit pe șoseaua Bucium! Drumul este blocat din cauza lucrărilor de modernizare a trotuarelor

După ce a abandonat șantierul de pe podul de peste Vămășoaia, Mihai Chirica a mai deschis unul, tot pe șoseaua Bucium – unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Iași. Lucrările de modernizare a trotuarelor au devenit un coșmar pentru șoferii care sunt nevoiți să treacă prin zonă. Este dovada incontestabilă a faptului că edilul a vrut ca totul să se întâmple deodată, dar fără să se organizeze. Mihai Chirica este depășit de situație. În Bucium, lucrările se desfășoară haotic, utilajele blochează benzile de circulație, iar mașinile merg bară la bară, indiferent de oră.

Niciun șantier nu este supravegheat sau organizat. Amintim aici faptul că, pe 13 august 2024, ieșenii au stat în trafic zeci de minute în cozile kilometrice create pe șoseaua Bucium, din cauza unor muncitori care lucrează pe marginea drumului și schimbă borduri și pavele. Tot drumul s-a transformat într-un adevărat calvar.

În loc să pună presiune pe companiile cu care colaborează și cărora ieșenii le bagă în conturi sume uriașe pentru contractele încheiate, acesta a rămas blocat în Palatul Roznovanu, făcând planuri de disciplinare a șantierelor deschise de firmele de utilități. Mihai Chirica ar trebui să se uite în „propria grădină” și să organizeze situația tuturor șantierelor deschise în municipiu, pentru că Iașul este în punctul în care poate fi blocat complet.

Funcționarii din Primăria Iași, plătiți tot din banii contribuabililor, adică a ieșenilor blocați în trafic în fiecare zi, mai ales a tehnicienilor care ar trebui să se ocupe de șantiere, sunt plătiți foarte bine, cu salarii la care unii ieșeni doar visează. Însă, deși primesc sume mari de bani, aceștia își ocupă timpul cu ștersul prafului de pe birouri în loc sa iasă în stradă și să își îndeplinească atribuțiile pentru care sunt plătiți. Mai mult, Mihai Chirica ar trebui să micșoreze salariile din primărie, iar funcționarii să fie plătiți, fiecare, după performanțe.

Domnule primar Mihai Chirica, în loc să pierzi nopțile prin cluburi, ar trebui să frecventezi străzile din oraș!

 

Mihai Chirica îi umilește zilnic pe ieșeni! Deși a promis că muncitorii vor lucra pe șoseaua Bucium și ziua, și noaptea pentru a finaliza mai repede lucrările, iar traficul nu va fi îngreunat, șantierul este abandonat de săptămâni.

Comentarii
  • pensionar iasi

    Prostalaul penal si escroc de kirica nu se lasa pana lumea nu o sa il scuipe pe strada ..locu lui e la puscarie !

  • Stați sa înceapă scoala, atunci sa vezi trafic…a trecut votul, în 4 ani se uita…ne meritam soarta, suntem prosti grămadă…

  • Vreți să fie și frumos și fără aglomerație, nu se poate.Răbdare,răbdare,răbdare.Reparatiile abia încep.

  • Bodea amicul lui Chirica

    lol noroi pe jos, umezeala, pozele sunt de duminica nu de pe 13 ca nu a mai plouat de 2 saptamani, duminica se lucreaza?

    • Are multe scandaluri la activ. Nu știu cum să vă spun, dar dacă încă nu este pedepsit, înseamnă că și DNA și prefectura și procuratura sunt instituții care închid ochii la tooate neregulile care sunt din cauza lui Chirica. Este ceva grav cu omul asta.

  • Ieșean vechi ca vinul

    V-a prostit cu floricele pe pietonal și acum bine vă face!
    Un primar de oraș mare NU are ce căuta mai mult de două mandate în frunte deoarece se formează asemenea increngaturi încât numai o pereche de cătușe sau o boală gravă îl poate da jos.
    Chirica trebuia de mult să fie în pușcărie dar increngaturile îl apară și tot așa până ce se va scârbi el de primărie nu cetățenii de el.
    Încă o dată bine vă face!

  • gargara, de la podul vamasoaia pana la iesirea din oras sunt mai putin de 800 de metri, sunt sigur multe proprietati pe partea cu Iasi, dar acolo cei mai deranjati sunt cei din zona Paun si din afara orasului care doresc sa vina in oras…. cam trasa de par asta cu „iesenii”……

  • Asta e poza din Trumpets, cand era manga de beat?

  • Asta ati vrut asta aveti. Daca Connex ofera mai putin castiga toate proiectele.

  • daca sunteti multi si prosti cei care l-ati votat….

  • Un primar care iese de doua mandate cu 30 de mii de voturi int-un oras ca Iasi cu sute de mii de alegatori, ne meritam soarta si nu mai avem dreptul sa ne plangem,mai ales voi astia de nu ati fost la vot, luati cu paine si inghititi in sec si puteti sa o si sugeti!Nu mai zic de oligofrenii care 4 ani il injurau zilnic si la vot tot cu el au votat…aia merita certificat de handicap si sunt indreptatiti sa depuna pentru pensie de handicap!

    • Esti in eroare. Mare. Daca ar fi iesit mai multi ieseni la vot nu inseamna ca ar fi votat pe altcineva. Make sense?

  • Oare cine l-a ales? bine zis domnule CALIGULA!

  • Oare cine l-a ales? bine zis domnule CALIGULA! prostii isi merita soarta!

  • Cum plm poate o groapa sa creeze „si mai mult trafic”? Naste masini si biciclisti? Poate ingreuneaza traficul, dar sa-l creeze…

  • Am inteles orice face Chirica nu este bun,pentru unii, in Iasi ca pieton nu mai ai pe unde circula toata lumea vrea numai strazi pentru masini, sa vedem cand incepe scoala si toti elevii navetisti din localitatile invecinate trebuie sa vina in oras ca la „tara” nu se invata carte desi multi fac naveta degeaba, si pentru asta parintii platesc si luarea lor in spatiu in zona aferenta scolii.

  • nu inteleg mesajul vostru, ‘incetineste ritmul” in cazul in care trimiti doua comentarii la doua zile???????

  • Terchea Berchea

    Ieri.
    Podu Roş-sediul PNL. Am văzut o fază care mi-a făcut o seară minunată. Bucurie fără margini.Trece un tip cam de vreo 40 de ani şi cu toată puterea si din tot sufletul, a flaimucit, cu toata setea unui om, poza lui Chichirica şi a lui Tablă.
    Probabil că e şi asta o soluţie. Până îi prinde pe strada trebuie să ştie mafioţii, cam care-i părerea celor care mai judecă, în oraşul ăsta.

  • aveti ce ati votat, ciocu mic, mai stati 4 ani in trafic ca prostii :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *