Prima pagină » Local » Ieșenii sunt pregătiți pentru meciul României cu Belgia. Sute de suporteri vor cânta pentru tricolori în Piața Unirii – FOTO

Ieșenii sunt pregătiți pentru meciul României cu Belgia. Sute de suporteri vor cânta pentru tricolori în Piața Unirii – FOTO

22 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Suporterii ieșeni sunt pregătiți să susțină România în următorul meci la Euro 2024, contra naționalei Belgiei. În primul meci, România a câștigat cu 3-0 împotriva Ucrainei, iar sute de oameni s-au bucurat de reușita tricolorilor în Piața Unirii din Iași

În municipiul Iași, au fost create două fan zone-uri unde oamenii pot urmări meciurile de la EURO 2024. Acestea au fost instalate în Piața Unirii și la Palas Mall. Oamenii au îmbrățișat această inițiativă și s-au adunat în număr mare pentru a urmări meciurile, în special pe cele ale naționalei României.

Suporterii ieșeni vor susține România la meciul cu Belgia

Suporterii României nu au mai trăit de mult timp o astfel de emoție, dar speranța a reapărut după primul meci de la Euro, iar lumea a reînceput să creadă în cuvintele „Hai, România”. Fanii români au luat cu asalt stadioanele din Germania, iar la meciul cu Ucraina au fost peste 30.000 în tribune, un zid galben care a creat o atmosferă incredibilă. Totuși, nici cei de acasă nu au fost mai departe și s-au adunat în centrul orașului pentru a cânta pentru tricolori. Desigur că nimeni nu se aștepta la scorul de proporții, probabil că nici cel mai optimist suporter.

Astăzi, de la ora 22:00, România va juca al doilea meci la Euro, contra echipei Belgiei, supranumită și „Diavolii Roșii”. Partida se va disputa la Koln și din nou vor fi peste 30.000 de români în tribune. Ultima dată când Belgia și România s-au înfruntat a fost în 2012, într-un meci amical, finalizat 2-1 pentru România. Denis Man a fost nominalizat în echipa primei etape de la Euro 2024 datorită celor două pase de gol din meciul cu Ucraina.

Visul unei calificări istorice

Încă de la tragerea la sorți, toată lumea a indicat Belgia ca fiind adversarul cel mai de temut și pe bună dreptate, având în vedere jucătorii și poziția din clasamentul FIFA a naționalei. Bătălia noastră ar fi fost cu Ucraina pentru locul 2, însă după înfruntarea cu vecinii noștri, lumea a îndrăznit să spere chiar pentru primul loc.

Românii și-au pus speranța în cei 11 jucători din teren, iar echipa are un nou lider după foarte mulți ani. Nicolae Stanciu nu doar că a făcut un meci bun, dar a dat dovadă că merită și banderola de căpitan după cuvintele spuse în urma meciului cu Ucraina. Calculele sunt deja făcute, o victorie ne asigură calificarea directă în faza următoare a competiției, iar un egal ne menține pe prima poziție cu șanse de 99 la sută de calificare. Edi Iordănescu este pregătit să-i calce pe urmele tatălui său și să obțină o calificare istorică în optimile Euro 2024.

Suporterii ieșeni sunt pregătiți de meciul cu Belgia, iar toată lumea speră să cântăm de bucurie în Piața Unirii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024