Prima pagină » Eveniment-Social » Ieșenii sunt așteptați la Festivalul Străzii Lăpușneanu 2024. Bosquito, Fără Zahăr și mulți alții, live pe „Ulița Sârbească”

Ieșenii sunt așteptați la Festivalul Străzii Lăpușneanu 2024. Bosquito, Fără Zahăr și mulți alții, live pe „Ulița Sârbească”

13 sept. 2024, 02:00,
Andreea STAN în Eveniment-Social

În perioada 20-22 septembrie, în centrul orașului, se va desfășura Festivalul Străzii Lăpușneanu 2024, un proiect organizat de Ateneul Național din Iași. Pe vechea Uliță Sârbească, timp de trei zile, vor urca pe scenă nume sonore din industria muzicii autohtone, artiști din lumea stand-up-ului, magicieni, dar și actori ai instituției de cultură

La noua ediție a festivalului, Bosquito și Fără Zahăr, două trupe consacrate, vor face show pe una dintre cele mai frumoase și pline de istorie străzi din Iași. Alături de aceștia vor concerta Andra Botez & Band, DeBandaDa, Cezar Popescu, Ștefania Mihăilescu și Răzvan Halici.

Bosquito, Fără Zahăr și mulți alții, live la Festivalul Străzii Lăpușneanu 2024

La ediția a VI-a a Festivalului Străzii Lăpușneanu, ieșenii se vor putea bucura de o serie de evenimente. Astfel, organizatorii promit concerte cu unele dintre cele mai cunoscute trupe, dar și cu artiști locali, show-uri de stand-up comedy și de magie. În trecut, în anul 2022, a luat parte și celebrul regizor Mimi Brănescu la reînvierea arterei istorice a Iașului.

„Numărul persoanelor care participă la Festivalul Străzii Lăpușneanu a crescut semnificativ de la o ediție la altă. Acest lucru este în concordanță cu artiștii care ne încântă cu prezența pe parcursul anilor”, a declarat Gheorghiță Rusu Persic, manager marketing și director artistic al Ateneului Național din Iași.

Vineri, 20 septembrie 2024, începând cu ora 20:00, se va desfășura recitalul de jazz „Imagine”. Ștefania Mihăilescu va uimi cu vocea sa, în timp ce Răzvan Halici o va acompania, cântând la pian. Artiștii vor surprinde participanții cu o seară cu acorduri de bossa nova. Evenimentul va avea loc în grădina Muzeului Unirii din Iași.

Mai târziu, de la ora 21:00, Andra Botez, finalistă a concursului Vocea României, va urca pe Scena Mare, în fața Cinematografului Tineretului. Astfel, ieșeanca ce a cucerit o întreagă țară va cânta acasă, în fața celor mai mari susținători ai săi.

În a doua zi a festivalului, sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 10:30, va avea loc un show de magie, dedicat celor mici, susținut de Iulian Paraschiv. Spectacolul presărat cu surprize, trucuri impresionante și iluzionism se va desfășura pe Scena Mare, unde sunt așteptați atât cei mici, cât și cei mari.

Ulterior, de la ora 18:00, trupa DeBandaDa va susține un concert plin de energie. Ieșenii vor avea ocazia să petreacă în fața Scenei Mari, pe ritmuri electrizante, într-o atmosferă vibrantă.

„Publicul ieșean este foarte versatil datorită nivelului cultural ridicat. Nu este ușor să cânți în fața sa, deoarece trebuie să atingi genuri muzicale complexe pentru a-i satisface așteptările pe care le are în fața unei trupe live”, au transmis membrii trupei DeBandaDa.

Jumătate de oră mai târziu, de la ora 18:30, ieșenii iubitori de muzică folk se vor putea destinde alături de Cezar Popescu. Concertul live se va desfășura în grădina Muzeului Unirii din Iași. Duminică, în același decor, dar de la ora 19:00, artistul va recrea atmosfera autentică și plină de emoție.

Tot sâmbătă, dar de la ora 20:00, va avea loc unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul festivalului. Cei de la Bosquito revin, la Iași, pentru un show cum știu ei mai bine să facă. Aceștia vor concerta pe Scena Mare de pe strada Lăpușneanu, care se anunță a fi neîncăpătoare.

În ceea ce privește seara de duminică, 22 septembrie, trupa Fără Zahăr, mult iubită de publicul ieșean, va urca pe Scena Mare a Festivalul Străzii Lăpușneanu 2024. Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu promit un concert plin de umor, cu ritmuri de folk, rock și hip-hop.

Spectacole de comedie, improvizație și magie, la Festivalul Străzii Lăpușneanu 2024

Vineri, 20 septembrie, în prima zi de festival, de la ora 19:00, ieșenii vor avea parte de o seară plină de râsete. Gabriel Gherghe, finalist iUmor, și Edi Vacariu, câștigătorul sezonului 8 al competiției, vor asigura buna dispoziție cu umorul lor inconfundabil. Unii dintre cei mai talentați comedianți din România vor fi prezenți pe Scena Mare.

Următoarea zi, sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 10:30, va avea loc un show de magie, dedicat celor mici, susținut de Iulian Paraschiv. Spectacolul presărat cu surprize, trucuri impresionante și iluzionism se va desfășura pe Scena Mare, unde sunt așteptați atât cei mici, cât și cei mari.

Mai târziu, de la ora 19:00, se va desfășura un spectacol unic și plin de energie. Impro ATN, o trupă de improvizație, formată din actori talentați ai Ateneului Național din Iași, vor uimi printr-un moment de improvizație. Astfel, fiecare reprezentație va fi creată pe loc, fără scenariu, pe baza sugestiilor celor prezenți la eveniment.

Zeci de artiști vor urca pe Scena Mare a Festivalului Străzii Lăpușneanu 2024. Bosquito, Fără Zahăr și mulți alții vor concerta în centrul Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *