Prima pagină » Local » Ieșenii sunt amendați de Poliția Locală pentru că nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19. Izolarea la domiciliu este încălcată de sute de ieșeni
Ieșenii sunt amendați de Poliția Locală pentru că nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19. Izolarea la domiciliu este încălcată de sute de ieșeni

Ieșenii sunt amendați de Poliția Locală pentru că nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19. Izolarea la domiciliu este încălcată de sute de ieșeni

23 iun. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Local

Tot mai mulți ieșeni sunt amendați pe motiv că nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19. Poliția Locală aplică zilnic sancțiuni persoanelor care încalcă regulile în ceea ce privește izolarea la domiciliu, accesul în instituții sau nerespectarea indicațiilor date de oamenii legii

Din ce în ce mai mulți ieșeni sunt amendați pe motiv că nu respectă normele de protecție împotriva COVID-19. Poliția locală aplică sancțiuni pe bandă rulantă persoanelor care încalcă regulile în ceea ce privește izolarea la domiciliu, accesul în instituții sau nerespectarea indicațiilor date de oamenii legii. Astfel de situații sunt întâlnite zilnic de oamenii legii, care formează echipe comune de polițiști locali și polițiști din cadrul IPJ Iași pe perioada pandemiei COVID-19.

„Patrula mixtă, formată dintr-un polițist local din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică și un polițist din cadrul Secției 4 Poliție – Poliția Municipiului Iași, a întocmit proces-verbal de constatare a faptului că o persoană de gen feminin, recent revenită din Anglia, nu a respectat itinerariul de deplasare spre domiciliu pentru a sta în izolare timp de 14 zile. S-au întocmit documentele necesare și s-au urmat procedurile stabilite pentru aceste situații”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Ieșeni amendați de Poliția Locală pentru că refuză să se legitimeze și înjură oamenii legii

Numeroase sancțiuni au fost aplicate și pentru încălcarea normelor de acces în diverse instituții publice. În multe cazuri, ieșenii amendați care nu au respectat aceste reguli au devenit și recalcitranți, adresând expresii jignitoare oamenilor legii care au încercat să-i legitimeze.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au sancționat contravențional, conform Legii 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numita S.G., care a pătruns fără drept în incinta Spitalului de Psihiatrie «Socola», ignorând indicațiile agentului de pază. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Pază, Control Acces au sancționat contravențional, conform Legii 61 din 1991 cu amendă în valoare de 200 lei, pe numita C.M., întrucât a adresat injurii și expresii jignitoare în timp ce se afla pe holul unui cămin aflat în administrarea Primăriei Municipiului Iași”, au mai precizat oficiali de la Poliția Locală Iași.

Alte amenzi aplicate ieșenilor din motive asemănătoare sunt, spre exemplu, în cazul numitului D.R., care a fost amendat cu 1.000 lei întrucât, în timp ce se afla la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” a adresat injurii și amenințări cu acte de violență personalului medical aflat în serviciu. Totodată, V.A. a fost sancționat cu 200 lei întrucât a proferat injurii și cuvinte jignitoare la adresa agenților de poliție locală care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Sute de ieșeni au încălcat regulile de autoizolare la domiciliu

Peste 400 de ieșeni au fost amendați după ce au încălcat regulile de autoizolare la domiciliu. Din circa 580 de persoane verificate, 425 au fost sancționate contravențional cu o sumă totală de 953.805 lei. De regulă, verificarea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu sunt verificate de personalul IPJ împreună cu mijloace tehnice specifice, uneori personal din cadrul armatei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`