Prima pagină » Local » Ieșenii se pot vaccina împotriva Covid-19 doar la cabinetele medicilor de familie

Ieșenii se pot vaccina împotriva Covid-19 doar la cabinetele medicilor de familie

03 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Ieșenii se pot imuniza împotriva Covid-19 doar la cabinetele medicilor de familie, deoarece în Iași nu mai funcționează niciun centru de vaccinare anti-Covid-19.

Ieșenii au la dispoziție 174 de medici de familie unde se pot vaccina împotriva Covid-19

Activitatea de vaccinare împotriva Covid-19 a fost preluată integral de către medicii de familie, după ce singurul centru de vaccinare, cel de la Spitalul de Pneumoftiziologie, a încetat să mai funcționeze.

„Vaccinarea împotriva Covid-19 se poate realiza doar la medicii de familie. Medicii solicită vaccinuri la DSP în urma cerințelor”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

În acest moment, la nivelul județului Iași, sunt 174 de medici de familie care vaccinează împotriva Covid-19.

Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului, conform schemei complete de imunizare în cabinetul propriu, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, pentru persoanele care nu au medic de familie și pentru persoanele care se află pe lista unui medic de familie care nu a încheiat contract cu CAS Iași, pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

Programările pentru vaccinare se realizează pe listele deschise de fiecare doctor în cabinete, iar acesta își va stabili programul de imunizare. Vaccinurile disponibile sunt Pfizer adulți, Pfizer pediatric și Johnson&Johnson.

Cu toate acestea, ieșenii nu mai sunt interesați să se imunizeze împotriva Covid-19. Astfel, în săptămâna 22-28 iulie 2024, în județul Iași, nu s-au realizat vaccinări împotriva Covid-19.

„În acest interval de timp, nu au fost înregistrate vaccinări împotriva Covid”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

Mii de cazuri noi de Covid-19 în doar câteva zile, în România

În perioada 22-28 iulie, au fost înregistrate 3.446 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în creştere cu 70 la sută faţă de săptămâna precedentă. Amintim că în intervalul 15-21 iulie 2024, la nivelul întregii țări, au fost înregistrate 2.015 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Au fost înregistrate 3.446 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), în creştere cu 70% faţă de săptămâna precedent. Din totalul de cazuri noi înregistate în ultima săptămână, 1.082 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare/o altă reinfectare”, se arată în buletinul de presă al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Conform INSP, săptămâna trecută, au fost raportate nouă decese cauzate de COVID-19, dintre acestea opt noi şi unu care a survenit în urmă cu mai mult de o săptămână, toate persoanele prezentând comorbidităţi. Până în prezent, 68.982 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în România. În ţara noastră, au fost înregistrate, până în prezent, 3.539.775 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. În ultima săptămână, au fost efectuate 900 de teste RT-PCR şi 11.850 de teste rapide antigenice. Rata pozitivităţii a fost de 27 la sută, în creştere cu 6 la sută. Deoarece cazurile de Covid-19 au început din nou să crească, este important de știut că ieșenii care doresc se vaccineze împotriva Covid-19 o pot face doar la cabinetele medicilor de familie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024