Prima pagină » Local » Ieșenii se pot interna la Spitalul de Recuperare doar pe bază de programare! Listele de așteptare sunt făcute de către medici, iar pacienții pot aștepta și o lună până la tratament

Ieșenii se pot interna la Spitalul de Recuperare doar pe bază de programare! Listele de așteptare sunt făcute de către medici, iar pacienții pot aștepta și o lună până la tratament

29 sept. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Ieșenii se pot interna la Spitalul de Recuperare din Iași, doar pe bază de programare. Listele de așteptare sunt lungi, iar pacienții care prezintă o urgență au prioritate. Un pacient cu o boală cronică poate aștepta chiar și o lună pentru a beneficia de tratamentul specific în internarea continuă

Din cauza pandemiei de COVID-19, Spitalul de Recuperare din Iași a făcut o serie de modificări legate de internarea continuă. Astfel, pacienții care se prezintă în ambulatoriu sunt văzuți de un medic și, dacă au nevoie de internare, vor fi programați în funcție de locurile disponibile. Spitalul lucrează la jumătate din capacitatea maximă din cauza pandemiei de COVID-19, iar pacienții cu boli cronice pot aștepta și o lună până a se putea interna pentru tratament. Ieșenii sunt îndrumați să-și facă programare telefonică sau online pentru a putea fi văzuți de un medic.

Ec. Carmen Cumpăt: „Anul trecut, într-o lună aveam în medie 1.600 de pacienți pentru internarea continuă”

Luna august a fost aglomerată pentru Spitalul de Recuperare din Iași, în contextul pandemiei de COVID-19. În ambulatoriu s-au prezentat 850 de pacienți cu boli cronice, iar pentru spitalizarea de zi, 700. În ceea ce privește internarea continuă, reprezentanții spitalului spun că s-au făcut 700 de internări. În condițiile actuale, se internează doar cazurile urgente, iar cei care au nevoie de tratament pot aștepta și o lună până le vine rândul la internare. Listele de așteptare sunt lungi.

„Anul trecut, într-o lună aveam în medie 1600 de pacienți pentru internarea continuă. Acum, din cauza pandemiei de COVID-19, am lucrat la jumătate din capacitatea maximă pentru internarea continuă. Pacienții cu boli cronice vin prin programare la spital, în ambulatoriu, sau prin internarea de zi. Pacientul este consultat de un medic și, ulterior, se decide când ar putea veni pentru internare, dacă este necesar”, spune ec. Carmen Cumpăt, manager la Spitalul de Recuperare din Iași.

Manager Spitalul de Recuperare din Iași: „Rugăm ieșenii să-și facă programare prin telefon sau online”

Ieșenii care au boli cronice și care au nevoie de investigații sau tratament de la Spitalul de Recuperare din Iași sunt îndrumați să se programeze telefonic. Niciun pacient nu este investigat medical fără programare telefonică sau prin intermediul online. Conducerea unității medicale a luat aceste măsuri pentru a evita aglomerația din spitale și, mai ales, pentru a opri răspândirea COVID-19.

„Toate măsurile care s-au luat în spitale, la nivel național, sunt luate și de noi. Evităm aglomerația și, totodată, răspândirea noului tip de virus, așa că rugăm ieșenii să-și facă programare prin telefon sau prin varianta online. Pe site-ul nostru găsiți atât adresele de email la care ne puteți solicita o programare, cât și o aplicație pe care o puteți folosi în vederea programării la spital. Astfel, ne asigurăm că avem și noi o evidență a programărilor și lucrăm eficient”, încheie Carmen Cumpăt.

La Spitalul de Recuperare din Iași se lucrează la capacitate maximă, în condițiile actuale de pandemie de COVID-19

Zeci de pacienți cu boli cronice se prezintă în fiecare zi, doar pe bază de programare, la Spitalul de Recuperare din Iași. Când ajunge în ambulatoriu, pacientul este văzut de un medic. În funcție de problemele de sănătate pe care pacientul le are, medicul decide dacă pacientul trebuie internat într-o săptămână, două sau peste o lună.

„Medicii fac listele de programare, în funcție de problemele medicale ale pacienților. Cazurile mai grave au întâietate, iar cei care suportă amânare sunt programate în funcție de locurile disponibile. Se poate aștepta și o lună până la programare, dar aceștia sunt pacienți care au nevoie de tratamente care nu reprezintă o urgență. Lucrăm în permanență la capacitate maximă, în contextul actual. Avem distanțare între paturi, așa cum prevede ordinul de ministru”, mai spune Carmen Cumpăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *